Sunday, May 10

FOUR HEALTHY AND DELICIOUS SNACKS


Gezond leven en eten is tegenwoordig hip. Dat is wel duidelijk. Ikzelf doe overigens net zo hard mee: ik vind het fijn om goed voor mezelf te zorgen, met regelmaat te sporten en voedzaam te eten en dus heb ik er totaal geen problemen mee dat een groot deel van de (blogger)wereld bezig is met een healthy lifestyle. Waar ik wél een beetje een probleem mee heb is dat het haast lijkt alsof een keertje pizza eten, of ontbijten met een stuk chocoladetaart een misdaad aan het worden is. Dat het eten van een plak cake 'zondigen' wordt genoemd en dat de dagen waarop er koolhydraten op het menu staan 'cheatdays' zijn gaan heten. 

Ik ben dol op chocolade, taart, koekjes en pizza en eet al die dingen dan ook graag zo af en toe. En ik vind dat helemaal niet ongezond van mezelf. Genieten vind ik veel belangrijker dan een perfect eetpatroon (en daarnaast: suikers en vetten zijn óók nodig om je lichaam goed te laten functioneren). Anyway: wat ik wilde zeggen is dat zo af en toe wat lekkers eten helemaal niet slecht is. Ik laat jullie vandaag mijn favoriete gezonde snacks zien, maar ik eet vaak genoeg een halve reep chocolade tussendoor. Dat kan en mág gewoon. Dat is niet slecht, niet verboden en past prima binnen een gezonde lifestyle. Jezelf dingen ontzeggen is helemaal niet nodig! 

(Al zou ik misschien ook niet íedere dag taart eten en repen chocolade naar binnen werken: het moet allemaal wel een beetje in balans blijven hè. Of nouja: niets moet. Doet lekker je ding joh. Met de nadruk op LEKKER. Taart is lekker.)

Maargoed. Dus. Vier gezonde tussendoortjes. Enjoy:


(PEA)NUTBUTTER + BANANA RIJSTWAFEL


Dit is misschien wel de meest bekende combinatie evah, maar dat maakt 'm niet minder favoriet. Rijstwafels met pindakaas (of een andere notenpasta - chashew bijvoorbeeld) en banaan zijn geweldig. Zoetekauwen (ik) kunnen er ook nog een beetje honing bij doen. Dat maakt het helemaal af. Awesome. (Chocopasta is trouwens ook geweldig. Minder gezond, maar wel geweldig. Kan gewoon.)

Ik eet er trouwens nooit maar één. Eerder drie. Of vier. ;)


NUTS, SEEDS AND DRIED FRUITS


Mijn persoonlijke favorieten? Cranberries, pistachenoten, amandelen, cashewnoten, pecannoten, pompoenpitten en gedroogde vijgen. Noten vullen lekker en zijn rijk aan onverzadigde vetten. Die zijn goed voor je. Word je sterk van :) Gedroogd fruit bevat (net als normaal fruit) veel vitaminen en mineralen, en geeft daarnaast een fijne energieboost door natuurlijke suikers. Het beste kun je qua noten voor ongezouten varianten gaan en qua gedroogd fruit voor ongezoete (duh). 

Tip: je kunt de noten zelf in een pannetje roosteren met wat zeezout of - voor de zoetekauw (ik) - karameliseren in ahornsiroop. Geeft nét een speciale touch en is nogsteeds supergezond!


DADELS + (PEA)NUTBUTTER


Verse dadels zijn écht mijn favoriete go-to snack. Ze zijn lekker zoet en vullen goed. Nóg lekkerder vind ik ze echter gevuld met pindakaas (of een andere notenpasta). Dat klinkt misschien gek, maar is écht overheerlijk. Je tovert op deze manier een simpele dadel om in een geweldig, veganistisch, gluten- en lactosevrij snoepje (ik reageer soms wat overgevoelig op gluten en lactose - vandaar dat ik er wat meer aandacht aan besteed, verder vind ik dat deze termen ook een beetje overrated zijn de laatste tijd). Yay. 


FRUIT!


Oké, misschien is dit niet zo'n super bijzondere snack, maar ik moest 'm toch noemen. Ik verorber misschien wel vier à vijf stuks fruit per dag en zeker nu de zomer nadert en er weer ananas en watermeloen in de schappen van de supermarkt ligt eet ik mijn buikje rond aan deze snoepjes van moeder natuur. Geen enorme fan van fruit (omg, hoe durf je)? Probeer dan eens wat fruit door je yoghurt te doen, een vers sapje te persen of maak een lekkere (groene) smoothie! 

Andere gezonde tussendoortjes (met fruit): • Zilverblauw: aardbeien sorbetijs • De groene meisjes: vegan nicecream • Essie Button: 5 fruitige snacks • Feed92: zomerse smoothie • Anne Solveig: bananenbrood met appel • 

WAT VIND JIJ VAN DE GEZONDHEIDSGEKTE?

17 comments:

  1. Inderdaad wat overdreven. Ik vind het gewoon fijn om gezond te zijn, maar dat betekend niet dat ik helemaal niet meer ga genieten van taarten en zo! Pindakaas met banaan op een rijstwafel is echt lekker! Wat nootjes snoepen is ook heel lekker!

    ReplyDelete
  2. Wat een lekkere snacks en PRACHTIGE foto's!
    Dadels met pindakaas zijn zo Jum!
    En ben helemaal eens met wat je in het begin zegt. Dingen als een plakje cake soms of wat dan ook zie ik als normaal en echt totaal niet als zondige. Ik denk dat het zo zonde is van je leven als je alleen maar denkt aan oh, mag dit wel is dit wel gezond?
    Liefs Lonneke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Precies! Taart is lekker en daar mag je heus zo af en toe van genieten :))
      Niet te veel denken. Gewoon doen! X

      Delete
  3. Je hebt echt hele mooie foto's gemaakt! Ik ben echt dol op fruit, zeker nu er weer aardbeien komen. Lekker door de yoghurt of gewoon los ^^

    ReplyDelete
  4. Lekker! Ik ben ook echt dol op pindakaas, dus ik ben het helemaal met je eens. Met dadels had ik nog nooit geprobeerd!

    ReplyDelete
  5. Ahh, zooo lekker! Ik eet eigenlijk veel te weinig dadels, want ze zijn zo zo lekker! Goede reminder van je, haha. Ik ren morgen naar de winkel! Liefs :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wij kopen altijd verse dadels bij de Turkse winkel! Die zijn veel goedkopen (en lekkerder!). Misschien 't proberen waard? :)

      Delete
  6. Zo goed! Ik vind snacktomaatjes echt geweldig en aardbeien........ hmmmmm,(oei weer gerommel in m'n buik). Die dadels ga ik zeker uitproberen!!! Lijkt me heerlijk! Veel Liefs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oeh ja! Ik kan makkelijk zo'n hele bak snacktomaatjes naar binnen werken, haha :) X

      Delete
  7. Rijstwafels met pindakaas en banaan wil ik wel eens proberen, ziet er lekker uit! Mijn absolute favoriet is fruit, altijd lekker en helemaal in de zomer.

    ReplyDelete
  8. Hmmm, lekkere snacks allemaal!

    ReplyDelete
  9. Lekker! Ik hou niet zo heel veel van pindakaas (ik denk dat ik de enige op deze planeet ben!) maar die dadelsnack klinkt toch wel erg lekker. Liefs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nee hoor, ik ken best wat mensen die niet zo dol zijn op pindakaas! Heb je misschien ooit cashewpasta of amandelpasta geprobeerd? Dat vind ik zelf ook lekkerder dan pindakaas :) Cashewpasta met dadels is echt amah-zing! XXX

      Delete
  10. Jumm ziet er zo lekker uit! Fruit is echt mijn favoriet haha, vooral nu dat zomerfruit weer, echt zo lekker!
    X Emma

    ReplyDelete
  11. Oh heerlijk! Fruit is toch wel mijn toppunt van snacks. En noten komt op 2! xx

    http://melisa-demir.blogspot.nl

    ReplyDelete
  12. Wat een prachtige foto's maak je toch! Ik vind ongezouten nootjes heerlijk als snack :) xo

    ReplyDelete
  13. Aah, wat zijn de foto's geweldig. Op dit moment crave ik naar iets gezonds - ik heb net een bakje paprika stukjes op maar oke.. - in plaats van chips of chocolade. Nou ja, taart is óók goed, maar dat heb ik vandaag al gehad, oeps.

    ReplyDelete

Thanks!