Wednesday, July 8

OP CITYTRIP IN JE EIGEN WOONKAMER • PARIJS

Zoals ik al eerder vertelde vertrek ik binnenkort naar Engeland en Schotland, waar ik gedurende 11 dagen rond zal toeren en heerlijk vakantie zal vieren. Ik heb er ongelofelijk veel zin in om even weg te zijn uit Nederland. Gewoon even in een compleet andere omgeving en helemaal los van thuis; dat zorgt voor mij namelijk vaak voor ultieme ontspanning. Ik kan dan echt helemaal opladen en bijkomen van alles dat rond het thuisfront speelt en eenmaal terug er weer keihard tegenaan gaan. 

Het gebeurt echter vaak genoeg dat ik tijdens een vakantie niet de mogelijkheid heb om weg te gaan, of gewoonweg geen plannen heb gemaakt voor een uitstapje naar het buitenland. Ik weet dat ik daarin niet de enige ben en dus bedacht ik een nieuw concept: ik ga een reeks artikeltjes publiceren met ieder een verschillende vakantiebestemming als thema. In het artikel deel ik vervolgens allerlei activiteiten, lekkernijen, receptjes etc. (die iets te maken hebben met de betreffende bestemming) waarmee ikzelf en jullie een dag kunnen vullen. Op die manier halen we het buitenland voor een dagje even naar huis en kunnen we zonder honderden euro's uit te geven aan verre reizen tóch genieten van dat heerlijke vakantiegevoel. Plus: een dagje me-time is nooit verkeerd, dit kan dus haast niet mis gaan.




• PARIS •


Het leek me een onwijs leuk idee om deze reeks te openen met één van de heerlijkste vakantiebestemmingen evah: Paris, la ville de la lumière. Ik heb o.a. een fijn receptje, een toffe activiteit en een heerlijk boek binnen dit thema uitgezocht: hopelijk zal het geheel je in de dromerige stad van de liefde en het licht doen wanen. En zo niet, dan heb je wel mooi croissantjes en macarons gegeten. Da's ook wat waard lijkt me ;)



• LE PETIT DÉJEUNER •


Een dagje in Parijs begin je natuurlijk in stijl: met een gepast en uitgebreid ontbijtje. Ben je niet zo'n ontbijter? Ga dan voor een brunch! Bij een écht Frans ontbijtje kunnen de volgende dingen natuurlijk niet ontbreken: la baguette, le croissant, le pain au chocolat, la confiture, un tasse de café et le jus d'orange. #nailedit




• UNE CHANSON •


Als er íets is dat bijdraagt aan het creëren van een bepaalde sfeer is het muziek. 'Comme des enfants' is een frans nummer van Cœur de Pirate waarbij ik, elke keer dat ik het luister, wegdroom met beelden van knusse steegjes en een oplichtende Eiffeltoren middenin de nacht op mijn netvlies. Dromerige pianomuziek en zo'n heerlijke zachte Franse engelenstem. Ja. Fijn hè? (:

bron

• DÉLICATESSE •


Wie A zegt moet ook B zeggen. Of, nouja, zo gaat het gezegde in ieder geval. Mijn eigen variant hierop is: wie Parijs zegt moet ook macarons zeggen. In mijn hoofd zijn deze twee dingen namelijk op geen enkele manier van elkaar te scheiden. Noem het cliché - is het ook, maar is dat niet waar dit hele concept om draait? Een dag vól clichés? Dat mag soms gewoon.

Een dagje Parijs naar Nederland halen is dus niet compleet zonder macarons. Hier kun je een hele leuke printable vinden met een simpel receptje voor macarons. Mocht je daar te lui voor zijn (happens to the best of us) óf ben je gewoon niet zo'n fan van bakken? Dan kun je ook macarons kopen in de Albert Heijn. Voor zo'n vier euro geloof ik. Dat kan best voor een keertje (zeker als je je bedenk hoeveel een tripje naar Parijs kost, dat ben jij op dit moment eigenlijk gewoon allemaal aan het besparen - go you!).


• DEUX D'ACTIVITÉS •


Een dagje in huis spenderen is natuurlijk heel fijn, maar op de één of andere manier uiteindelijk nooit helemaal satisfying genoeg. Eventjes de deur uit geeft toch meer het gevoel iets met je dag gedaan te hebben, vandaar dat er vandaag óók een outdoor-activiteit op de planning staat. Om helemaal voor de Franse-vibe te gaan kun je er natuurlijk voor kiezen om streepjes en een baret te dragen, maar dat hoeft niet. Niets hoeft, zo werkt dat tijdens de vakantie, right? 

Ik moet zeggen dat ik m'n hoofd aardig heb gebroken over 'Parijse' activiteiten. Uiteindelijk bedacht ik me twee hele toffe dingen: 1. Houd een picknick (of piquenique, dat kan natuurlijk ook). Inclusief fancy geruit kleedje, verse croissantjes en aanmaaklimonade. En crèpes. Duh. 2. Rommelmarktjes afstruinen! Ik ben niet de enige die ál-tijd rommelmarktjes bezoekt in Frankrijk toch? Plus: vintage kleding/spulletjes zijn uniek én (meestal) goedkoop. Win-win. 

• POUR QUAND TU VEUX LIRE •


De vakantie-vibe is niet compleet zonder een uurtje te luieren en wat door een boekje/tijdschrift te bladeren. Enneh, ja, het ligt misschien wat voor de hand, maar wáár kun je nu beter genieten van 'How to be Parisian, Wherever You Are' dan in Parijs (- of,  eh, in je Parijse fantasiebubbel)? Juist ja, helemaal nergens. Mocht je niet in bezit zijn van dit geweldige boek dan koop je 'm gewoon (ik bedoel: dat kost nogsteeds stukken minder dan een reisje naar Parijs). Of niet. Dan lees je iets anders...


• FILME •


...of je kijkt een film! Amélie bijvoorbeeld. Veel Fransiger dan Amélie zal het niet worden. Vind ik. 



Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent over deze rubriek als ik en dat je een hele fijne vakantie hebt! Mocht je wél weg gaan deze weken dan betekent dat natuurlijk niet dat je geen vakantie-at-home-dagje kunt houden. En ga je toevallig écht naar Parijs, dan kun je wellicht bovenstaande activiteiten uitvoeren, maar dan voor 't echie. Da's natuurlijk dé ultieme ervaring. 

Anyhow: geniet van je dagje in Parijs. Volgende week neem ik je mee naar Londen!


Au revoir, mes amours


27 comments:

  1. Wat een onwijs tof en orgineel idee! En wat een heerlijk nummer, ik stuur het gelijk naar mijn vriendin door. Wil je misschien nog een keer je lievelingsmuziek van het moment delen? Dat lijkt mij heel erg tof!

    ReplyDelete
  2. Aah, wat een geweldige rubriek is dit!!! Echt een heel leuk idee. Ik ga deze zomervakantie helaas niet naar het buitenland, omdat ons huis wordt verbouwd. Dit is dus een hele goede oplossing. Het lijkt me inderdaad leuk om het buitenland naar mijn kamer te halen!

    ReplyDelete
  3. Wat een geweldig idee Laura! Echt superleuk! Dit ga ik sowieso een keer doen. Liefs, Klaske

    ReplyDelete
  4. I like this! Wat een leuk idee woei!

    ReplyDelete
  5. Ah, ik kom net van een daagje Parijs thuis. Echt een heerlijk, origineel artikeltje! Het liedje 'Je reviens' is ook zó goed (van Jean Baptiste ♡)

    ReplyDelete
  6. Oeeelala, c'est une bonne idee! Ofzo. Nee, echt heel erg leuk dit! En wat een prachtige foto's weer. Jaloersmakend, echt. Ik ben benieuwd naar alle andere bestemming waar je over gaat schrijven. En Schotland lijkt me ZO mooi. En al helemaal door jouw lens, dus veel foto's maken hoor! Alvast heel erg veel plezier. Liefs, Stella.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ga zó ongelofelijk veel foto's nemen. Dat komt helemaal goed ;) Thanks trouwens, ongelofelijk lief van je! Liefs ♡

      Delete
  7. Dit is echt leuk bedacht, heel origineel! Ga jammer genoeg zelf ook niet naar het buitenland deze vakantie, maar dit is toch een mooie manier om de Parijs-sfeer te creëren. Ik kijk nu trouwens al uit naar het London-artikel, I loveeee London!

    ReplyDelete
  8. Leuk! Prachtige foto's ook! Klein foutje gespot, het is: le petit déjeuner :). Sorry ik kon het niet laten als half Française hihi.

    Liefs,
    Pauline

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, oeps, ik had 't net zelf ook al gezien, lekker slim van me. Goed dat je 't even zegt ;) Dankjewel voor 't complimentje tho ♡ Liefs!

      Delete
  9. Wat een leuk concept dit. Parijs is inderdaad super, maar op deze manier heb je toch dat beetje Parijs bij jezelf thuis :)

    ReplyDelete
  10. Wat een toffe rubriek, echt heel origineel! En heerlijk, zo'n Frans dagje, Parijs is de meest geweldige stad op aarde. Op Londen na dan, hihi..
    X Emma

    ReplyDelete
  11. Ah zo'n leuk idee! Zo'n parijserige sfeer vind ik altijd heerlijk. Welke landen/steden volgen nog? Misschien in Londen een leuk idee? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, het volgende artikeltje staat helemaal in 't teken van London (stond ook onderaan deze blogpost, hihi)! Verder wil ik in ieder geval graag nog een artikeltje rondom Rome/Verona/Florence schrijven en komt er ook vast nog een New York/LA variant voorbij :) Liefs!

      Delete
  12. Jaaa wat is hij leuk geworden! Ik ga binnenkort maar eens naar Parijs toe denk ik ;) Liefs!

    ReplyDelete
  13. Even een groot applaus voor dit perfecte blogidee. BRAVO LAURESQUE

    ReplyDelete
  14. Super leuk bedacht! En wat een heerlijk liedje!

    ReplyDelete
  15. Echt hele leuke foto's! xx

    www.melisa-demir.blogspot.nl

    ReplyDelete
  16. Prachtige foto's! Macarons zelf maken is zo leuk, beetje jammer dat ze ook allemaal opgegeten moeten worden :')

    ReplyDelete
  17. Oo wat een leuk idee zeg. Ik ga dit jaar zelf ook niet op vakantie (of ja, niet ook, maar je snapt wat ik bedoel) en het is leuk om zoiets te lezen. Prachtige foto's ook. <3

    ReplyDelete
  18. Aah wat een leuk en origineel concept! Parijs is echt een van mijn favoriete steden, en ik ben echt benieuwd naar de volgende steden in dit concept! Liefs

    ReplyDelete
  19. Aaah, wat leuk bedacht! En wat heb jij een schrijftalent! Ik vind je blog echt megatof :)

    ReplyDelete
  20. Geïnspireerd door jou, schreef ik een blogpost over het boek How to be Parisian! Misschien vind je het leuk om het eens te lezen :) Superidee trouwens, zo'n citytripjes ;) xx

    ReplyDelete

Thanks!