Friday, June 19

OP HOTSPOT TOUR MET FLEUR

Een aantal weken terug alweer (time flies jongens en meisjes) reisde allerliefste Fleur af naar onze bruisende hoofdstad om samen met mij onze favoriete hobby uit te oefenen: hotspot-hunting. We hadden van tevoren al een plan uitgestippeld (ik had een kaartje uitgeprint waarop ik alle adresjes had aangegeven - want nee, zélfs ik weet de weg niet feilloos te vinden in Amsterdam #confessionsmetlaura)  en samen crossten we door de stad, dronken we het ene kopje koffie na het andere en bezochten we de tofste hotspots van heel Amsterdam (of nouja, een selectie natuurlijk, we konden ze onmogelijk állemaal langs gaan). C • T 

Coffee & Coconuts
Coffee & Coconuts is in vergelijking met de andere twee hotspots die Fleur en ik bezochten écht enorm. Het tentje is gevestigd aan de Ceintuurbaan in een gebouw dat voorheen - in de roaring 20's - een bioscoop is geweest. Met haar drie verdiepingen heeft Coffe & Coconuts ruimte genoeg en die wordt goed benut. Je kunt hier zowel ontbijten en lunchen als dineren en er is keuze uit een breed scala aan gevarieerde gerechtjes. Op iedere verdieping vind je heerlijke zitplekjes (zowel tafels en stoelen als zitzakken, kussens en bankjes), prachtige kunst en ook het tropische, stijlvolle interieur valt op. 

Het enige nadeel vonden Fleur en ik beide dat de plek duidelijk heel populair is en dus ook érg druk. We konden elkaar nauwelijks verstaan en ik kan me voorstellen dat onderuitzakken met een goed boek of wat werken achter je laptop beide niet helemaal realiseerbaar zullen zijn. Wél is het een heerlijke plek om gezellig met wat vrienden een drankje te doen en/of een hapje te eten.

C • T Coffee & Coconuts

Ceintuurbaan 282-284, Amsterdam

www.ctamsterdam.nl

Scandinavian Embassy
Toen Fleur en ik bij de Scandinavian Embassy over de drempel stapten wist ik meteen dat ik hier véél vaker zou gaan komen. Het minimalistische interieur, de natuurlijke materialen die overal in de ruimte terug kwamen, de heerlijke koffie en de geweldige Scandinavische barista's met hun volle baarden en passievolle verhalen over Ethiopische koffie (kwijl) deden mijn hartje sneller kloppen. 

Fleur en ik aten allebei een Kanelbullar (need I say more?!?!), ik dronk een kruidige, bijzondere zwarte koffie (dit is een specialiteit van de Scandinavian Embassy - had ik al verteld dat ze een heleboel awards en prijzen etc. hebben gewonnen met hun koffie?! Nee? Oh, nou, bij deze dan: dat is zo) en Fleur een overheerlijke cappuccino. De barista die ons bediende knoopte nog een praatje met ons aan (hij maakte een grapje over onze bestelling: één échte koffie voor mij en een neppe voor Fleur - zwarte koffie for the win) en Fleur en ik kletsen gezellig over vanalles en nog wat. 

De sfeer in de Scandinavian Embassy is heerlijk ontspannen en rustig. Ik zou hier makkelijk een hele middag kunnen zitten werken, lezen of gewoon voor me uit staren (en dan bedoel ik stiekem de barista's stalken natuurlijk). Ik ben 137.85% verliefd op deze plek (en ja, dat is een precies berekend percentage). 

Scandinavian Embassy

Sarphatipark 34, Amsterdam

www.scandinavianembassy.nl

COTTONCAKE
"COTTONCAKE is our dream coming true. A dream that arose from a passion for travelling and discovering. For cappuccinos with perfect froth. For edgy, renewing brands. For fine, organic food. For the softest fabrics. For detail. For art. For Paris,  Berlin, Melbourne and New York."

- de founders van COTTONCAKE op www.cottoncake.nl

De derde en laatste hotspot die Fleur en ik bezochten was COTTONCAKE. Hier hebben we veruit het langste gezeten en de meeste foto's genomen. Ik schreef dan ook niet voor niets al een apart artikeltje over deze ongelofelijk geweldige hotspot. 

COTTONCAKE

1e van der Helststraat 76-HS

www.cottoncake.nl
KENDE JIJ DEZE HOTSPOTS AL? EN WAT IS JOUW FAVORIETE CHILL-SPOT?


foto's door
Fleur en Laura

10 comments:

 1. Leuke hotspots Laura! Ik ga ze onthouden! Liefs!

  ReplyDelete
 2. Ik dacht dat ik genoeg gegeten had vandaag.... NOT, jeetje wat een mooie foto's Laura! En wat heb ik een trek gekregen.... ;) Veel Liefs

  ReplyDelete
 3. Zulke mooie foto's en deze hotspots staan al een tijdje op mijn lijstje om te bezoeken!

  ReplyDelete
 4. Wat een mooie foto's! Van een aantal van deze hotspots had ik wel gehoord, maar ik ben er nog nooit geweest.

  ReplyDelete
 5. Wat een prachtige fotos! En die hotspots lijken me ook echt te fijn!

  ReplyDelete
 6. Ik kende al deze hotspots nog niet maar wow, wat zou ik er graag nu meteen heen gaan!

  ReplyDelete
 7. Scandinavian Embassy klinkt echt geweldig en dat broodje moet ik een keer proeven in m'n leven! Wat een awesome hotspots weer<33
  X Emma

  ReplyDelete
 8. Super mooie foto's! Klinkt echt als geweldige plekjes, ik ga ze zeker even opzoeken als ik een keer in Amsterdam ben (:

  ReplyDelete
 9. Wauw wat een prachtige foto's!

  ReplyDelete
 10. Laura, het was zo leuk en de foto's zijn zo mooi geworden! Ik wil echt graag weer naar the SE, en die koffie moet ik eigenlijk ook wel eens proberen (geen neppe koffie meer voor mij, haha). Nee, grapje. Luf voor cappuccino's, die overigens ook superlekker waren bij the Scandinavian Embassy. Maar we moeten binnenkort weer eens bijkletsen! Nu is het vakantie, dus tijd genoeg.

  Liefs! XX

  ReplyDelete

Thanks!