Saturday, April 2

hotspot berlijn • arleo:


Die vijf dagen die ik in Berlijn doorbracht heb ik vooral geleefd op havermout met rozijnen (waarvoor ik iedere ochtend zo'n twintig trappen op en af heb moeten lopen omdat de keuken in een ander gebouw van het hostel zat) en droge pasta (zelfde verhaal). Één dag voor mijn vertrek besloot ik echter mijn arme-student-principes opzij te zetten en ál mijn maaltijden in fancy hotspots te nuttigen. Ik huppelde door de stad met mijn camera en notitieboekje en at bij vier verschillende koffiezaakjes allerlei lekkernijen terwijl ik óveral foto's van maakte (DAT WAS ZO ONGEMAKKELIJK). Ik begon bij Arleo, een fijn zaakje in Charlottenburg waar je terecht kunt voor (supergezonde) vegetarische en veganistische gerechtjes. En oh boy, wat heb ík lekker ontbeten.
Ik bestelde (vegan) Bircher Müsli met vers fruit en een (vegan) Chili Chai Latte en heb zó onwijs van mijn ontbijtje genoten. Bij Arleo wordt gewerkt met verse, biologische en fairtrade producten en krijg je dus niet zomaar een simpele sandwich voorgeschoteld. Alle maaltijden zijn onwijs gezond én verantwoord. Daar word ik persoonlijk heel blij van. 

Daarnaast is het gewoon een feestje om bij Arleo binnen te zitten. De sfeer is ontspannen en relaxed, de bediening onwijs vriendelijk en het interieur straalt rust uit. Er is zelfs een hoekje met wat toffe hebbedingetjes en interieuritems die te koop zijn en er is een terrasje waar je (in de zomer - nu was het ijskoud) lekker buiten kunt zitten. 

Oh, en er is geen wifi. En dat vind ik dus echt heerlijk. Gewoon écht even rust.Arleo:
Leonhardtsraße 24
Berlijn
www.arleoberlin,de
6 comments:

 1. Het ziet er inderdaad heerlijk uit! (vooral de chai latte!!) En nog verantwoord ook! Dubbel zo goed.
  Groetjes!

  ReplyDelete
 2. oeh ziet er heerlijk uit, mag ik volgende keer please mee naar Berlijn, ja okay 😭
  xx Ish

  ReplyDelete
 3. Dat ziet er goed uit zeg!<3

  ReplyDelete
 4. Het ziet er allemaal zo mooi uit, maar dat komt denk ik ook door jouw fotografiekunsten. Wat lijkt het mij leuk en fijn om daar te genieten van zo'n heerlijk ontbijtje zonder wifi!

  ReplyDelete
 5. Je foto's zien er echt zo heerlijk uit! De volgende keer ga ik wel gewoon mee in de handbagage (ook al ging je niet met het vliegtuig het gaat om het idee).

  ReplyDelete
 6. Wat een leuke hotspot zeg! Je ontbijtje ziet er ook echt heerlijk uit. Ik krijg er spontaan honger van. Gelukkig mag ik morgenochtend weer lekker ontbijten, mijn favoriete maaltijd van de dag. xoxo

  ReplyDelete

Thanks!