Thursday, December 3

november favourites



Náást sinterklaasgekte en heel veel kerstverlichting brachten de eerste dagen van december vooral kou en winterweer met zich mee. Met veel moeite heb ik me door de storm geworsteld en me neergelegd bij de grijze wolken die genadeloos de zon hebben verzwolgen (vitamin D, get yo ass over here). Gelukkig heb ik nu wel een fijn excuus om ongelimiteerd warme chocolademelk te drinken en in dikke truien gehuld door het leven te gaan. Het liefst zou ik me met m'n poezenbeestjes in een warm hoekje bij de verwarming nestelen en niets doen dan eten, slapen en spinnen. Maargoed, daar heb ik in een volgend leven vast méér dan genoeg tijd voor. Voor nu deel ik graag mijn allerfavorietste winter-survival-benodigdheden - waar ik afgelopen maand natuurlijk al uitgebreid gebruik van heb gemaakt.





boek
longbourn 

'If Elizabeth Bennet had the washing of her own petticoats,' Sarah thought, 'she would be more careful not to tramp through muddy fields.'
It is wash-day for the housemaids at Longbourn House, and Sarah's hands are chapped and raw. Domestic life below stairs, ruled with a tender heart and an iron will by Mrs Hill the housekeeper, is about to be disturbed by the arival of a new footman, bearing the secrets of the sea.
Longbourn (door Jo Baker) is een hervertelling van Jane Austen's klassieker Pride and Prejudice. Dit maal echter vanuit het perspectief van het personeel... Onwijs mooi geschreven en vooral een bijzondere en vernieuwende toevoeging aan het origineel.


thee
winterthee van dille & kamille

Zei iemand thee? En winter? Winterthee? Coun't me in! Ik ben een onwijze theeleut en helemaal wég van alle melanges van Dille & Kamille. Deze wintervariant bestaat uit zwarte thee en kruidige sinaasappel - heerlijk! De kerstthee (rooibos met spicy kruidenmix) is ook hééél erg lekker :)



activiteit
audiobooks

Stiekem vind ik het een beetje stom om toe te geven, maar zo af en toe vind ik het best lastig om me te focussen op een boek. Dan raak ik snel afgeleid of moet ik hele pagina's wel drie keer lezen voordat de inhoud écht tot me doordringt. Een aantal weken terug heb ik daarom in een spontane bui een keer een luisterboek opgezet en - nu komt het - dat was echt de beste beslissing ooit. Ik luister momenteel naar The Scorch Trials en vind 't heerlijk om me in een fijn hoekje te nestelen met een kop thee en weg te dromen bij het verhaal. 

Voor het slapen gaan zet ik het luisterboek vaak ook even aan en dat werkt als een heus wondermiddel. Ik slaap over het algemeen verschrikkelijk slecht, maar doordat het verhaal mijn volledige aandacht opeist heb ik plots geen ruimte meer in m'n hoofd voor gepieker en val ik véél sneller in slaap. 't Is een soort interactieve manier van mindfulness: onwijs ontspannend (en daarnaast ook gewoon heel erg leuk)! 

YouTube staat vol met allerlei audiobooks, er is vast voor iedereen wat leuks te vinden! You're welcome in advance ;)



accessoire
kristallen kettinkje

Sinds ik bovenstaand kettinkje met kristallen hanger van Janne heb ontvangen heb ik 'm niet meer af gedaan. Ik ben verliefd op de kleur, de subtiele zilveren details en de boho-vibe die het kettinkje uitstraalt. Daarnaast valt de prijs enorm mee - 't zou ook best een heel tof sinterklaas- of kerstcadeautje kunnen zijn! 



muziek
walking in a winter wonderland/don't worry be happy - pentatonix




event
getting a tattoo

Iedere keer dat ik een glimpse opvang van dat tekeningetje op mijn zij word ik er aan herinnerd om even omhoog te kijken. Dan weet ik dat daarboven Orion aan de hemel staat. Of het nu midden op de dag is, pikkedonker, zwaarbewolkt of diep in de nacht. De sterren zijn er altijd.



drink
vegan hot chocolate 

Begin dit jaar deelde ik een (easy peasy) receptje voor vegan chocolademelk en ook deze winter is dit goddelijke drankje favoriet. De bereiding kost nog geen vijf minuten en de ingrediënten zijn lekker basic (én stiekem gewoon best gezond) (ja echt). Mocht je het receptje afgelopen winter gemist hebben dan zou ik je ab-so-luut aanraden om 'm nu toch eens uit te testen.

Oh. Maar. Pas op: dit is écht gevaarlijk lekker. 



wat zijn jouw winter-survival-benodigdheden?


10 comments:

  1. Die met tori kelly blijft echt een van mn fave kerst liedjes! Tori heeft alleen maar leuke muziek! Ik zou als ik jou was echt naar meer tori kelly luister want haar vocals slaay! Hele leuke faves btw 😉
    Liefs

    ReplyDelete
  2. Ik heb vorig jaar de Kerst CD van pentatonix duizend keer geluisterd, toffe originele nummers!

    ReplyDelete
  3. Wat een mooie foto's Laura, die sinaasappel winterthee lijkt me zo lekker!

    ReplyDelete
  4. Mijn favoriet van november? Jouw foto's, wat zijn ze weer ONWIJS MOOI <3 Net als je tattoo, die vind ik ook heel gaaf. En oeh, die thee klinkt goed zeg! Ik wil nu het liefst snel naar de D&K om even lekker rond te snuffelen :)

    ReplyDelete
  5. Deze foto's zijn ontzettend mooi geworden!

    ReplyDelete
  6. Wat een super leuke tattoo! Ik vind simpele maar toch bijzondere tattoo's echt gaaf!
    En super mooie foto's weer zoals altijd <3

    ReplyDelete
  7. Ohh, die chocolademelk ziet er goed uit zeg!

    ReplyDelete
  8. Met dat perfecte raamkozijnhoekje van je

    ReplyDelete
  9. love zulke blogposts!!! en jouw foto's blijven altijd zo mooi!
    echt van die plaatjes waar je naar staar, verder scroll, weer terug scroll om nog een keer te staren..... love it

    ReplyDelete

Thanks!