Saturday, July 2

travel • hand luggage only? no problem!


Donderdag 23 juni verruilde ik Nederland voor de Siciliaanse kust. Nu, negen dagen later zit ik met haar dat nog zout smaakt en een dikke trui aan op de vloer van mijn slaapkamer en tel ik de regendruppels op het raam. Mijn gedachten dwalen af naar de azuurblauwe zee van Trapani. Ik bedenk me dat het water op mijn ramen ooit deel van een zee kan zijn geweest. En dat de druppels straks van mijn raam naar beneden druipen om vervolgens in de aarde te zakken, op weg naar een rivier. Of een oceaan. Uiteindelijk verdampen de druppels, worden ze wolken en regenen ze weer neer. In Amsterdam misschien. Of Trapani. 

Goed. Maar. Het melancholische geratel over heimwee naar de zon komt later. Eerst wat praktische informatie (mijn hart kan het nog niet aan om alle herinneringen op te halen, haha). Ik heb acht dagen in Trapani doorgebracht en heb van tevoren alleen een klein koffertje ingepakt. Dat is makkelijk te doen en bespaart best wat geld. Ik ga denk ik nog een apart artikeltje schrijven over goedkoop reizen (vinden jullie dat leuk? ik heb een heuleboel tips). Voor vandaag heb ik echter alvast een paklijstje gemaakt: dit past absoluut in een klein koffertje of tasje dat mee kan als handbagage, en meer heb je niet nodig. Bon voyage!

portemonnee (ID, pinpas, zorgverzekeringskaart, contant geld)

Oké, dit spreekt voor zich, lijkt me. Mocht je naar een land gaan met een andere valuta, dan is het misschien handig om van tevoren al wat cash te wisselen. En: vergeet je paspoort of ID niet!!! (Het aantal keren dat ik mijn paspoort bijna ben vergeten mee te nemen is niet grappig meer... Zo typisch.)

zonnebril

Ehm - als je met kerst naar Londen gaat kun je 'm misschien thuis laten, maar met een zonnige bestemming in 't vooruitzicht is een zonnebril absoluut onmisbaar (vind ik). Bovenstaand model van Polette is onderdeel van de limited edition California collectie en ik krijg zin in frisse drankjes en dansen op het strand als ik ernaar kijk. Zomerproof dus :)

kleren (5, 4, 3, 2, 1 regel)

(Goh. You don't say.)

Met kleren gaat het bij veel mensen een beetje mis, wat inpakken betreft. Dat snap ik. Ik heb ook net iets te vaak veel te veel kleren ingepakt, om er vervolgens achter te komen dat ik naar 90% niet eens omkijk als ik eenmaal weg ben. Op A Pair & A Spare vond ik echter de 5, 4, 3, 2, 1 regel en sindsdien heb ik nooit meer teveel ingepakt. De regel is een hele fijne richtlijn voor het inpakken van je koffer en maakt het klusje daarnaast een stuk makkelijker en sneller. 

notitieboekje + pennen

Als je niet echt een schrijf-persoon bent en ook nooit reisdagboekjes (o.i.d.) bij houdt dan is dit natuurlijk niet helemaal relevant voor je, maar ik raad iedereen toch altijd aan om 24/7 een notitieboekje en een pen bij je te dragen. Je weet maar nooit wanneer het van pas komt :)

leesboek

Mijn vakantie is compleet verpest als ik niets te lezen bij me heb. (Aanraders: The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time, De Schaduw Van De Wind, Attachments en Eleanor & Park)


etuitje met mascara, zonnebrand, tandenborstel

Ik heb in Trapani vrijwel geen make-up gedragen. Dat is natuurlijk een beetje persoonlijk en een ander neemt misschien ook oogschaduw, blush en lipstick mee op reis, maar het gaat om het idee. En vergeet geen zonnebrand. Echt. Protect yo'selves guys!

camera

Eh.... duh?

snack

Voedsel op vliegvelden is duur. Heel duur. En reizen maakt hongerig. Dus bring food!


Oh en hier zijn alvast een paar foto's van Trapani:

wat mag er écht niet uit jouw koffer ontbreken?

dit artikel is gedeeltelijk in samenwerking met polette geschreven

14 comments:

 1. Als ik eerlijk moet zijn, zeg ik zonnebrand. Ik word een kreeft als ik niet oppas, dus zorg ik dat ik overal zonnebrand bij me heb. Ja en dat tweede belangrijke spreekt ook voor zich, voor jou zeker, een notitieboekje. Kleine krabbels hier en daar dat me later weer inspireert voor een mooie tekst :)

  ReplyDelete
 2. Die foto´s zien er al vast veelbelovend uit! Handig ook zo´n lijstje. Ik neem altijd vele te veel mee en heb toch ook altijd het gevoel dat ik iets vergeten ben (wat ik voortdurend voorkomt), erg handig natuurlijk.

  ReplyDelete
 3. Wow, die hele 5,4,3,2,1-regel kende ik nog niet, echt een hele nice tip! Ik heb ook altijd een flesje (met water) bij me, dit kan ik dan weer vullen en het scheelt mij echt geld als ik dorst heb en meteen naar een lekke smoothie of iets dergelijks grijp. :)

  ReplyDelete
 4. Wow, Trapani ziet er zooo mooi uit (vakantievibez enzo)! Ik ga echt no way op reis zonder m'n camera en zonnebril, niet erg origineel dus (:

  ReplyDelete
 5. Wat een fijne tips zeg! Ik kijk nu al uit naar je reisverslagen en je tips wat betreft goedkoop reizen!

  ReplyDelete
 6. Leuk artikel! En love de foto's van je bagage inhoud dinges <3

  ReplyDelete
 7. Leuk om te weten wat je meeneemt en prachtige foto's!

  ReplyDelete
 8. super leuk zo'n artikel!
  In mijn koffer mag zeker niet mijn camera ontbreken
  en mijn schetsboek.

  ReplyDelete
 9. Wat slim! Die 5,4,3,2,1 regel is echt top! Ik ben op vakantie naar Engeland geweest met mijn vriend en we hadden alleen handbagage, ik had alleen te weinig bottoms mee omdat ik perse een handdoek mee wilde... De hele week in dezelfde broek lopen was geen top idee en natuurlijk waren overal handdoeken beschikbaar.... (top juul, erg slim) Iets wat ik absoluut mee wil op vakantie is mijn camera. De rest is eigenlijk wel vervangbaar.

  ReplyDelete
 10. Wauw wat een handige tips! Hier ga ik zeker wat aan hebben in de toekomst ;)

  ReplyDelete
 11. Knap dat je zo weinig mee kunt nemen! Ik heb al zoveel vloeistoffen nodig, dat dat volgens mij niet eens in de handbagage mag haha. x

  ReplyDelete
 12. Die regel had ik nog nooit gehoord! Klinkt wel handig. Ik heb meestal het vaakst last van vloeistoffen e.d., maar gelukkig bestaat er al van alles een mini-vorm! Liefs :)

  ReplyDelete
 13. Goedkoop reizen is altijd leuk! Reizen in het algemeen is eigenlijk wel leuk haha. Goed artiekeltje, en bedankt voor de tip van de 5-4-3-2-1 regel!

  ReplyDelete

Thanks!