Thursday, November 19

hotspot • toki


"Toki is the word for your local hangout. Serving your products from around the world, simply and with a smile."

Het kost me zo'n 25 minuten (fietsend) om de Binnen Dommersstraat te bereiken. Dat is niet heel ver, maar om de hoek is het ook niet. Was dat wél het geval geweest, dan zou ik iedere dag bij Toki te vinden zijn. Al sinds de eerste keer dat ik hier over de drempel stapte weet ik 100% zeker dat dit mijn place to be is. Of nouja. Mijn as often as possible place to be - door de afstand dan. Het interieur van Toki is minimalistisch, maar smaakvol en warm, de (Bonanza) koffie smaakt naar meer en op Toki's bananenbrood vind je een subtiel laagje glitters. Glitters? Ja, glitters. Als een koffiezaak glitters op haar bananenbrood serveert dan weet je dat je goed zit. Vind ik ten minste.

Tokiho Hangout is de volledige naam van dit nog vrij nieuwe koffietentje in de jordaan - en dat 't een 'hangout' is blijkt meteen wanneer je het zaakje binnen stapt. Het interieur straalt gastvrijheid uit en er hangt een onwijs ontspannen sfeer. De inrichting is heel erg stijlvol, maar absoluut niet statig of leeg. Warme kleuren overheersen en het geheel heeft een uitnodigende vibe. Exotisch bijna, met Japanse details en Scandinavisch minimalisme. "GO SLOW," luidt het opschrift van een vaandel achterin de winkel. Een aanmoediging die helemaal aansluit bij de laid-back sfeer van het zaakje.
Naast een lekker bakkie koffie kun je bij Toki onwijs lekkere thee drinken (die op een hele bijzondere wijze gezet wordt - ik weet niet precies hoe het in z'n werk gaat maar 't ziet er heel intrigerend uit, haha) en kun je er genieten van verschillende soorten gebak van Petit Gateaux (o.a. bananabread en chocolate mud cake), uitgebreid ontbijten (granola) en zelfs terecht voor een bijzonder biertje (verwacht in ieder geval geen standaard flesje Heineken). Het is duidelijk dat de menukaart zorgvuldig en met liefde is samengesteld: ieder hapje of drankje is bijzonder, heeft een tof achtergrondverhaal en is van hoge kwaliteit.


Toki is een heerlijke plek om bij te kletsen met een vriend(in), maar je kunt hier ook absoluut lekker in je eentje gaan zitten om bij te komen van een drukke dag of juist wat te werken. Het is een uniek tentje en een hele fijne toevoeging aan de al onwijs grote hoeveelheid koffiezaakjes in Amsterdam.


Tokiho Hangout
Binnen Dommersstraat 15
Amsterdam
kende jij toki al? (en wat is jouw mening over bananenbrood met glitters?!)


17 comments:

 1. Oh, toen ik gisteren in Amsterdam liep bedacht ik me hoe fijn het zou zijn er te wonen. AL DIE LEUKE HIPSTER KOFFIEZAAKJES! Dit is er ook weer zo een die er veel te tof uitziet, haha :) En wauw, glitters op bananenbrood: super awesome!

  ReplyDelete
 2. Aah, wat een leuk zaakje is dit! Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar ben ze al op verschillende blogs en Instagramaccounts tegengekomen. Bananenbrood mét glitters? Hoe tof is dat! Het is duidelijk, ik moet snel weer naar Amsterdam. Mooie foto's heb je weer gemaakt!

  ReplyDelete
 3. Bananenbrood met glitters, dat klinkt echt geweldig. Aah, dit ziet er echt zo tof uit. Komt op m'n lijstje met zaakjes waar ik graag heen wil (op plek weetikniethoeveel, de lijst is iets te lang). En je foto's zijn weer prachtig! Liefs!

  ReplyDelete
 4. Oh gosh, dat ziet er zo leuk uit!

  ReplyDelete
 5. Bananenbrood. Met. Glitters?! Ik moet daar ooit langsgaan :)
  http://www.project-nw.com/

  ReplyDelete
 6. Bananenbrood met glitters?! Wow, wil ik! En wat ziet het er prachtig uit. Dol op dit soort fijne koffiezaakjes <3. Prima om daar eventjes voor te moeten fietsen.

  ReplyDelete
 7. Bananenbrood met glitters is echt goals, haha. Amsterdam is alleen een beetje ver voor mij om zomaar naartoe te gaan, maar ik zal hem zeker onthouden.

  ReplyDelete
 8. Glitters op bananenbrood zijn echt super awesome haha. Ziet er uit als een heel fijn koffiezaakje!<3

  ReplyDelete
 9. Oké, ja dat klinkt echt geweldig! Ik moet bij glitters altijd aan Kenza denken, haha. X

  ReplyDelete
 10. aah, ziet er zo leuk en lekker uit! Ik ga er zeker een keer langs! :)

  ReplyDelete
 11. Aah het ziet er zo leuk uit daar!

  ReplyDelete
 12. Wat een prachtige foto's! Het ziet er heel erg mooi uit :-)

  ReplyDelete
 13. Ziet er heel knus uit daar :) Ook fijn dat je er kan ontbijten!

  ReplyDelete
 14. Oh, wat ziet dat er leuk uit! Echt alleen al in de foto's zie je dat ontspannen sfeertje, het lijkt me heerlijk om daar even relaxed te zitten!

  ReplyDelete
 15. Oh,wat ziet het daar onwijs tof uit en allemaal zo lekker !
  //fashion&lifetsyle blogger//

  ReplyDelete

Thanks!