Tuesday, November 17

plaatjeskijken • een mental breakdown en creatief geklieder


'Ik weet het niet meer.' Met mijn armen stevig om mijn lichaam heen geklemd sta ik middenin een vreemde woonkamer, ik staar vaag voor me uit en haal mijn schouders nog maar eens op. 'Ik weet niet meer wat ik nu moet doen.' Mental breakdowns hebben een naar talent voor slechte timing. Of het nu middenin de supermarkt is, in een overvolle treincoupé of in de woonkamer van één van je dierbaarste vriendinnen: ze komen nóóit aangekondigd en áltijd op het moment dat je ze het minst kunt gebruiken. Sophie komt voor me staan, slaat haar armen om me heen en trekt me stevig tegen zich aan. 'Lekker duo zijn we,' mompel ik. 'Emotioneel instabiel is het nieuwe zwart. Ofzo.' Grinnikend laat Sophie me weer los. We hebben tevergeefse pogingen gewaagd tot het hebben van een productieve dag, maar besluiten nu toch maar binnen te blijven. Whatever. Ik tover mijn fineliners tevoorschijn en Sophie zet potjes met kwasten, stapeltjes papier en een lading verf op tafel. Voor we het weten zijn er drie uur verstreken (en eigenlijk hebben we dat alleen maar door omdat onze magen beginnen te rommelen), we zijn weer - enigszins - relaxed en giechelen om suffe grapjes.


Om maar even van het moment gebruik te maken: het leven is niet perfect. Mijn leven is alles behalve perfect. Ik ben niet van plan een artikel van tweeduizend woorden te wijden aan de video van Essena nogwat, maar ik vind het wel belangrijk dat jullie weten dat iedereen imperfect is. En dat flaws oké zijn: die maken je uniek.  

Sociale media zijn geweldig, ze bieden ons de mogelijkheid om ons te laten horen, om een boodschap over te brengen aan een heel breed publiek en om onze passies te delen. Wát we delen is echter een héél klein deel van het geheel. En dat is oké. Je mag zelf kiezen wat je wel en niet deelt. Het is prima om alleen leuke dingen te delen. Alleen mooie selfies te posten. Alleen te schrijven over mooie momenten. Als je dat wilt, dan moet je dat vooral doen. Ik doe dat het grootste deel van de tijd ook. Ik kies er bewust voor om mijn blog en mijn andere social media overwegend positief en vrolijk te houden. Voor jullie, maar ook voor mezelf. Als reminder aan alles wat wél leuk is. Een groot overzicht van mooie herinneringen en positieve energie.  

Ik wil echter níét een vertekend beeld schetsen. Wat ik deel is gefilterd en geselecteerd. Het is niet alles. Bij lange na niet. Misschien zal ik zo af en toe eens iets schrijven over de minder leuke dingen. Misschien ook niet. Maar ze zijn er wel en dat mogen jullie best weten. Ik wil zelfs heel graag dat jullie dat weten. Dat is real life. Net als bovenstaande foto's. Ok, ik heb het licht wat aangepast en de kleuren een beetje bijgesteld, maar dit is écht. Geen make-up. Geen honderd filters. Gewoon, een baaldag met Sophie. Een camera en heel veel velletjes papier. (Niet dat ik normaal honderd filters gebruik en heel erg veel make-up draag ofzo, maar jullie begrijpen het idee). 

Long story short: ik ben imperfect en jij (waarschijnlijk) ook. En dat is oke. Ik heb baaldagen. Jij (helaas) ook. En dat is ook oke.  

Oh en Sophie en ik hebben verder een heel fijn weekend gehad :) Me luvs Sophie. wat doe jij 't liefst op een baaldag?
 p.s. ik host een hele toffe giveaway op instagram dus klik vooral even hier dan kun je meedoen :)


foto 4 & 12 door Sophie
www.sophievstheuniverse.com

oh en btw: imperfect is natuurlijk niet hetzelfde als lelijk of stom. imperfect kan heel mooi zijn. het is puur en echt en uniek. imperfect is alles en alles is kunst. kunst is eerlijk en heeft soms een rauw randje. maar dat is de realiteit :)


15 comments:

 1. Hele mooie foto's Laura, laten mooi de échtheid van jullie zien

  ReplyDelete
 2. Wat heb je het mooi verwoord zeg en je foto's zijn, net als altijd, weer prachtig! Ziet er fantastisch uit! Zelf ga ik op een baaldag het liefst sporten, even mijn hoofd leegmaken. Of ik sta in de keuken allerlei gerechtjes uit te proberen. Vooral het proeven maakt veel goed, als ze gelukt zijn.

  ReplyDelete
 3. Mooie woorden, goed om dat eens te benadrukken. Inderdaad, niemand heeft een perfect leven - en dat geeft helemaal niets. Zonder downs zijn er geen ups :). En wat een prachtige foto's weer <3.

  ReplyDelete
 4. Helemaal waar wat je zegt, en ook fijn dát je het zegt. Vervelend dat je even een mental breakdown had, maar volgens mij is creatief zijn met een van je beste vriendinnen daar het perfecte medicijn voor :) Echt mooie dingen hebben jullie getekend/geschilderd!

  ReplyDelete
 5. Wauw mooie foto's! De tekeningen zijn trouwens echt leuk. X

  ReplyDelete
 6. Fijn berichtje. Het is even goed om te lezen dat iedereen het moeilijk heeft en dat je niet de enige bent. Prachtige foto's trouwens. -xo

  ReplyDelete
 7. Liefde voor deze post <3 Je foto's zijn zoals altijd weer prachtig.

  ReplyDelete
 8. Het is HEEL fijn dat jullie ook gewoon lekker puur op de foto durven. Op zich ook heel begrijpelijk want jullie zijn bloedmooi.

  ReplyDelete
 9. Laura, je hebt mij natte oogjes bezorgd. Hele mooie woorden & foto's <3

  Dikke kus 😘😘

  ReplyDelete
 10. Wat fijn dat jullie het samen zo leuk hebben gehad. En wat een fijne foto's! Iedereen heeft weleens een baaldag en nobody's perfect. It's just how it is.

  ReplyDelete
 11. Ik vind het in elk geval wél heel mooi dat je je zo op je gemak voelt bij een vriendin dat je gewoon (samen) een baaldag kan hebben in plaats van dat je de druk voelt om er iets leuks van te maken omdat je speciaal hebt afgesproken. En wat kan Sophie toch geweldig tekenen :) Mooie foto's!

  ReplyDelete
  Replies
  1. er is inderdaad niets fijner dan gewoon helemaal jezelf te kunnen zijn bij een vriend(in)! volgende keer proppen we onze dagen vast vol met allemaal leuke dingen :) de tekeningetjes op de foto's heb ik trouwens zelf gemaakt, maar sophie is inderdaad een onwijs talent ♡ xxx

   Delete
 12. Wauw. Ik ben gek op je fotografie en je schrijfstijl. Een dikke pluim verdien je. (Kies maar van welke vogel ;-))

  ReplyDelete
 13. Prachtige plaatjes heb je geschoten Laura, echt genieten! En inderdaad: het maakt niet uit om af en toe een mental breakdown dagje te hebben. Die heeft iedereen weleens, hoort bij het leven. Wel fijn dat je dat nu samen met Sophie kon delen, en het er allemaal even lekker uit te tekenen :) Ik vind je tekeningetjes echt tof geworden!

  ReplyDelete
 14. dit is zo zo mooi, jullie zijn allebei engeltjes !!

  ReplyDelete

Thanks!