Saturday, July 11

CURRENTLY LISTENING TO

Zachtjes heen en weer wiegend zit ik in kleermakerszit op mijn bed. Mijn vingers tikken ritmisch tegen de rand van mijn laptop en zonder dat ik het merk knikt mijn hoofd op en neer, op de maat van de muziek. Heel zacht fluister ik de tekst van het nummer voor me uit terwijl mijn ogen over het interieur van mijn kamer glijden, niet specifiek naar iets op zoek, gewoon heel diep in gedachten.

Middag na middag spendeer ik op deze manier: muziek biedt comfort, is in staat een bepaalde sfeer te creëren en weet iedere keer weer een fijn gevoel of een hele ouder herinnering in me naar boven te halen. Spotify is mijn beste vriend (op de vervelende reclames na - 'de beste bestemming voor je vakantiegeld? die borstvergroting waar je altijd al van droomde!!!' - ugh) en volgensmij kan ik niet meer overleven zonder mijn dagelijkse dosis muzieknootjes. Hoog tijd dus om eens wat fijne nummers op een rijtje te zetten zodat jullie mee kunnen genieten van mijn dagelijkse geluksmomentjes. Deze keer in de vorm van geluidsgolven. 

momenteel word ik heel gelukkig van...


brighter than gold - the cat empire




tee shirt - birdy






matilda - alt-j




fluorescent adolecent - arctic monkeys




stealing cars - james bay






words - passenger




mr tembo - damon albarn




someone new - hozier






drop the game - flume ft. chet faker




banana pancakes - jack johnson






Oja, enneh, voor zowel James Bay als The Cat Empire heb ik dus al een soortvan kaartjes. En stiekem ben ik als een extreme fangirl op en neer aan het springen en heel hard aan het gillen. Of nee, in m'n hoofd spring ik op en neer en gil ik, verder gedraag ik me heel beheerst enzo. Maar asdfghjklmnbvcerty mag ik even héééél erg enthousiast zijn?! 't Doet wel een beetje pijn aan m'n portemonnee, maar het is 't 127% waard :)

BEN JIJ OOK ZO'N MUZIEKJUNKIE? WATVOOR MUZIEK LUISTER JE VOORAL?


23 comments:

  1. Kan écht niet wachten totdat wij saampjes in de rij staan voor James Bay. Waarom is het ook al weer in oktober, ugh?. En het geld is het 201,45% waard, verkeerd berekend lief!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah Naomi, voor datsoort berekeningen heb ik jou toch? Mijn eigen wiskunde-wondertje (lol). Ik kan ook niet wachten! Maar 't is wel leuk om iets te hebben om naar uit te kijken (:

      Delete
  2. Someone new hoorde ik laatst ook voor het eerst, echt nice, maar Hozier is sowieso heel goed. En Birdy... Love her! Moet ook echt vaker naar hun muziek gaan luisteren.

    ReplyDelete
  3. Echt liefde voor Hozier en natuurlijk voor de Arctic Monkeys. Die laatste staan al twee jaar op repeat, haha. Never gets old. :)

    ReplyDelete
  4. Er zitten echt super leuke nummers tussen!

    ReplyDelete
  5. leuk idee om zo muziek te delen! ik luister eigenlijk alleen naar volledige albums op mijn platenspeler want ik vind het fijn om in de sfeer en het verhaal van het album te komen. ik luister vooral naar Pink Floyd, The Smiths, Kayak, The Beatles en Beach Fossils. o en Bon Iver want wat een gouden keeltje <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaah dat vind ik ook zo heerlijk! Als ik naar plaatjes luister dan heb ik ook altijd het idee dat het veel meer 'binnenkomt' en dat ik veel aandachtiger luister ofzo. Je begrijpt vast wel wat ik bedoel ;) Ge-wel-dig-e artiesten heb je op een rijtje gezet trouwens! Ik heb zelf o.a. LP's van The Beatles en The Smiths en die vind ik allebei zo fijn (: X

      Delete
  6. Leuk artikel! Ik klikte op Banana pancakes vanwege de grappige naam, maar wat een fijn nummer!

    ReplyDelete
  7. Wat een heerlijke chille nummers! Ik ben de laatste tijd obsessed met het nieuwe album van Shawn Mendes (want bae) en voor de rest luister ik van alles tussen All Time Low en James Bay.<3
    X Emma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb All Time Low al vier keer live gezien, haha. Ik vond 't allernieuwste album een beetje tegenvallen tho. Oh en JA. James Bay. Enough said <3

      Delete
  8. Leuke nummers! Ik luister echt super vaak naar tee shirt van Birdy, zo'n fijn liedje!

    ReplyDelete
  9. Heerlijke liedjes :D De laatste tijd luister ik meer naar oude muziek, zoals CCR en Deep Purple :)

    ReplyDelete
  10. Ik heb James Bay pas net ontdekt (ja shame on me), maar ik vind zijn album echt geweldig <3 En Cody Simpson heeft ook echt een heerlijk album uitgebracht, daar luister ik ook veel naar nu (:

    ReplyDelete
  11. Heel grappig op het moment dat ik het laste was ik ook hetzelfde aan het doen op een liedje. En zong ik ook fluisterend een beetje mee. Toevallig haha.

    ReplyDelete
  12. Ah dat nummer van Hozier is zo chill! Hij heeft echt een prachtige stem. Ik luister zelf vooral veel rock en indie. Ik ben de laatste tijd erg fan van Royal Blood, Muse en Franz Ferdinand, maar Arctic Monkeys, Linkin Park en Red Hot Chili Peppers word ik nooit zat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh wauw, ongelofelijk fijne muziek ook allemaal. Ik ben vooral heel erg weg van Franz Ferdinand en Royal Blood, maar ook Muse staat hoog op m'n lijstje! X

      Delete
  13. Lovely! James bay, geweldig. Ik heb hem live gezien, meer dan geweldig!

    Liefs, Elbrich

    ReplyDelete
  14. Tee Shirt van Birdy is such a great song! Ik ben echt verliefd op dat nummer!!

    ReplyDelete
  15. Ohhh wat een heerlijke muziek allemaal Laura! Vooral The Cat Empire vind ik de laatste tijd heerlijk om naar te luisteren en Jack Johnson en de Arctic Monkeys blijven all time favourites. De laatste tijd luister ik veel Nick Mulvey en Leo Stannard! Zeker aanraders. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leo Stannard kende ik nog niet, maar ik heb 'm net even opgezocht en ik ben heel erg verliefd! Thanks <3

      Delete
  16. Oo onze muzieksmaak is bijna identiek jeetje. Alt-J. <3 Arctic Monkeys <3 Passenger <3 hihi, even terzijde, ik woon net in Amsterdam en het klinkt stom maar ik heb zo veel aan je blog gehad! Net fietste ik langs Things I Like Things I Love en ik dacht he, dat ken ik! hihi! liefs!

    ReplyDelete
  17. De muziek van Hozier is fijn! Maar op een of andere manier doen de eerste 10 seconden van Someone New mij heel erg denken aan muziek van de Sims :')

    ReplyDelete

Thanks!