Monday, July 13

PLAATJESKIJKEN #4 • HET STEDELIJK MUSEUM


Haastig snel ik door de gangen van het vernieuwde Centraal Station. Ik heb mijn fiets net op slot gezet en stuur nog even een update naar Chantal: 'fiets weggezet. benner bijna.' Al snel komt de Starbucks in zicht - waarvoor we hadden afgesproken - en daar staat ze inderdaad al te wachten. Ik trek een kort sprintje en geef Chantal - die me inmiddels al in de gaten heeft - een dikke knuffel. 'Hoi,' zegt ze. 'Hoe gaat 't met je?' Ik antwoord dat 't prima gaat, maar dat ik een beetje moe ben. Vervolgens vertel ik over de voorafgaande avond. Over dat ik met wat vrienden tot diep in de nacht heb gevaren over de grachten en dat we heel laat nog hebben gezwommen onder de sterren. Ik vertel hoe ik m'n schoenen vergat mee te nemen en dat ik die 's ochtends (op m'n blote voeten) nog heb opgehaald. Ongemerkt is er tijdens het vertellen een enorme glimlach op m'n gezicht verschenen. Het lukt me niet om 'm te verbergen, maar dat hoeft ook niet. Vervolgens vertelt Chantal wat ze zoal heeft gedaan de afgelopen tijd, terwijl we samen de (veel te warme) tram in stappen, onderweg naar het Stedelijk Museum.

In het Stedelijk kijken we onze ogen uit. Het is voor ons allebei de eerste keer dat we de 'Oase van Matisse' mogen bewonderen en, wow, zijn werk maakt meer indruk dan ik me ooit had kunnen inbeelden. Na uitgebreid de hele expositie te hebben bekeken besluiten we ook in de rest van het museum nog een kijkje te namen. Ongeveer een uur later stellen we beide vast dat we honger hebben. We verlaten het museum (maar niet zonder eerst even de souvenirshop te hebben bezocht natuurlijk), op zoek naar eten.


En dat eten vinden we. Niet zomaar eten ook, nee, het is froyo. Frozz vraagt er dan misschien de belachelijke prijs van vier euro voor (de oplichters!), ik kan me toch nooit inhouden. Want h o l y m o l y wat is dit lekker. Yum.

Tot slot bezoeken we de H&M even, waar ik wederom twee hele leuke items scoor. Ik weet vrij zeker dat ik die binnenkort aan jullie zal laten zien! Chantal koopt een schattige flowercrown en beiden huppelen we vrolijk de winkel uit. We kletsen nog wat, maar komen er plots achter dat het eigenlijk al belachelijk laat is en dus sprinten we richting de tram. Op het station is Chantal precies op tijd voor haar trein en dus nemen we vluchtig afscheid. 'Tot héél snel!' Zeg ik. 'Héééél snel!' Antwoordt Chantal lachend. Ik zwaai nog even en ga daarna op zoek naar mijn fiets. Eenmaal gevonden sleep ik 'm de pont op en rijd ik naar huis. Nog steeds moe, maar ook heel voldaan.BEN JIJ OOK ZO DOL OP MUSEA? EN HEB JE HET WERK VAN MATISSE AL EENS KUNNEN BEWONDEREN?


14 comments:

 1. Oeh die avond klinkt geweldig! Hmm, het zijn mooie foto's maar ik houd echt absoluut niet van musea. ;) Ik vind de kunstwerken mooi, maar gewoon als ik zr zoals nu op foto's kan bekijken even, niet om lang in een museum te lopen ;)

  ReplyDelete
 2. Oeh die avond klinkt geweldig! Hmm, het zijn mooie foto's maar ik houd echt absoluut niet van musea. ;) Ik vind de kunstwerken mooi, maar gewoon als ik zr zoals nu op foto's kan bekijken even, niet om lang in een museum te lopen ;)

  ReplyDelete
 3. Wat een mooie foto's! Ik heb eigenlijk vrij weinig met musea maar toch af en toe plaatjes kijken is toch wel erg leuk! :) Oeeh, en dat ijs lijkt me echt heerlijk!

  ReplyDelete
 4. Je maakt echt prachtige foto's! Ik ga binnenkort ook weer eens naar het museum :)

  ReplyDelete
 5. Wat een prachtige foto's! Love it!

  ReplyDelete
 6. Wauw, Matisse lijkt me echt mooi! Jou foto's ook echt <3! Veel Liefs

  ReplyDelete
 7. Wat een prachtige plaatjes heb je geschoten! Liefde voor Matisse, ik wil heel graag eens naar het Stedelijk! Yumm die Froyo ziet er onwijs lekker uit<3
  X Emma

  ReplyDelete
 8. Oh, dit ziet er fantastisch uit! Ik wil heel graag nog naar het Stedelijk, binnenkort maar eens doen dan. :)

  ReplyDelete
 9. Welke lens gebruik je als je zo'n dagje weg gaat? Prachtige foto's heb je gemaakt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb eigenlijk altijd mijn 50mm (f/1.8) lens op m'n camera zitten. Die heb ik deze keer dus ook gebruikt :) Dankjewel voor je lieve compliment ♡

   Delete
 10. Wauw prachtige foto's! Het Stedelijk vind ik echt geweldig, ik hou van moderne kunst! Jammer genoeg ben ik er geweest net voordat de Oase van Matisse werd geopend, maar ik zie dat het een goede reden is om snel terug te gaan!

  ReplyDelete
 11. Wat schrijf je toch onwijs leuk, Laura! Ik vind het altijd zo heerlijk om je artikelen te lezen en naar je prachtige foto's te kijken! Ik ben een tijdje geleden ook nog naar het Stedelijk geweest. Ik vind kunstenaars altijd heel indrukwekkend en ik haal er altijd zo veel inspiratie uit!

  ReplyDelete
 12. Heerlijk zo'n dagje! Ik ben toevallig laatst ook naar de Oase van Matisse geweest. Prachtig werk allemaal en ook gewoon fijn om door een museum te lopen en kijken naar alle geweldige dingen die er hangen :)

  ReplyDelete
 13. Ik zag al foto's op instagram voorbij komen en de tentoonstelling ziet er echt heel mooi uit! Misschien is er deze vakantie nog tijd voor een tripje naar Amsterdam :)

  ReplyDelete

Thanks!