Saturday, June 6

HOTSPOT • COTTONCAKE


• 
"COTTONCAKE is our dream coming true. A dream that arose from a passion for travelling and discovering. For cappuccinos with perfect froth. For edgy, renewing brands. For fine, organic food. For the softest fabrics. For detail. For art. For Paris,  Berlin, Melbourne and New York."
- Aldus de website van COTTONCAKE: mijn nieuwe favoriete hotspot in Amsterdam.


• cottoncake •


Toen Fleur en ik een poosje terug onze hotspottour door Amsterdam planden, bedacht ik me dat ik veel positiefs had gelezen over COTTONCAKE en leek het me leuk ook hier een bezoekje aan te brengen. COTTONCAKE is een conceptstore middenin Amsterdam, grenzend aan de bruisende Albert Cuyp, waar je naast ongelofelijk heerlijke cappuccino's en biologische gerechtjes ook geweldige interieuritems en prachtige vernieuwende brands kunt vinden. Al snel nadat we over de drempel waren gestapt voelden Fleur en ik ons volledig in ons element, schoten we honderden plaatjes, dronken we onze koffie en genoten we van de heerlijkste lekkernijen.


Fleur at New York Style Buckwheat-Spelt Waffles met vers fruit (ja dat is een hele mond vol - letterlijk en figuurlijk) en ik ging voor een plakje boekweit-bananenbrood met walnoten. Het gebakje was nog warm en lekker smeuïg en de sojacappuccino die ik erbij bestelde maakte het geheel helemaal af! 

De kleding die in COTTONCAKE verkocht wordt is, net als de rest van de store, lekker minimalistisch, bestaat vooral uit monochrome tinten (hier en daar wat navy blue) en is vooral uniek en van goede kwaliteit. Ook spotte ik een aantal prachtige, subtiele zilveren sieraden. Fijne oorringetjes en kettinkjes met kleine hangertjes: helemaal mijn ding.

De sfeer in COTTONCAKE is heerlijk relaxed en ideaal om lekker te gaan zitten werken of juist even helemaal te ontspannen. Ik ben hier in ieder geval zeker weten héél binnenkort weer terug te vinden!cottoncake
eerste van der helststraat 76-hs
1072nz amsterdamkende jij cottoncake al?


foto's door 
Fleur & Laura

11 comments:

 1. Jaaa! <3 <3 <3 En die omschrijving ook: "For Paris, Berlin, Melbourne and New York." PERFECTIE. Snel weer doen? :D

  ReplyDelete
 2. Ah de wafel zag er echt heel lekker uit! Deze komt deze op mijn hotspot lijstje om te bezoeken :)

  ReplyDelete
 3. Oh help, nu moet ik toch wel echt snel naar Amsterdam! Klinkt zóóóóóó goed! Leuke post Laura! Veel Liefs!

  ReplyDelete
 4. Ziet er inderdaad uit als een dreamcometrue. Niet alleen het eten zien er heerlijk uit, ook lijkt het interieur me supermooi. Ik moet binnenkort echt naar Amsterdam gaan om al die leuke hotspots die op je blog verschijnen te bekijken :)

  ReplyDelete
 5. Dat interieur!!!!! Zo. Mooi. Het lijkt me zo'n leuke winkel<3
  X Emma

  ReplyDelete
 6. prachtige fotos weer lautje, ben ook druk in de weer :) kuss

  ReplyDelete
 7. Wauw! Ziet er zó tof en leuk uit! Ik moet toch maar eens naar Amsterdam gaan.. Liefs, Jis

  ReplyDelete
 8. Amsterdam is toch echt hét walhalla van de hotspots hé! Weer zo'n leuke plek!

  ReplyDelete
 9. Wauw, dat ziet er echt heel erg leuk uit! Jouw foto's zijn trouwens echt een en al goals!

  ReplyDelete
 10. Oo je maakt me met al je foto's op je blog en ook op Instagram zo jaloers. Binnenkort verhuis ik ook lekker van het verre zuiden naar Amsterdam dus dan kan ik ook genieten van al die hotspots. Dit soort posts maken me alleen nog enthousiaster!

  ReplyDelete
 11. Lijkt me een erg leuke hotspot! Ziet er erg mooi en lekker uit. Prachtige foto's!

  ReplyDelete

Thanks!