Sunday, April 17

wacht... wat? april?!Het is zaterdagavond en de regen tikt zachtjes tegen het keukenraam. Ik zit achter mijn laptop en grinnik een beetje. Een binnenpretje. Volgens Bas, mijn tweelingbroer, is de meest voornamelijke bezigheid van bloggers het drinken van thee uit kopjes met een bloemenprintje terwijl de regen ritmisch tegen de ruiten tikt en er binnen een akoestische playlist opstaat. Ongeveer. In een notendop. En nu ben ik het daar natuurlijk helemaal niet mee eens - maar in dat dit soms wel zo lijkt (als je bijvoorbeeld naar een gemiddeld blogger-instagram-account [die van mij inbegrepen] kijkt) moet ik 'm gelijk geven. Vandaag ga ik echter bewijzen dat ik heus meer doe dan thee drinken. Studeren bijvoorbeeld. Fotograferen, schrijven, schilderen, tienduizenden mailtjes beantwoorden en (heel erg falen in) vooruitplannen. Onder anderen dan hè. 

Ik schrijf maandelijks een artikeltje met daarin de dingen waar ik me graag een beetje op zou willen focussen die maand. Nu kwam ik er gisteren dus achter dat het alweer halverwege april is ofzo. In eerste instantie dacht ik: 'uhu, ja, dat is de maand na maart.' Daarna dacht ik: 'WAT. DE MAAND NA MAART?!? WAAR IS MAART DAN GEBLEVEN?!?!' En nouja, na heel heel heel diep adem te hebben gehaald en de tijd te hebben genomen om de realisatie op me in te laten werken, heb ik mijn laptop open geklapt en nu tikt de regen tegen het keukenraam en ga ik schrijven over wat ik allemaal nog wil doen in het restant van april (APRIL!?!?!). Waarop ik me wil focussen. Enzo. En ik grinnik dus een beetje. Omdat mijn broertje soms best grappig is. (Soms Bas, soms).

Oja, maar, dus, eerst: dit wilde ik doen in maarttwee boeken lezen

Ik las: The Old Man And The Sea, Frankenstein en The Alchemist. Stuk voor stuk aanraders. Echt! Ik vind het zo ongelofelijk heerlijk om af en toe weer helemaal te verdrinken in een boek. Het is soms wat lastig om écht tijd te maken en te nemen voor lezen, maar als ik dan eenmaal bezig ben ben ik mezelf ZO dankbaar. Mochten jullie trouwens nog aanraders hebben voor toffe boeken (ik hou van historische romans, engelse klassiekers, fantasy en al het andere) dan hoor ik het graaaaag!

een weekschema opstellen (en aanhouden) 

Eh, nou. Weetje. I give up. Ik ben niet gemaakt voor structuur.

rusten 

Telt als een kip zonder kop rondrennen ook?

het fotografieavontuur oppakken

Yes, yes, yes! Ik heb mijn projectje weer opgepakt en eindelijk (een soort van) afgerond! Ik ga nu de mooiste foto's van iedere shoot selecteren en een tof overzichtje in elkaar knutselen. Stay tuned!


met (enige) regelmaat sporten

Met dank aan de meisjes van FollowFitGirls heb ik bijna iedere dag gesport. Ik volgde de March Madness Challenge in maart en ben nu fanatiek bezig met de ABSolutely April Challenge. Go go go!dit ga ik doen in aprilblijven sporten (en eventueel weer gaan hardlopen?)
drie boeken lezen
hoofdstuk twee schrijven
dat effing weekschema!!!
een portret schilderen met olieverf
op appartement- en baantjesjacht (!!!)8 comments:

 1. Oehhh, wat spannnend: de appartement- en baantjesjacht! Ik ben superbenieuwd, tell us more als je meer weet! :) Was dat baantje bij het cafeetje om de hoek het niet meer geworden? Tof ook dat je een portret wilt gaan schilderen!

  ReplyDelete
 2. Je broertje heeft inderdaad wel een beetje gelijk, super grappig hihi. Ik heb zelf ook altijd dat de tijd echt voorbij lijkt te racen.. voor je het weet is er alweer een maand om. Super tof dat je je fotografieprojectje weer hebt opgepakt. Ik ben heel erg benieuwd en ook naar je olieverfschilderij trouwens. Sowieso vind ik het altijd erg leuk om creatieve dingetjes voorbij te zien komen op je blog. Wat betreft boeken, ik heb nog wel een tip. Één van mijn favoriete boeken zijn Every day van David Levithan en Wonder van R.J. Palacio. Als je nog een spannend boek wilt lezen, kan ik je Saeculum aanraden. Die leverde bij mij slapeloze nachten op, omdat ik zo graag verder wilde lezen haha. Succes met je doelen in april! xoxo

  ReplyDelete
 3. Ik ben benieuwd naar alle foto's van je fotografieprojectje!

  ReplyDelete
 4. Haha, wat een grappige opmerking van je broer! Ergens geef ik hem wel gelijk hoor want ja mijn instagramfeed staat ook vol met thee en koffiekopjes !

  ReplyDelete
 5. Wat een leuk stukje weer! Een boekaanrader van mij is Robijnrood, het is vooral fantasy maar heeft wel een gaaf concept: tijdreizen. En er zit ook veel humor in. Ik hoop dat je goals gaan lukken!! Ik denk dat ik er ook wat moet gaan opstellen... Groetjes!

  ReplyDelete
 6. De tijd vliegt! Leuk stukje! En trouwens wat een toffe kopjes! Love that!

  ReplyDelete
 7. Wat kan jij lekker schrijven zeg, heerlijk om dit te lezen!
  Ja en wauw; wat gaat de tijd inderdaad snel zeg! Soms heb ik het idee dat ik het allemaal niet helemaal meer kan bijhouden hoor.. hahah. Ik heb nog wel een boeken tip; ondanks dat hij niet in de genres valt die jij opnoemt kan ik je hem toch wel aanraden: Sterrenhemel van Colleen Hoover. GE-WEL-DIG!

  ReplyDelete
 8. Appartement- en baantjesjacht, oehw spannend! Succes nog met de dingen die je wilt doen in april! Die theekopjes zijn onwijs fotogeniek trouwens. Moooi. ♥

  ReplyDelete

Thanks!