Tuesday, September 8

NOG EVEN OVER ENGELANDAfgelopen week schreef ik 'augustus in plaatjes', met het idee nog één laatste keer de vakantie te herbeleven. Naderhand bedacht ik me echter dat ik nog lang niet klaar was met mijmeren over vakantieavonturen, het terugkijken van vakantiekiekjes en het luisteren van zomerse deuntjes die me mee terugnemen naar het Britse platteland. En dus schrijf ik gewoon nog een keertje over de vakantie. Over de tien dagen die ik in Engeland spendeerde om precies te zijn - da's alweer iets langer geleden. Wat mis ik het meeste? Wat is mijn mooiste herinnering? En wat is handig om te weten voor de volgende keer?

WAT IK HET MEESTE MIS


Struinen door de stad, het verkennen van de brede Engelse straten, de mooie architectuur, overal Britse accenten, het platteland, de Britse zee, Sainsbury's, koffie drinken in hippe tentjes, Caffè Nero, Costa, scones eten, de Waterstones filialen op letterlijk iedere straathoek, thee, Marcs & Spencers - Engeland. Ik mis Engeland.
MIJN MOOISTE HERINNERING


Halverwege ons verblijf in Engeland besloten we 's avonds een wandeling langs de kust te maken. De zon ging al langzaamaan onder en het uitzicht over de zee was adembenemend. We besloten spontaan een duik te nemen, ontdeden onszelf van onze kleding en sprintten zonder erbij na te denken de woeste golven in. Ik denk niet dat ik ooit in zulk koud water heb gezwommen, toch weerhield dat ons er niet van om nog even te blijven spartelen, springen en spetteren in het water. We zwommen wat heen en weer langs de kust en tegen de tijd dat we het water verlieten voelden we de kou niet meer. Ik gloeide zelfs helemaal.


HANDIG VOOR DE VOLGENDE KEER


1 • Het regent in Engeland. Altijd. Oók als het hier in Nederland geweldig weer is. De volgende keer neem ik dus regenkleding mee. En een lading dikke truien. Ja, midden in de zomer. Kou lijden is niet grappig. 

2 • Toen bleek dat mijn iPod kapot was gegaan (hoezee Engelse regen!) en nadat ik mijn zonnebril verloren was op de boot (waarschijnlijk vond een medereiziger dat mijn mooie bril hem/haar beter zou staan...) bedacht ik me dat een reisverzekering eigenlijk toch bestwel een soort van goed idee zou zijn geweest. Eenmaal terug in Nederland kwam ik na wat research terecht bij Verzekeraar Zelf. Zelf biedt doorlopende reisverzekeringen vanaf zo'n drie euro per maand. Dat vond ik zelf niet bijster veel (en dus kon ik me wel voor m'n hoofd slaan - doei iPod). De basisverzekering dekt mijn medische kosten, telefoon, camera, laptop en zonnebril en voor een paar euro meer per maand heb ik ook een annuleringsverzekering. Dat is voor een stresskip als ik best een fijn idee. #notetoself: volgende keer tijdig een reisverzekering afsluiten!VERLANG JIJ OOK ZO TERUG NAAR DE VAKANTIE?13 comments:

 1. Ik ben 1 keer in engeland geweest en het is zo leuk! Prachtige foto's laura!!

  ReplyDelete
 2. forever wishing for longer holidays haha #huilen

  ReplyDelete
 3. Desondanks dat het er zo vaak regent vind ik Engeland prachtig. Het heeft iets klassieke, authentieks, wat het heel erg charmant maakt.

  ReplyDelete
 4. Ohhh, nu wil ik ook naar Engeland. Ik ben vorig jaar in Londen geweest en dat is dan ook mijn enige keer, maar als ik dit zo zie wil ik ALLES zien. Ik krijg ook spontaan zin om te zwemmen, haha.

  ReplyDelete
 5. Je foto's zijn geweldig Laura! Ik kan me heel goed voorstellen dat je Engeland mist. Ik ben er nog nooit geweest, maar ga er over een aantal weken heen. Ik gok dat ik het dan ook heel erg ga missen. En die reisverzekering is een bijzonder goed idee! Liefs, Klaske

  ReplyDelete
 6. Fijne foto's! Ik mis Engeland ook!

  ReplyDelete
 7. Sainsbury's ja, daar schuilden we (een jaar geleden alweer, wow) voor de regen.. Het regent inderdaad altijd, maar dat maakt niet uit want ik houd van Engeland! :)
  X Emma

  ReplyDelete
 8. Het lijkt me een heerlijke vakantie. Wel zuur dat je iPod kapot is gegaan door de regen! :(

  ReplyDelete
 9. IK HOUD ZO VAN JE BLOGPOSTS! En weer prachtige foto's!

  ReplyDelete
 10. Its not raining all the time in England:) I spent part of my life there. I experience much more rain here, in the Netherlands. I miss England too, soooo much.... Wonderful post by the way!:)))

  ReplyDelete

Thanks!