Monday, May 2

april 2016

I have seen a flower blooming in beauty in a secluded vale, and, ere I had a chance to look again, a chilly breath of air had scattered its petals and left it a ruin. - Charles Lanman
Ik weet niet precies hóé, maar op de een of andere manier is het mei. Oud en nieuw lijkt nog geen twee weken geleden en het jaar is alweer half verstreken. Ik kan er met mijn hoofd niet bij, maar het is zo. Blijkbaar. April voelde als een week. Een hele volle, chaotische, overweldigende week. Het was een absolute emotionele achtbaan (ik denk dat dat aan het wisselende weer lag ofzo - ik had echt moodswings van hier tot Tokio) maar de positieve momenten wogen even zwaar (en misschien zelfs zwaarder) dan de negatieve momenten. En ondanks dat de tijd beangstigend snel gaat heb ik zin in mei. Hopelijk is de zon het daarmee eens en besluit die ook eindelijk uit zijn schulp te kruipen.week 1


Maart sloot ik af aan het strand. Dat was misschien wel een van de fijnste dagen van de afgelopen maand.


Daarna vertrok ik naar Zutphen. Ik ben dol op treinreizen - behalve als het heel erg druk is. Dan heb ik een hekel aan het openbaar vervoer. Deze keer was het gelukkig heel rustig. De hemel veranderde in een zoete wolkenmassa en het avondlicht vertelde sprookjes. Zo voelde het in ieder geval, alsof ik in een sprookje was beland.


Eenmaal in Zutphen sprak ik af met Chantal. We dronken koffie, struinden vintage winkeltjes af en genoten van de rust. Oh, en we filmden alles.


Ook besloot ik ein-de-lijk mijn fotografieprojectje af te ronden en dus fotografeerde ik in één week Tonke, Tessa, Luna en Pam.

week 2


De week daarop vertrok ik weer richting Amsterdam. Het was wederom lekker rustig en dus had ik een hele treincoupé voor mezelf. Daar heb ik natuurlijk uitgebreid gebruik van gemaakt :)


Thuis vond ik een pakketje met de Dr. Martens die ik begin maart bestelde. In eerste instantie was ik een beetje bang dat ze te klein waren, maar na een paar dagen inlopen bleek dat mee te vallen. Nu leef ik zo'n beetje in m'n Docs. ZE ZIJN ZO FIJN.


Dinsdagochtend zat ik vroeg al bij m'n psych, daarna fietste ik door naar de stad waar ik Claudia ontmoette. We dronken koffie bij Exki, struinden langs een aantal winkels (ik was haast vergeten hoe druk het centrum van Amsterdam kan zijn na twee weken in Zutphen te zijn geweest - wat. een. ramp.) en schoten (natuurlijk) een enorme hoeveelheid plaatjes. Op bovenstaande schoot ik in de lach. Ik weet niet meer precies waarom.


De dag daarop fotografeerde ik Pam. We dronken koffie bij Koffie ende Koeck (ik was te laat) en vonden daarna de meest prachtige rozenstruik in het Westerpark. De bloesem die overal volop in bloei stond droeg extra bij aan het sprookjesachtige sfeertje dat in de stad hing. Dat de zon zich wat verborgen hield deed er nieteens zo toe. Het was een fijne middag.


De rest van de week heb ik maar weinig gefotografeerd. Ik dronk koffie met Sjoukje en Kristien, woonde een boekpresentatie van mijn schrijfdocent bij in boekhandel Scheltema, werkte heel hard aan school, schilderde veel en schreef blogposts over vanalles en nogwat. Druk druk druk.

week 3De derde week van april begon enigszins rustig. Maandagen zijn voor mijn sowieso altijd meer weekend dan zaterdag of zondag. Dinsdag had ik 's ochtends vroeg weer een afspraak en dronk ik 's middags koffie met Naomi. We kletsten heerlijk bij en genoten van de zon. (Naomi, als je dit leest: we zien elkaar te weinig. HEEL SNEL WEER DOEN. Me luvs you.) 's Avonds ging ik uit (vraag me niet waarom - het was een spontane actie) en de volgende ochtend lag ik om zes uur pas weer op bed. Woensdag was een waardeloze dag en donderdag werkte ik als een malle aan school (en maakte ik ijs, heel veel ijs).


Vrijdag nam Claudia me mee naar een pers-dingetje van IGNORE: een nieuw merk dat haar eerste collectie had uitgebracht. Ik werd verliefd op de setting (pistache) en óók de kleding sprak me best wel aan eigenlijk (al had ik dat totaal niet verwacht). Het kleurenpalet dat de ontwerpster had gebruikt was fijn. Pastel-ish, maar niet te zoetsappig en lekker minimalistisch. Me likey. 


's Avonds beviel onze kat Tammie. Ze zette vier pluizige balletjes liefheid op de wereld. Ik was alleen thuis en heb Tammie's pootje vastgehouden en zachtjes over haar bolletje geaaid terwijl ze kranig de bevalling doorstond. EN OH JONGENS DE KITTENS ZIJN ZO LIEF DFGSHGKJKLhfjvjaskJJGAD. ECHT. Aw.  

week 4In het weekend van week 3 vertrok ik weer naar Zutphen. Maandagochtend kwam Daphne helemaal vanuit Zeeland op bezoek. We spendeerden de dag zingend, fangirlend over Dinseyprinsessen en Daphne was zo lief om me te helpen met het verven van mijn haar. Ik ben nu helemaal tumblr-proof en hip enzo. Geloof ik. Of is ombré-hair alweer passé? Idk. Ik ben er in ieder geval heel blij mee :)


Het weer was onwijs wispelturig, maar de paar keer dat de zon scheen heb ik onwijs genoten van haar warme stralen. Van mij mag de zomer wel een beetje opschieten nu.


Dinsdag werkte ik aan school, deed ik een aantal pakketjes op de bus en stapte ik 's avonds weer op de trein naar huis. Oh en ik at een hele bak veganistisch kokosijs. Want daarom. 

Koningsdag heb ik een beetje overgeslagen. Met koningsnacht ben ik uit geweest (en stiekem lag ik wederom pas rond 6 uur op bed - oeps) en koningsdag zelf spendeerde ik fotograferend en luierend thuis. Geen zin in de drukte. En moe, vooral heel moe. 

Donderdag stond ik om half zeven (!!!!!!) op en stond ik om 10 uur samen met Jordan voor de poort van de Efteling. Ik was nog nooit eerder in de Efteling (of überhaupt in een pretpark) geweest en stuiterde van enthousiasme. We liepen 25000 stappen die dag, aten friet en wafels, reden drie rondjes in dezelfde achtbaan om vervolgens naar de volgende te huppelen en sloten de dag af in Tilburg. We dronken een biertje en daarna viel ik als een blok in slaap. Compleet gesloopt. En blij.

De rest van de week was ik dood. Helemaal kapot en een beetje ziek. Deze week zit alweer propvol afspraken, dus ik doe m'n best om een beetje uit te rusten en aan te sterken zodat ik er straks weer helemaal tegenaan kan. Wat was jouw hoogtepunt van april?

14 comments:

 1. Klinkt als een heerlijk drukke maand! Alle foto's die hier staan zijn echt mijn favoriete van de maand ook, hoe toevallig?!

  ReplyDelete
 2. hmm.. hoogtepunt van april? De momenten dat de zon scheen, ja die maakten mij heel erg blij :) Mooie foto's trouwens!

  ReplyDelete
 3. Wat een fijne post dit zeg<3 Op naar een (hopelijk) zonnig en zomerse maand mei! Ik heb geen idee wat het hoogtepunt van april was, mijn hoofd is een zeef. Luvv

  ReplyDelete
 4. toch leuk om alles weer even terug te zien.
  en de tijd gaat inderdaad snel, te snel.
  elke dag is weer te kort haha

  liefs

  ReplyDelete
 5. Heerlijk zo'n soort blogposts! En dat van die emotionele achtbaan had ik ook echt deze maand,wauw!

  ReplyDelete
 6. Waaauw wat een mooie foto's maak je! En idd, de tijd gaat zooo snel. Voor je het weet is de zomer weer voorbij :(

  ReplyDelete
 7. Wat geniet ik toch iedere keer van jouw foto's! En omg, die kitten is zo lief! Die is wel echt heel klein zeg... <3 poepie!

  ReplyDelete
 8. Je foto's en artikelen zijn zo interessant en mooi en fijn om te lezen en te zien! Wauw.
  En wat lijkt het me mooi, bijzonder om je kat te zien bevallen! Wat een schatjes zijn kittens hè?
  Mijn hoogtepunt... Hmm, ik heb genoten van mijn activiteitenweek in de laatste week school, maar een hoogtepunt schiet me zo niet te binnen.
  Ik wens je een superfijne en goede week! <3

  ReplyDelete
 9. Aaaaaahhh kittens <3 lovelovelove
  Leuk om zo'n artikel te lezen!

  ReplyDelete
 10. Wauw wat een prachtige foto's! Je hebt echt talent. Ik heb zelf koningsdag ook compleet over geslagen haha

  ReplyDelete
 11. Ah wat tof! Mijn maand was leuk en niet al te druk, zeker een mooi maandje

  ReplyDelete
 12. Prachtige foto's!

  ReplyDelete
 13. Heerlijk artikel en prachtige foto's erbij!!

  ReplyDelete
 14. Ik kom je haar echt snel irl bewonderen hoor :)

  ReplyDelete

Thanks!