Monday, May 30

favourites, may (2)

Vanaf de maan gezien zijn we allemaal even groot. Of beter gezegd: allemaal even klein. Korreltjes zand op een eeuwig uitstrekkend strand. Speldenprikjes. Nu begrijp ik dat dat niet perse een heel bemoedigende gedachte is. De grootsheid van het universum - of alleen al onze planeet kan best overweldigend zijn. Benauwend zelfs. In een omgekeerde situatie, wanneer de allerkleinste, meest banale dingen enorm en allesbepalend lijken, is dat perspectief vanaf zo heel ver weg echter best ontnuchterend. We zijn stipjes op een oneindig oppervlak. Die banaliteiten ook. En volgens mij is niemand ooit gestorven aan een speldenprikje.

De kleinste dingen kunnen een mens uit balans brengen. Doen wankelen. Dan lijkt een korrel zand plots een hele woestijn - onmogelijk te trotseren. Andersom bestaat gelukkig ook: het kleine geluk. De speldenprikjes die geen frons, maar een lach op je gezicht toveren. Afgelopen maand ben ik een heleboel zandkorrels ter grote van de Sahara tegengekomen (helaas), maar gelukkig stond daar ook weer een lading kleine geluksmomentjes tegenover. Zoveel zelfs dat ik niet één, maar twee posts toewijd aan mijn favoriete dingen, momenten, speldenprikjes.

De vorige post vind je hier. Nu deel twee: speldenprikjes.

de schaduw van de wind, carlos ruiz zafón


De datum van mijn eerste book club bijeenkomst staat inmiddels vast en komt steeds dichterbij. We lezen 'De Schaduw van de Wind' (La Sombra del Viento), een van origine Spaanse roman over Daniel Sempere, een Kerkhof der Vergeten Boeken en een geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Ik heb 'm nog niet uit, maar ik kan al wel met heel veel zekerheid zeggen dat het een onwijs mooi boek is, bomvol prachtige zinnen en beeldende passages. Ik kan niet wachten tot we 'm uitgebreid kunnen bespreken :)

trapani, italy


De tijd die ik online spendeer ben ik vaker neuzend tussen vliegtickets te vinden dan, bijvoorbeeld, op facebook. Deze enigszins vreemde eigenschap leidde er twee weken geleden toe dat ik in een spontane opwelling een goedkope vlucht naar Italië boekte: Acht dagen aan de Siciliaanse kust. In m'n uppie. Met heel veel goede boeken, een brandende zon en het geluid van kabbelende golven. Nog maar heeeeeel even wachten, dan is het zo ver.


Ik beloof dat ik binnenkort betere foto's maak en weer eens een outfit post. Voor nu moeten jullie het doen met bovenstaande telefoonfoto. Ondanks de crappy kwaliteit kan ik er nogsteeds niet over uit HOE GEWELDIG LEUK DEZE DUNGAREE SHORTS ZIJN. Echt. Láhf 'em.


super granola, eat natural*


Als je een beetje hetzelfde in elkaar zit al ik en een zwak hebt voor ontbijtgranen dan zou ik niet verder lezen. Of wel - maar dan ben je bij deze in ieder geval gewaarschuwd. De nieuwe 'super granola' van Eat Natural is enigszins gevaarlijk voor mensen zoals wij. Typisch gevalletje: 'oeps is het pak nú al leeg? oh. ehm. tsja.' Als je begrijpt wat ik bedoel. 

Gelukkig blijft de schade beperkt: alle ingrediënten zijn helemaal natuurlijk en de granola is gezoet met honing. Geen geraffineerde suikers of andere zoetstoffen dus. Zoals de verpakking vrolijk vermeldt: 'Belachelijk lekker en absoluut serieus te nemen.' (Eat Natural is een Brits merk en ik denk dat het in het Engels wat catchier en minder lomp over zou komen dan in het Nederlands - wij verpesten alles - maar het is wel écht waar. Be-la-che-lijk lekker.).


girls, season 5


Lena Dunham is mijn Spirit Animal. GIRLS is de meest geweldige serie ooit. Jemima Kirke is het prachtigste wezen op deze aardbol. 

Ik heb het nieuwste seizoen van GIRLS binnen anderhalve dag gezien.
Ja, echt. Zo erg is het. 


(Probeer zelf maar eens te kijken en dan halverwege een seizoen te stoppen. Dat is gewoon onmogelijk.)soundtrack, chocolat

Ik luister heel graag en vaak naar soundtracks. En dan het liefst een heel album van begin tot eind. Die van Oz the Great and Powerful of Harry Potter and the Sorcerer's Stone bijvoorbeeld. Mijn huidige obsessie is de soundtrack van Chocolat (een onwijs mooie film trouwens): Vrolijk, mysterieus, dansbaar en zo af en toe ook best een beetje dramatisch. Fijn. Heel fijn.


(art) journaling


De afgelopen tijd heb ik heel bewust geprobeerd dagelijks in mijn dagboek te schrijven. Dit is een gewoonte die ik bij vlagen oppak en weer neer leg. Wanneer ik een lange periode niet heb geschreven merk ik echter dat ik het mis. En dat ik een stukje overzicht kwijt raak. 

Als ik iedere dag - of in ieder geval een aantal keer per week - mijn hersenspinsels neerpen creëer ik een soort ruimte in mijn hoofd die ik alleen kan behouden door te blijven schrijven. Zodra ik mijn gedachten niet meer kwijt kan raakt mijn hoofd vol en in de knoop. Tot nu toe gaat het goed, maar hoe lang het duurt tot mijn ritme weer volledig zoek raakt en de chaos het overneemt is maar de vraag. Waarschijnlijk niet heel lang - maar  we houden goede moed. Voor nu lijkt alles nog prima te werken :)wat waren jouw geluksmomentjes, dingetjes, speldenprikjes afgelopen maand?
* dit artikel bevat samples die naar mij zijn opgestuurd


11 comments:

 1. JAJAJAJA GIRLS <3333 (en ja jessa/jemima is echt práchtig) Ik kan echt niet wachten tot seizoen zes uitkomt. <3 En zo leuk dat je naar Italië gaat trouwens! Heeeeel veel plezier alvast :)))

  ReplyDelete
 2. Dungareeshorts! Ik vind ze zo leuk net als die foto trouwens ondanks de kwaliteit.

  ReplyDelete
 3. Soundtrack van Pompeii is ook briljant evenals die van interstellar, the theory of everything, the host en the imitation game (en nog veel meer!) En dungareeshorts zijn zó leuk!

  ReplyDelete
 4. Oehh wat heerlijk dat je alleen op vakantie gaat! Lijkt me echt heel fijn :) En die granola lijkt me heerlijk hihi :) Liefs

  ReplyDelete
 5. Ik ben op z'n zachtst gezegd VERLIEFD op je dungarees. En je hele outfit daar, eigenlijk. (Psst, waar is je blouse van?) Oh, en ik ga Girls even op mijn to-watch lijstje zetten. ((:

  ReplyDelete
 6. Prachtig die tekst en foto's! Tof dat je alleen op vakantie gaat. Ik ben benieuwd naar alle mooie foto's die gaan komen, maar vooral veel genieten jij! <3

  ReplyDelete
 7. Wat gaaf dat je spontaan een reisje voor jezelf boekt. Ik ga dit onthouden, waarom zou ik dit niet kunnen of doen? Het lijkt mij heel fijn eigenlijk. Gewoon in je eentje, wandelen, zitten aan het water, lezen in de schaduw van een boom, niets hoeven of moeten. Heerlijk. Geniet er alvast van! x

  ReplyDelete
 8. De foto's van de granola zijn prachtig!

  ReplyDelete
 9. Oh wat is die inleiding mooi<3 En wat ontzettend gaaf dat je een reisje naar Trapani hebt geboekt, geniet ervan!!

  ReplyDelete
 10. Mooie dingen zeg. Heel fijn dat je naar Tripani gaat. Waar kijk jij Girls?

  ReplyDelete

Thanks!