Wednesday, September 9

OUTFIT • NOBODY CARES

'I'm buying aaaaaall the things!' Was de caption die ik onder mijn selfie op instagram postte. Ik stond in een paskamertje van de H&M op de dam en was tot over mijn oren verliefd op het truitje dat ik net had aangepast. Ook de broek die ik weer aan z'n hanger probeerde te bevestigen (dat is zó moeilijk - ben ik te onhandig voor) had mijn hartje gestolen. Ik was vastberaden mijn strenge spaarplan aan de kant te zetten (dat mocht, echt waar) en mezelf eens goed te verwennen. Het universum bleek het daar echter niet mee eens te zijn: ik werd uit mijn dagdroom gewekt door een medewerkster die door de pasruimte krijste dat de winkel al was gesloten en dat iedereen zich héél snel moest gaan aankleden. Dat die 'iedereen' slechts één persoon bleek te betreffen (ik) maakte de hele situatie nog zo'n honderd keer ongemakkelijker. 

SECOND HAND Denim Jacket | H&M T-Shirt | BERSCHKA Jeans | AMERICAN APPAREL Heels | FJÄLLRÄVEN Kånken


De hele gebeurtenis bezorgde me een spontane zenuwinzinking en met trillende handjes trok ik snel mijn eigen kleren weer aan en overhandigde ik het truitje en de broek aan de H&M medewerkster. Ik wilde zo snel mogelijk weg van de ongemakkelijke situatie en besloot de kleding maar te laten voor wat 't was. Een beetje beteuterd haastte ik me richting de uitgang van de winkel, terwijl ik gefrustreerd wat in mezelf mompelde over mijn non-existente social-skills en dat ik me eens wat minder zou moeten aantrekken van wat anderen van me denken. 

Buiten werd ik opgewacht door Naomi, die me gelukkig al gauw wist op te vrolijken. We wandelden en kletsten wat en schoten snel wat plaatjes. Eigenlijk was het al te donker, maar we waren koppig en waagden ons aan hoge ISO-waarden. De kwaliteit van de foto's moest er misschien een beetje onder lijden, maar dat mocht de pret niet drukken. 

's Avonds laat begaf ik me naar huis, weer helemaal zen en (as usual) met m'n hoofd in de wolken. Ik reed bijna tegen een paaltje op, keek verschrikt om me heen om te checken of iemand mijn onhandige actie had gezien, maar riep mezelf vervolgens vermanend bij de les: Relax. Stop met stressen, Laura. NOBODY CARES.TREK JIJ JE VEEL AAN VAN DE MENING VAN ANDEREN?


foto's door Naomi

21 comments:

 1. Mooie outfit! De situatie is verder minder fijn :')

  ReplyDelete
 2. Super leuke outfit! Mooi jasje!

  ReplyDelete
 3. Leuke outfit! Je sjaal en je schoenen zijn super leuK!

  ReplyDelete
 4. Fijne outfit, ik blijf verliefd op je sjaal en schoenen, haha! En wat een weirdo's bij de H&M zeg, pff jeetje :|

  Maarre, ik ken het gevoel van je heel snel iets aantrekken van anderen en stressen wel hoor, al is het steeds minder geworden :)

  xx

  ReplyDelete
 5. je jasje is zo leuk! ik probeer meestal niks aan te trekken van wat andere mensen van me denken maar dat lukt natuurlijk niet altijd. soms op school als ik ergens stond en mensen keken even naar me en waren aan het praten dacht ik al gauw dat het gesprek (negatief) over mij zou gaan, maarja dat weet je dan nooit zeker maar dan dacht ik dat ik iets raars deed of rare kleding aan had.

  ReplyDelete
 6. was het maar makkelijker om je niets van anderen aan te trekken haha

  ReplyDelete
 7. Oh ja, maar al te herkenbaar helaas. Let it gooo denk ik dan, maar dat lukt niet altijd... Je outfit is in ieder geval onwijs mooi, leuke sjaal ook!
  X Emma

  ReplyDelete
 8. Gewoon lekker met opgeheven hoofd de winkel uit paraderen :)

  ReplyDelete
 9. Oh, dit is zo herkenbaar. Dit zou mij ook zo kunnen overkomen. Ik vind het lastig om niks aan te trekken van wat anderen van me denken, maar probeer het wel zo veel mogelijk. En je outfit is heel leuk! Liefs

  ReplyDelete
 10. Meh, balen dat je die broek en het truitje niet hebt kunnen kopen. (Hopelijk heb je het alsnog gedaan want het stond je vet leuk!!! Net als deze outfit, by the way.) Ik ben ook echt een ramp in het ophangen van broeken aan die stomme knijpertjes, ik hang ze altijd OF teveel naar rechts (zodat het linkerknijpertje in het niets knijpt) of andersom. En zoals de meesten hier al zeggen; super herkenbaar, dat niet-proberen-aan-te-trekken-wat-anderen-van-je-vinden. (Lekker geformuleerd, Silvana.) Het gaat me gelukkig wél steeds beter af!

  ReplyDelete
 11. Inderdaad meid. Maak je niet zo druk. Je hoeft je echt niet te schamen hoor. Dit soort dingen gebeurt iedereen. Misschien had die dame haar dag wel niet of was ze zelfs jaloers en had ze ook wel lekker willen winkelen ;)

  ReplyDelete
 12. Wat een mooie outfit! Ik vind de foto's nog steeds heel mooi, juist dat donkere past heel goed bij wat je aan hebt :)

  ReplyDelete
 13. Aahh, you look goood! Je hebt echt zó'n prach-tig lichaam. Echt to die for. Je outfit vind ik ook heel leuk, vooral het denim jacket en je fjallraven tas vind ik super leuk. Liefs!

  ReplyDelete
 14. Leuke outfit, wat is je sjaal mooi! ♥ stom die situatie in de winkel, kan me voorstellen dat je je ongemakkelijk voelde. Aan de andere kant, dat 'nobody cares' moet ik me ook wat vaker bedenken hihi.

  ReplyDelete
 15. echt hele mooie foto's! die sjaal is echt prachtig

  ReplyDelete
 16. Je sjaal is erg mooi. Ook leuk straks met een zwart leren jackie!

  ReplyDelete
 17. Oh dearrrr. Fun fact, ik ben ooit midden in een woonwijk tegen een paaltje aangereden. Gewoon overdag. In een woonwijk. Met daglicht. In een woonwijk.

  ReplyDelete
 18. oh, dit zijn echt mooie foto's!

  ReplyDelete
 19. Wat een mooie outfit! Ik ben ook geregeld bezig met wat anderen van me denken hoor. Lang niet altijd, maar ik denk dat iedereen daar wel eens last van heeft.

  ReplyDelete
 20. Je schrijft zo ontzettend leuk! Maak je niet te druk om anderen!

  ReplyDelete

Thanks!