Thursday, July 28

favourites • july

Buiten zweeft de maan boven de donkere contouren van de uitgestorven straat. ’s Nachts zijn zelfs de lelijke rijtjeshuizen van Amsterdam noord mooi. Ik lig in bed met mijn benen omhoog gestrekt, rustend op de vensterbank. Het frisse avondbriesje raakt mijn tenen en doet een koude rilling langs mijn ruggengraat omhoog kruipen. Ik zucht. Door de koptelefoon die ik op heb dreunt de muziek hard, te hard waarschijnlijk, mijn trommelvliezen binnen en eventjes kan ik ademhalen. Weer een maand voorbij, denk ik. De sterren lachen me van bovenaf toe. Ik zie voor me hoe het licht vanuit de eindeloze verte naar de aarde toe reist en besef me dat de sterren die ik zie, misschien al helemaal niet meer bestaan. Dat wat ik nu zie al in het niets is opgegaan. Even grijp ik naar mijn zij, naar mijn 'plakplaatje'. De sterren zijn er altijd, fluister ik zachtjes voor me uit. We zijn maar klein, hier op de aarde. Klein en betekenisloos. Dat klinkt heel deprimerend, maar uiteindelijk is het een enorme geruststelling. Uiteindelijk is het mooi om deel uit te maken van zoiets groots, iets zo onomvatbaars. We zijn allemaal speldenprikjes en de dingen waar we ons zorgen om maken zijn speldenprikjes en de dingen die ons gelukkig maken, die zijn ook speldenprikjes. En over dat laatste, ga ik je vandaag vertellen. Mijn favoriete speldenprikjes van juli. Betekenisloos op een schaal van nul tot universum, maar voor mij belangrijker dan wat dan ook.

Matt holubowski -  old man

In de mixtape die ik een paar dagen terug deelde stond Matt (of Matthieu) bovenaan en dat was niet voor niets. Dat zijn nummers gemiddeld slechts 9000 streams hebben op Spotify vind ik bizar want holy moly wat kan deze gozer zingen. En gitaar spelen. En zingen. En sdfghjklkjhgf. Én hij heeft nog een leuk hoofd ook. Zijn laatste singel is overigens ook heel erg de moeite waard.The curious incident of the dog in the nighttime

Eind juni kocht ik in Trapani heel erg last minute een boek. Ik had niets meer te lezen, vond in een boekwinkeltje zo’n zes Engelse romans en koos voor The Curious Incident of the Dog in the Nighttime. En dat was dus een hele goede beslissing. Het boek gaat over Chris. Chris heeft het sydroom van Asperger en vindt op een morgen de hond van zijn overbuurvrouw in de tuin. Dood. Dat is het begin van een enorm avontuur dat ál zijn grenzen test. Het boek schetst de denkwijze van iemand met Asperger op zo’n ongelofelijk mooie en realistische manier dat het me tot tranen geroerd heeft.  In het vliegtuig. Which was awkward.laura lucy

Naast haar naam (ha!) is er nog een heleboel meer geweldig aan Laura. Op haar blog deelt ze regelmatig mixtapes, DIY's en andere creatieve uitspattingen die me keer op keer verbazen - zó mooi is alles. Ze illustreert voor Local Wolves, heeft een eigen webshop en maakt foto's die verhalen vertellen, naast dat ze gewoon ongelofelijk mooi zijn. Oh - en nu we het er toch over hebben: níemand krijgt het voor elkaar om een feed samen te stellen die zó perfect is als die van Laura. Dus. 

Én, ze is gewoon heel lief. Dat is ook niet onbelangrijk ;)Bullet journaling

Ik weet niet precies wanneer ik voor het eerst iets las of zag over bullet journaling, maar ik weet wel dat het me meteen onwijs fascineerde. Waarschijnlijk was het ergens op één van de vele #studyspo tumblr-accounts die ik volg: accounts die eindeloos veel tips delen over leren, plannen en georganiseerd leven. Rustgevend, vind ik. En aan de andere kant ook heel frustreren omdat ik weet dat ik nooit zo georganiseerd zal zijn als die wonderbaarlijke tumblr-personages. MAAR. Dus. Bullet journaling: hier (klik) vind je een video die het concept van een bullet journal uitlegt. In het kort is het een soort agenda, to-do list en notitieboekje in één. Het is een overzichtelijke planner en je kunt er daarnaast álle kanten mee op. Je kunt vanalles bijhouden en projectjes beginnen en daarnaast is de indeling en methode zo duidelijk dat je (met een beetje discipline) al gauw een pro in plannen wordt. Ik ben er zelf HEEL erg enthousiast over. Mijn enige minpuntje is dat ik als perfectionist eindeloos bezig ben met het mooi maken en indelen van de pagina’s en soms zó bang ben dat ik het verpest dat ik uiteindelijk meer bezig ben met to-do lijstjes máken dan het uitvoeren van de taken op het lijstje. Maar oh well. Nothing wrong with a little bit of drawing, right?

PLUS: ik heb een moleskine gekocht omdat mijn vorige bullet journal vol was en ok het kost 17 euro en dat is belachelijk, maar zo'n boekje voelt wel écht fijn aan in je handen. Deze heeft ook stipjes in plaats van lijntjes, dat werkt veel fijner voor bullet journaling. 

Oh - en de opmaak van mijn pagina's is grotendeels geïnspireerd door Kara (Boho Berry), de bullet journal queen. 


Willet-holthuysen museum

Toen ik afgelopen week afsprak met Sjoukje wist ik meteen wat ik wilde doen. Onder het artikeltje over mijn 50 days of summer challenge vertelde iemand me in een reactie over het Willet-Holthuysen Museum: een oud grachtenpand dat nog in originele staat is ingericht en openstaat voor bezichtiging. Ik legde het idee voor aan Sjoukje, die meteen enthousiast reageerde en dus liepen we langs het damrak en het rokin naar de Herengracht en spendeerden we de rest van de middag in een middeleeuws huis. Alsof we in een sprookje terecht waren gekomen, zo voelde het. Sjoukje en ik waren het erover eens dat we best in het pand zouden willen intrekken. Oh – en het diende overigens ook als ideale setting voor wat foto’s.Geel (?)

En mag ik tot slot even mijn liefde betuigen aan de kleur geel? Ik hou van geel. Geel is great!
de foto's van laura zijn (obviously) niet door mij gemaakt

www.lauralucyf.blogspot.com

20 comments:

 1. Je foto's zijn zo mooi Laura! En je schrijft er ook altijd zo'n mooie stukjes bij... Ik kan echt niet wachten tot je een boek uitgeeft, dan wordt het zo'n boek dat voor altijd op m'n nachtkastje ligt.

  ReplyDelete
 2. Hoe leuk weergegeven opnieuw, je artikels zijn echt altijd hele mooie gehelen! Ga meteen de blog van Laura bekijken, met zo'n naam zal dat wel een toffe blog zijn :) Liefs!

  ReplyDelete
 3. Wauw, wat een fijn blogje weer. Je foto's zijn echt prachtig, hoe doe je dat toch? Ik ga nu direct even op de blog van Laura kijken! Liefs

  ReplyDelete
 4. Jaa, het museum is zo leuk! Een sprookje is precies de goede omschrijving voor het hele pand.

  ReplyDelete
 5. Echt verliefd op je foto's weer. Vooral die met je bril op in het veld! Guuuurl, zo mooi! Ik ga Laura's blog meteen checken!

  ReplyDelete
 6. Wat een foto's, ze zijn stuk voor stuk zó mooi! En jij ook :) X

  ReplyDelete
 7. JA bullet journal (ik dacht dat ik de enige sul was die het deed, haha) ik doe het al een jaar inmiddels en ik ben het in het begin van deze vakantie weer aan het opnemen. Alleen had ik dus steeds zulke lelijke lay-outs, ik ga ook eens zoeken naar een lay-out, hehe. (En ja, je hebt gelijk, het maken van het to-do lijstje neemt zoveel meer tijd in dan de taken) oh en nog iets bullet journaling stimuleert me ook gewoon om taken te verzinnen. (Al is het maar om het te vullen en te tekenen, hehehe) En jaaaa, geel! (mijn liefde voor die kleur uit zich in het feit dat ik in team geel wil van pokémon (oeps))

  ReplyDelete
 8. Wauw Laura, wat een prachtige foto's allemaal weer <3. En jaaa, liefde voor de kleur (oker)geel. Niks mis mee, haha. Dat van die Moleskine boekjes die eigenlijk veel te duur zijn, ken ik wel. Het zijn gewoon zulke fijne boekjes. Nóg mooier met bullet journal :).

  ReplyDelete
 9. Ja! De onmogelijk te onthouden titel van het boek over de hond, ergens in de nacht- oeps ongeluk; fantastisch! Is dat een ArtEZ-tas by the way? Ever tried, ever failed, no matter. Try again, fail again, fail better. <3 Leuk stukje!

  ReplyDelete
 10. Jaa ik heb Laura blog pas ontdekt door Chantal, superleuk! Bullet journaling lijkt me echt leuk, maar ik betwijfel of ik het type ben die dit vol ga houden..

  ReplyDelete
 11. Prachtige foto's! Ik wil ook een keer naar het Willet Holthuijsen museum, lijkt me geweldig.

  ReplyDelete
 12. wauw wauw wauw wat een mooi lijstje weer!! Jouw foto's overigens vertellen ook vaak een verhaal en dat maakt ze extra mooi!

  ReplyDelete
 13. Ik denk dat ik me eens ga verdiepen in bullet journaling, want voor iemand als ik (lees: dé grootste uitsteller/chaoot die er is) kan dat georganiseerde principe wel handig zijn.
  Wat toevallig dat ik dat boek ook heb gelezen, echt een aanrader en helemaal niet moeilijk.

  ReplyDelete
 14. Ah, geel is echt prachtig! Wat toevallig, gisteren heb ik ook wat filmpjes bekeken over bullet journaling. Vooral die van Mack... K (Zoiets, vond ik ook heel tof).

  ReplyDelete
 15. Ik zag al enkele foto's voorbij komen op Instagram, maar had je blog nog niet eerder geopend. Wat kun jij prachtig schrijven zeg! En dan die fijne foto's erbij... genieten! XX

  Blog: http://elineous.blogspot.nl/
  Fotografie portfolio: www.elinerewinkel.nl

  ReplyDelete
 16. Die foto van jou met bril, wauwieee!

  ReplyDelete
 17. die bril staat je goed!!
  En die gele kleurtjes zijn zo op en top zomer! Wauw!

  ReplyDelete
 18. Ohh, ik ben nog steeds zo weg van je bril maar durf hem echt nog niet te bestellen... En geel is gewoon mooi maar staat mij gewoon zo niet net als oranjeen bordeaux rood, dat vind ik juist zulke mooie kleuren.

  ReplyDelete
 19. Wat een leuke favourites en schitterende foto's weer!

  xx Alex

  ReplyDelete

Thanks!