Wednesday, May 18

favourites, may

Het is half twaalf 's ochtends en ik staar al drie kwartier naar een leeg Word documentje. Ik schrijf vijf woorden en hamer vervolgens verwoed op m'n backspace. Mijn kat springt op mijn toetsenbord en laat zich door haar poten zakken. 'Miauw,' ze kijkt me uitdagend aan. 'Miauw,' snauw ik terug. 'Prima, jij je zin. Ik ga wel koffie zetten.' Met een zucht schuif ik mijn bureaustoel naar achteren. 'Schrijven,' mompel ik voor me uit. 'Hoe doe je dat ookalweer?' 

» Het is inmiddels een uur later en ik geef het op. Inleidingen schrijven voor posts waarvan de inhoud al blijkt uit de titel is een onmogelijke opgave. Hier zijn een paar dingen die ik leuk vond de afgelopen maand:
halsversiersel


Ik heb een (enorm) zwak voor delicate, subtiele kettinkjes. Door de jaren heen is mijn verzameling best een beetje (heel erg) uitgebreid en dit is mijn allernieuwste aanwinst. Een fijn, roségouden exemplaar met een stervormig hangertje (waar 'Lucky Star' op staat) van Happiness Boutique. De dag dat ik 'm vond op de website was een beetje een belabberde baaldag - toen ik het kettinkje zag hoefde ik niet lang na te denken: díé moest ik hebben. Om me de volgende keer dat ik zo'n baaldag zou hebben te herinneren aan het feit dat we allemaal hele gelukkige sterretjes zouden moeten zijn. We leven in een mooie wereld met mooie dingen en mooie mogelijkheden. So turn that frown upside down! 

Met de code 'lauresque' krijg je 10% korting op bestellingen boven 19 euro. 
• roo panes - silver moon •


Dromerig, melancholisch, lief. Ik hou van Roo Panes. 

• polsklokje •


Nadat ik maandagochtend vergat mijn horloge om te doen heb ik die dag minstens vijftig keer naar mijn pols gestaard om daar vervolgens een lege plek te vinden (die dankzij de zon nu overigens een stukje minder getint is dan de rest van mijn arm). Super frustrerend. Ik kan echt niet meer zonder horloge en vind het onwijs vervelend om mijn telefoon iedere keer dat ik de tijd wil weten tevoorschijn te moeten toveren. En dat mijn Daniel Wellington ook nog beeldschoon en sierlijk is, is natuurlijk een hele fijne bonus.

Hiephoi, nóg een kortingscode: gebruik 'lauresqueDW' voor 15% korting op een horloge naar keuze :)• Het woord van de verteller, Mario Vargas Llosa •Op bovenstaande foto's kun je ook het boek spotten dat ik momenteel aan het lezen ben. Het woord van de verteller is een autobiografisch, antropologisch boek over de inheemse bevolking van Peru en Mario's persoonlijke ervaringen. Het zit vol wijsheden, sagen, legende, informatie over verschillende culturen en is daarnaast ook best spannend. Ik ben onwijs geïnteresseerd in Zuid Amerikaanse cultuur en vind het heerlijk om al lezend te leren en me tegelijkertijd onder te dompelen in de mysterieuze wereld van het Peruaanse oerwoud. Aanrader!• en tot slot, een klein beetje wijsheid •


Onthoud vandaag dat je uniek bent. Mooi bent. Oké bent. Wees lief voor jezelf en de mensen om je heen. Vergelijk je niet met anderen - jij bent jij en zij zijn zij. Het succes of de schoonheid van een ander staat niet gelijk aan het ontbreken van dat van jou. Je bent oké. (Zeg dat nu maar tien keer tegen je en haal daarna even heel diep adem.) Goed. Mooi. 

JE BENT OKÉ. 


dit artikel bevat samples die naar mij zijn opgestuurd


13 comments:

 1. Ik kan zo wegdromen bij jouw foto's en tekstjes! Wat een fijne, lieve boodschap :)

  ReplyDelete
 2. Wat een ontzettend mooi subtiel ketting!

  ReplyDelete
 3. Ik heb ook echt een zwak voor subtiele kettingkjes. Deze is ook echt heel erg mooi!

  ReplyDelete
 4. Die quote! Hij is mooi. En iedereen is mooi, op zijn eigen manier.

  ReplyDelete
 5. Dat kettinkje vind ik echt heel erg mooi, ik zag hem ook al op je Instagram voorbij komen.

  ReplyDelete
 6. Ik ben ook een grote fan van Daniel Wellingtonhorloges! Zelf draag ik de mijne ook al een jaar lang elke dag en ik word er steeds weer verliefd op!

  ReplyDelete
 7. Suuuuperleuke favourites én heel erg leuk dat je er een klein beetje wijsheid aan toe hebt gevoegd! xxx

  ReplyDelete
 8. Mooi mooi mooi, wat doen die intro's er dan nog toe!

  ReplyDelete
 9. Dat laatste stukje <3 lief. Ik ben verliefd op het kettinkje, zo mooi en simpel!

  ReplyDelete
 10. Dat kettinkje is zoooo mooi <3

  ReplyDelete
 11. Soms zeggen foto's (wacht. nee. mééstal zeggen foto's) ook genoeg. Kunstwerkjes zijn het, waar ik weg bij kwijl. Pretty!

  ReplyDelete
 12. Ik ben gelijk even naar de webshop gegaan waar jij dat kettinkje vandaan hebt, super leuk! Je maakt erg mooie foto's trouwens en je schrijft ook echt fijn.

  ReplyDelete
 13. En zelfs als het schrijven van een inleiding niet lijkt te lukken komt er iets moois op papier. ;)

  ReplyDelete

Thanks!