Friday, September 18

EEN ODE AAN MIJN FAVORIETE INSTAGRAM ACCOUNTS

Waar ik vroeger de 'verkenningspagina' van instagram maar onzin vond, is dit onderdeel van mijn favoriete sociale medium nu een deel van mijn dagelijkse routine geworden. 's Ochtends zet ik het liefst een kopje warme thee om vervolgens wakker te worden onder het genot van een enorme berg prachtige plaatjes en creaties. De (online-)wereld is gevuld met een ongelofelijke hoeveelheid getalenteerde en inspirerende individuen en ik vind niets leuker dan al scrollend nieuwe kunstenaars en inspiratiebronnen ontdekken. Een aantal van de accounts die ik op deze manier ben tegengekomen zijn zó ongelofelijk mooi en creatief dat ik het niet laten kon er een klein artikeltje aan te wijden. Een ode aan mijn insta-favourites. 





@HELLOEMILIE



Bij de dromerige plaatjes van prachtige natuurlandschappen en schattige tafereeltjes van Emilie kan ik urenlang wegdromen. Ze weet allerlei verschillende beelden op de één of andere manier perfect tot een geheel te vormen en een romantisch, puur beeld te creëren waar ieder wanderlust-hart sneller van gaat kloppen. Haar talent is gelukkig niet on-opgemerkt gebleven: naast mijzelf volgen nog zo'n 340 duizend andere fotografie-liefhebbers haar beeldschone account. 


@MYDEERNL



Maaike Koster is creative director, designer en eigenaresse van een eigen webshop en maakt daarnaast prachtige illustraties en foto's van vanalles en nogwat. Haar account is een samenstelling van heldere, frisse foto's met veel groen en een boel toffe illustraties en zelfontworpen prints. Ik ben helemaal weg van de koele kleuren die in iedere foto terug lijken te komen en gawsh, don't get me started on those paintings. ZO. MOOI. Dit is overigens het enige Nederlandse account in m'n lijstje.


@QUIETPOEM



Mijn absolute favoriet uit 't lijstje! Matilde woont in Rome en maakt foto's die precies alles zijn wat ik mooi vind. Minimalistisch, helder, een tikkeltje romantisch en bomvol emotie. Niets is mooier dan foto's die een verhaal vertellen en Matilda kan dat als geen ander. Ik kan je alleen maar aanraden om een kijkje te nemen: je begrijpt vanzelf wat ik bedoel. 


@MERELYMEERALEE



Meera is illustrator en post vooral haar eigen creaties, afgewisseld met wat persoonlijke kiekjes tussendoor. Ze heeft een hele vrolijke, kleurige, eigen stijl, waar ik al na het zien van één enkele illustratie halsoverkop verliefd op ben geworden. Haar tekeningetjes (zelfs de random doodles) zijn een lust voor het oog en haar account is een walhalla voor liefhebbers van mooie illustraties (ik). 


@PAULALEECALLIGRAPHY



Naast een voorliefde voor vrolijke illustraties heb ik een soort obsessie voor kalligrafie en handlettering. Paula is vooral in dat laatste (kalligrafie en handlettering) een natuurtalent en blijft me verbazen met haar sierlijke letters, woordjes en prachtige designs. Mocht ik ooit nog eens trouwen dan mag zij de uitnodigingen voor mijn bruiloft schrijven ;)


@TERESACFREITAS



Last maar most definitely niet least wil ik jullie voorstellen aan Teresa. Een aantal weken terug kwam ik per toeval één van Teresa's kunstwerkjes tegen en ik was meteen verkocht. Haar account bestaat uit een verzameling foto's die stuk voor stuk zó vol creativiteit, dynamiek en talent zitten dat ik er haast jaloers van zou worden. Ik ben helemaal weg van de bizarre, maar bijzondere creaties die Teresa post. Haar foto's zijn sprookjes, stuk voor stuk. 



HEB JIJ OOK EEN FAVORIET INSTAGRAM ACCOUNT?


note: de foto's in dit artikel behoren (obviously) toe aan de eigenaren van de genoemde instagram-accounts.

17 comments:

  1. Oke, ik ga deze nu allemaaaaaal volgen. Dankje voor de tips, Laura! :)

    ReplyDelete
  2. wat een geweldige accounts allemaal, vooral de laatste! heel tof :)

    ReplyDelete
  3. Wauw deze kende ik nog niet maar wat een mooie foto's!

    ReplyDelete
  4. Ik ga absoluut het account van HelloEmilie volgen, wát een mooie foto's!!!
    Dank voor het delen!

    ReplyDelete
  5. Wat heb ik vaak de afgelopen minuut op "volgen" geklikt zeg, één voor één superleuke accounts! Ik hou zelf erg van adventure/wanderlust-achtige accounts zoals Alex Strohl, Griffin Lamb en Sam Elkins!

    ReplyDelete
  6. Wat een gave accounts! Ik ben helemaal weg van mooie feeds op Instagram, ik volg ze!
    X Emma

    ReplyDelete
  7. Die tweede sprak me heel erg aan, die ben ik gaan volgen :)

    ReplyDelete
  8. Wat een ontzettend mooi bericht, je weet goed wat je mooi vindt en het is ook leuk om te zien dat het allemaal verschillende soorten pagina's zijn, heb ik het idee. En inderdaad, ik vond voorheen de verkenningpagina ook onzin ;) maar nu is het fijn om nieuwe pagina's te ontdekken.
    Liefs

    ReplyDelete
  9. Ik ben de eerste gaan volgen, zo prachtig! Fijn dit artikeltje Laura, heel mooi gedaan. Verder is @zoelaz 1 van m'n favo accounts atm. Liefs, fijn weekend!

    ReplyDelete
  10. Oh wauw, dat account van Meera is inderdaad zo mooi! Ik ben haar gelijk gaan volgen :)

    ReplyDelete
  11. Oh wauw, zo mooi allemaal! Ik vind de foto's van ownthelight en kylehouck ook altijd heel mooi. Te veel om op te noemen eigenlijk haha. Jou foto's vind ik ook altijd heel mooi haha :)

    ReplyDelete
  12. Hele leuke accounts! Ben net bezig met mn feed van wit> naar 1 effect aan het veranderen. Stiekem wil ik toch weer terug naar wit nu 😉 Jou feed is trouwens heel erg mooi, haha :)

    ReplyDelete
  13. met dank aan deze post volg ik er nu een aantal:)

    ReplyDelete
  14. Jaaa die verkenningspagina van Instagram is ook echt mijn favoriet. Ik kan echt uren blijven scrollen en ik word het gewoon nooit zat. Er waren al een paar accounts die ik volgde, maar de rest heb ik toegevoegd aan mijn lijstje!

    ReplyDelete

Thanks!