Tuesday, March 10

#LAURADOESITHERSELF: A CACTUS IN A BOTTLE

Ze zijn terug van weggeweest: mijn baby's, mijn prikkelige vriendjes, mijn cactusjes. Na heel lang vrij weinig met deze schatjes gedaan te hebben vond ik 't hoog tijd om ze een toffe upgrade te geven en dus ging ik aan de slag met lege yoghurtflessen (ja echt) en mason jars. Toen ik eenmaal klaar was met mijn kleine DIY projectje besefte ik me pas hoe leuk het eigenlijk is om zelf oude dingen om te toveren in iets nieuws (in plaats van iets te kopen in een of andere mainstream winkel). Daarom heb ik ook besloten van af nu meer tijd vrij te maken om lekker te DIY'en (#lauradoesitherself).A CACTUS IN A BOTTLE

DIT HEB JE NODIG

 • Lege (melk/yoghurt-)flessen
 • Mason jars
 • Aarde
 • Cactusjes/vetplantjes

DIT IS WAT JE MOET DOEN

(1) Week de labels van de flessen/mason jars af en zorg dat ze helemaal schoon zijn. (2) Vul de mason jars/flessen met aarde, maar zorg wel dat er ruimte over blijft voor de aarde die nog aan de plantjes vast zit. (3) Haal de plantjes uit hun bakjes en stop ze in de met aarde gevulde mason jars/flessen. 

Tip: Voeg eventueel voordat je de aarde in een mason jar/fles doet een laagje (gekleurd) zand toe voor een tof effect (credits naar Diana voor dit idee, haha). 

Je kunt de cactusjes ook met potje en al in de flessen 'hangen'. Dit heb ik zelf gedaan en vond ik er heel tof uitzien :) - ('t moet natuurlijk wel precies passen dan)...


#LAURADOESITHERSELF

Op de blog van Lonneke las ik over haar #ikkookboek challenge. En ondanks dat ik zelf geen enorme stapel ongebruikte kookboeken heb sprak het idee me toch heel erg aan. Daarom leek het me leuk om er een soort eigen draai aan te geven: ik ga niet wekelijks uit een kookboek koken, maar gewoon iedere week een DIY doen. En vervolgens schrijf ik daar dan een stukje over, net als vandaag :) Vier weken lang wil ik dat volhouden. Daarna blijf ik (hopelijk) gewoon doorgaan met m'n creatieve projectjes, maar dan ga ik geen wekelijkse DIY's meer posten. Oh, en y'all know hoeveel ik van hashtags houd (haha), dus kon een bijpassend hekje (lol) kon natuurlijk niet ontbreken. 

#LAURADOESITHERSELF: letz do this :)

Liefs,
Laura

19 comments:

 1. Leuk leuk leuk! Ziet er zo lief uit! Ik heb zelf onlangs ook een soort gelijke DIY gepost, voor de moestuintje van de AH. Heb jij een beetje groene vingers Laura? Liefs :)

  ReplyDelete
 2. Dit is echt te schattig! Heel leuk gedaan :)

  ReplyDelete
 3. Heel tof gedaan! Cactusjes zijn sowieso te leuk en helemaal in combinatie met glas. Ik heb ze zelf vaak onder een stolp, maar ga dit ook zeker een keer proberen.

  ReplyDelete
 4. Ah dit is echt ontzettend leuk girl, wauw!
  En die foto's zijn zo prachtig.
  Liefs Lonneke

  ReplyDelete
 5. Okee, dit is echt geniaal! Ik heb hier een cactus (x2), nu alleen nog een fles. Komt voor de bakker. X

  ReplyDelete
 6. Oh! Zo'n leuk idee! Echt leuk dat je meer gaat DIYen! Zelf vind ik het ook super om te doen!

  ReplyDelete
 7. Oh wat schattig! Ga ik ook zeker uitproberen! Leuk Laura!!! Liefs

  ReplyDelete
 8. Ik vind cactussen zo mooi! Ik stond laatst op het punt om cactussen te kopen, maar toen merkte ik dat er duizenden van die miniscule stekeltjes van de cactus in mijn hand terecht waren gekomen en toen had ik ze toch maar niet gekocht(die stekeltjes deden mega veel pijn)(wil niet zeggen dat ik ze niet meer wil :)). Ik hou zelf ook heel erg veel van DIY'en dus ik heb zin in je wekelijkse DIY's
  liefs, Nina

  ReplyDelete
 9. Echt té leuk dit, hihi. Prachtige foto's heb je ook weer gemaakt, as always! Mijn cactusjes zijn bijna weer aan vervanging toe, blijkbaar faal ik zelfs in het in leven houden van deze prikkelige vriendjes.

  ReplyDelete
 10. Aah, wat gaaf zeg! Ik ben zo benieuwd naar je andere DIY's, deze is in ieder geval heel geslaagd :)

  ReplyDelete
 11. Wat leuk zeg, echt een heel cute idee<3 En yay voor meer DIY'en! :D
  X Emma

  ReplyDelete
 12. Heeeeel cute!! Wat ik voornamelijk uit deze post haal is: Yoghurtflessen? Je bent zelfs hipster in je yoghurtkeuze, hahaa
  x

  ReplyDelete
 13. Ahh zo ontzettend cute! De foto's zijn ook echt weer perfect:)

  ReplyDelete
 14. Aah wat ziet het er leuk uit in die flessen! En ik vind die van jou met bloemetjes eraan zoo mooi. hihi! Leuk dat je meer gaat DIY'en!

  ReplyDelete
 15. Aah, super gave ideeen! Ziet er heel leuk uit! Ik ben gek op cactusjes <3

  ReplyDelete
 16. aaah wat super leuk! Cactusjes zijn zo ontzettend lief en leuk en tja ik wil nou ook cactusjes op mijn kamer. Heel lief!

  Liefs, Evelien!

  ReplyDelete
 17. Wat een super mooie foto's & een hele leuke DIY!
  Ben benieuwd naar wat gaat volgen!
  Liefs Iep

  ReplyDelete
 18. Het ziet er echt mega gaaf uit!!!

  ReplyDelete

Thanks!