Tuesday, September 29

q&a • the answers


Afgelopen week besloot ik heel spontaan een Q&A te houden op instagram (@lauresque). Of in ieder geval: ik vroeg jullie om vragen die ik hier op mijn blog zou kunnen beantwoorden. Stiekem vond ik het best een beetje spannend en was ik bang helemaal geen reacties te krijgen, maar het tegendeel bleek: ik werd overspoeld door een heleboel superleuke en originele vragen waar ik gedurende de afgelopen dagen antwoord op heb gegeven (en dat was soms nog best moeilijk eigenlijk). Ik heb ze zo eerlijk en uitgebreid mogelijk beantwoord en hoop dat jullie 't leuk vinden wat meer over me te weten te komen :)




Welke landen wil je nog eens bezoeken? 
Oh god, ik denk dat ik een heel artikeltje zou kunnen vullen met de uitgebreide versie van het antwoord op deze vraag. Ik zal het dus maar bij m'n top 10 houden: China, Tibet, Australië, Nieuw Zeeland, Amerika, IJsland, Italië, Rusland, India, Indonesië, Japan, Zuid Afrika, Marokko en eh, dat waren er al meer dan 10 hè? Oeps. Nouja, dat dus. 
Wanneer kom je mij bezoeken in Limburg?
Eh. Snel? Als in: komend weekend?
Wat zou je graag willen bereiken met je blog?
Ik denk dat dit de moeilijkste vraag van allemaal is. Gedurende de afgelopen 18 maanden is er zo ongelofelijk veel gebeurd. Ik ben begonnen met bloggen omdat ik dol was op schrijven en erg behoefte had aan een creatieve uitlaatklep en ik had nóóit gedacht dat mijn kleine stukje internet zou uitgroeien tot wat het nu is. Er is een wereld voor me open gegaan waarvan ik voorheen géén idee had. Ik heb ongelofelijk veel toffe dingen kunnen doen en ben zo ongelofelijk dankbaar voor alle ervaringen en mogelijkheden die het bloggen me heeft gebracht. 

Dit is mijn passie. En ik zou niets liever willen dan voor altijd door blijven gaan met wat ik nu doe. Ik heb een hoofd vol ideeën over uitbreidingen van mijn blog, boeken die ik nog zou willen schrijven, projectjes die ik op zou willen starten en ik baal er ongelofelijk van dat ik me daar nu (door school) nog niet volledig op kan storten. Geld verdienen met bloggen (en dan bedoel ik niet een zakcentje maar echt een volledig inkomen) is helaas wel een dingetje waar ik nog een beetje over twijfel. Ik vind het ongelofelijk gaaf dat het kan, en tot nu toe heb ik alleen maar genoten van het samenwerken met bedrijven en merken waar ik zelf ook volledig achtersta (ik heb er ook ongelofelijk veel van geleerd), maar op deze manier ga ik nooit in staat zijn de huur van een eigen appartementje te betalen ofzo. (En ik wil niet veranderen in een onpersoonlijk, commercieel uithangbord). 

Maargoed, gelukkig heb ik nog een paar jaar om daar een weg in te vinden. Ik heb geen haast. Mijn main goal voor lauresque.com is dat ik er plezier uit haal. En voorlopig zal dat nog wel lukken ;)



Wie zou je graag willen ontmoeten?
Eeeeehhhhhh. Lucky Blue Smith? 


(Ik wist niet dat ik zo oppervlakkig kon zijn...)
Als je een dag met iemand mag ruilen wie zou dat dan zijn.
(Dit zijn echt ongelofelijk moeilijke vragen, haha.) Ik denk Estée Lalonde van Essiebutton. Estée is sowieso mijn number one #gurlcrush. Ze heeft een geweldige personaliteit, is lief, mooi en creatief, zowel Estée's YouTube channels als d'r blog zijn geweldig en ze heeft een ongelofelijk leuke vriend. Daarnaast woont ze in Londen en heeft ze de meest geweldige baan ever. Ik bedoel. Duh.  
: Wat zou je willen studeren?
Ik wil ongelofelijk graag naar de kunstacademie, maar mocht ik tóch naar de universiteit gaan dan kies ik voor een studie Engelse taal en cultuur. Toen ik een jaar geleden naar een  voorlichtingsavond van de UvA ging heeft die opleiding mijn hart een beetje gestolen, haha.
: Op welk disneykarakter lijk je het meest?
Woah, uhm, ik denk Merida. Ik ben altijd al een beetje een tegendraadse wildebras geweest eigenlijk, haha. En anders Belle, omdat ik ook altijd met mijn neus in de boeken zit - en graag het mooiste in iedereen zie. Of Rapunzel. Dat zou ook nog een optie zijn. 
Waar ben jij het meest trots op?
Eeeeeeeeeeeehm, ik vind het eerlijk gezegd bestwel moeilijk om ergens trots op te zijn. Maar als ik écht iets zou moeten noemen dan zou ik waarschijnlijk wat over m'n blog mompelen. Of over dat ik wel eens alleen naar een event ben geweest (terwijl ik dat echt ongelofelijk eng vind). Zoiets. Denk ik. 


Wie is je favoriete artiest? En acteur of actrice?
Momenteel zijn een aantal van mijn favoriete artiesten en bands Arctic Monkeys, Alt-J, The Neighbourhood, Passenger, James Bay, Tame Impala, The Cat Empire, Lana del Rey en Bear's Den (maar dat is natuurlijk lang niet alles, haha). Mijn favoriete acteur is Johnny Depp. En actrice Keira Knightley!
heb je ergens een obsessie mee? :-))
Uh, heb je even? Baby cactusjes, kaneel, de herfst, het universum, mooie illustraties, kerst, chocolade en eh, petrichor.
Wat is je favoriete cliché over de Engelse cultuur?
Het Britse accent ofcourse. En de thee. Scones! Sunday roast (maar dan zonder het vlees natuurlijk). De beleefdheid. Britse humor. OXFORD UNIVERSITY. High-tea's. En, ehm, gewoon? Engeland?
Wat is je favoriete kledingitem op dit moment?
Mijn olijfgroene jas van Pull & Bear! 
Wat is je favoriete film? En outfit?
Eh, film: The Theory of Everything. Outfit: deze
Wie bewonder je het meest?
Mijn mama (lief hè?). En Naomi. En Lena Dunham. 


Welk compliment zou een ander aan jou geven?
Jeetje, wat een lastige vraag weer, haha. Ik probeer altijd vriendelijk en beleefd te zijn en anderen te helpen. Ik denk dat dat misschien een goede eigenschap is waar een ander iets over zou kunnen zeggen? 
 :Wat wil je later worden/wat is je droombaan?
Mijn droombaan is iets creatiefs. Ik zie mezelf sowieso geen nine to five kantoorbaan doen. Ik heb behoefte aan vrijheid en wil graag dingen maken, mijn creativiteit kunnen gebruiken en al mijn passies kunnen combineren. Op dit moment zou ik niets liever doen dan doorgaan met bloggen. 
Do you love me?
Ofcourse I do :)
Wat is je meest Inspirerende quote?
"You are a child of the universe no less than the stars."
Wat is je favoriete boek? :-)
Eeeeehm, ik kan niet helemaal kiezen tussen Mansfield Park van Jane Austen, Eleanor and Park, Wonder, The Book Thief, The Miniaturist en alle boeken van de Harry Potter serie...
Wat staat er op het eerste bonnetje die je vindt?
Ik vond een bonnetje van Hutspot (een hele toffe hotspot/bar) waar ik na de opening van Polette's pop-up store een drankje heb gedaan met Fleur, Naomi, Anouk en Silvana! Ik betaalde €5,20 voor twee biertjes, haha! 
If I would want to film a video together, would you say yes?
Ja natuurlijk! Ik vind 't echt ongelofelijk leuk om mede(b)/(v)loggers te ontmoeten en samen te werken :) Helaas heb ik het wel echt ongelofelijk druk de laatste tijd en dus niet zo heel veel vrije uurtjes voor datsoort dingen... #sadface
If you could be someone else for one day, who would it be? What is for you the most magical place you have ever been?
Estée Lalonde (zie vraag 5)! De meest magische plek waar ik ooit geweest ben is waarschijnlijk Olinda, in Brazilië. Dat was zo'n sprookjesachtig mooi stadje! 
: Eerst wilde ik even zeggen dat ik je blog (en instagram) echt geweldig vind <3 Van wat soort muziek hou je?
Aaaah lieeeeeeef <3 Ik luister een beetje van-alles-en-nog-wat, maar momenteel zijn mijn favoriete artiesten en bands Arctic Monkeys, Alt-J, The Neighbourhood, Passenger, James Bay, Tame Impala, The Cat Empire, Lana del Rey en Bear's Den (maar dat is natuurlijk lang niet alles, haha). 


Ga je verder gaan met je steden-sfeer-in-huis-brengen - serie? (Ik weet niet meer precies hoe je die noemde haha) Ik vond ze namelijk heel leuk! :)
Ah, wat leuk om te horen dat je dat een leuke serie vond. Ik was 'm eerlijk gezegd een beetje vergeten (hij heette trouwens 'op citytrip in je eigen woonkamer'), maar 't lijkt me best tof om nog eens zo'n artikeltje te schrijven! Thanks voor de reminder :)
Wat was het fijnste moment deze week?
Ik zat een  paar dagen terug op de fiets en reed een beetje doelloos door Amsterdam met muziek in m'n oren. Ik denk dat het rond elf uur 's avonds was en de lichtjes van de stad weerspiegelden in het water van het IJ. Ik besloot na een poosje maar richting huis te gaan en ik reed over een idyllisch weggetje, er ritselden hier en daar wat herfstblaadjes en het rook naar haardvuur. Mijn favoriete nummer kwam langs (altijd leuk als dat gebeurt wanneer je iPod op shuffle staat, haha) en ik neuriede wat mee. Het was fris, maar ik had een warme sjaal om en mijn nieuwe jas aan. Ja, dat was bestwel fijn. 
: Always become happy when i see your beautiful and inspiring pictures and blogposts, keep doing what you do! And maybe a little bit late but what's your favorite quote?
Wat ongelofelijk lief! Dankjewel <3 Mijn favoriete quote:
"She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; it was supposed to make you feel something."
- Rainbow Rowell in Eleanor & Park 


WAT WAS JULLIE FIJNSTE MOMENT VAN DE AFGELOPEN WEEK?


22 comments:

  1. Wat leuk om te lezen! Doe vaker zo'n q&a! :)

    ReplyDelete
  2. Hele leuke q&a, en wat muziek betreft, we zitten erg op dezelfde lijn! Tof!

    ReplyDelete
  3. Wat leuk! En mooie foto's ertussen!

    Liefs, Elbrich

    ReplyDelete
  4. Hele mooie foto's zoals gewoonlijk! Ook heel veel vragen! Erg leuk om te lezen! :) Liefs

    ReplyDelete
  5. Zeker voor herhaling vatbaar, super leuk! En natuurlijk weer een complimentje voor de prachtige foto's die je maakt!

    ReplyDelete
  6. Leuk om te lezen! Wat heb je trouwens een prachtige bril :) XO

    ReplyDelete
  7. Leuk om te lezen! Eleanor and Park staat nog steeds op mijn 'to-read-list' (: Mijn favoriete momenten van de week waren de eeuwige lachbuien van mijn vriendin en ik, haha!

    ReplyDelete
  8. Wat een superleuke Q&A! Normaal lees ik dit soort dingen nooit omdat de vragen (en antwoorden trouwens ook) altijd saai en voorspellend zijn, maar not this time! Door je antwoorden heb ik ook nieuwe bands en boeken om te ontdekken dus yesss da's altijd welkom. Zeker voor herhaling vatbaar, dit. :)

    Have a nice day!
    x I

    BLOG: http:/www.isabeldot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Ik ben net als Isabel helemaal niet van Q&A's, maar ik vind jouw antwoorden zo leuk! Je komt over als een leuk, bescheiden en blije meid :)

    ReplyDelete
  10. Ik vind je bril echt heeel erg mooi (ik wil nu ook een bril, maar mn ogen doen het nog goed genoeg helaas) . Ik luister trouwens ook de laatste tijd heel erg veel naar Bear's Den<3

    ReplyDelete
  11. Toffe muzieksmaak heb je! En ik vind het sowieso leuk als mensen gewoon net wat minder mainstream zijn. Je favoriete quote kwam ik pas nog tegen op een T-shirt maar dat was helaas heel lelijk uitgevoerd en sowieso moet je dat soort mooie quotes niet op een shirt zetten, haha.

    ReplyDelete
  12. Wat heerlijk om te lezen! Je blog is echt zo inspirerend en het is zo mooi om te zien dat we allemaal van elkaar leren, een grote community

    ReplyDelete
  13. Het heeft niet echt te maken met de Q&A maar ik wil even zeggen dat ik je bril zo ontzettend tof vind staan! Past echt heel goed bij je :)

    ReplyDelete
  14. Oh wat mooi gedaan dit. Ik wist niet dat ik zo kon genieten van een artikel, en een blog in het algemeen. Engelse taal en cultuur for the win trouwens! ;)
    X Emma

    ReplyDelete
  15. Wat leuk om te lezen zeg, heel mooi opgemaakt het artikel ook! :)

    xx Alex

    ReplyDelete
  16. Woaw. Je heb alle vragen van mij erin gestopt en wat leuk is het geworden. Super tof.

    ReplyDelete
  17. Woaw. Je heb alle vragen van mij erin gestopt en wat leuk is het geworden. Super tof.

    ReplyDelete
  18. Yay, leuk!! Ik heb vanmiddag Eleanor & Park opgehaald ('Is het een cadeautje?' 'Eh... ja' Kadootjes voor jezelf tellen ook, toch?) dus als ik door de laatste 2 schoolboeken heen ben, ga ik aan dat boek een begin maken. Ben benieuwd of ik de quote nog voorbij zie komen (vast wel). En leuk dat je mijn vraag hebt beantwoord!

    ReplyDelete
  19. Wauw, wat een hoop leuke vragen en erg leuk om jouw antwoorden te lezen :) (en wat een mooie foto's, you are so pretty!)

    ReplyDelete
  20. Hé ik zie mijn vragen ertussen staan! Wat leuk! Ik zou ook erg graag nog naar énorm veel landen willen. Ben laatst naar Engeland gegaan, dus mag weer een land afstrepen van het lijstje haha!

    ReplyDelete

Thanks!