Saturday, March 7

HOTSPOT: EXKi

Zonder plan ronddwalen door een enorme stad als Brussel was precies wat ik nodig had na alle hectische schoolweken van de laatste tijd. Het ontdekken van een ongelofelijk leuke hotspot maakte dat heerlijk ontspannen gevoel natuurlijk nog zo'n honderd keer beter. Claudia en ik stonden voor de McDonalds (we hadden honger) toen ik aan de overkant van de weg EXKi spotte. Ik had op dat moment het gevoel dat ik over m'n nek zou gaan als ik nog een hap junkfood zou doorslikken (Claudia + Laura = heel veel eten en heel veel chocolade en heel veel wafels) en dus leek het haast alsof er een soort spotlight uit de hemel de voorgevel van het tentje deed oplichten en toen mijn oog op EXKi's etalage viel klonk er spontaan engelengezang (in mijn hoofd dan).

EXKi


EXKi is een van origine Belgische restaurant-keten (zeg je dat zo?). Ze openden in 2001 voor het eerst hun deuren met als ambitie om een kwalitatief snelrestaurant te beginnen. Naarmate de tijd verstreek openden er meer filialen en verkregen ze meer bekendheid binnen België. Momenteel hebben zo ook filialen in Frankrijk, Italië, Luxemburg, Amerika (NYC) en (jawel) Nederland. 

Je kunt bij EXKi heerlijke koffie drinken (met een enorm assortiment aan koek en taart om uit te kiezen) en goed voedsel eten. Ik heb er zelf alleen geluncht en avond gegeten, maar ze hebben ook heerlijke ontbijtjes! De ingrediënten in hun producten zijn overwegend natuurlijk en voor een groot deel ook biologisch. Daarnaast gaat EXKi eerlijk te werk en zorgen ze goed voor zowel hun werknemers als hun leveranciers (je kunt hier meer lezen over de werkwijze van EXKi en hun Re-think! actieplan).

FOOD


Het eten bij EXKi is een heus feestje: het werkt een beetje hetzelfde als bij een fastfoodketen, maar in dit geval eet je gezond voedsel en vul je je lichaam met vitaminen en mineralen in plaats van een vette hap lucht. Je kunt er o.a. salades, (warme) soepen (met biologisch brood óf maiscrackers), rijkbelegde broodjes en quiche eten en daarnaast hebben ze allemaal leuke drankjes als bionina en whole eart organic cola. Het leukste? De prijzen vallen héél erg mee :)

COFFEE


Gawsh, ik verwachtte in eerste instantie niet bijster veel van de koffie bij EXKi, maar woah, ik had het mooi mis. De koffie is héérlijk (zwart in ieder geval wel, hehe - de rest moet ik nog proeven) en dan heb ik het nog niet eens gehad over de schattige pure chocolaatjes die je erbij krijgt (met wortelextract, hóé cool is dat?!). Daarnaast is het énorme assortiment aan koek en taart ook niet mis. Ze hebben bijvoorbeeld heerlijke bananentaart, cheesecake en chocoladetaart. Maar ook pastéis de Nata (zie bovenstaande foto's): een Portugese lekkernij die ik nog nooit ergens anders heb gezien en waar ik gék op ben (browniepoints earned, EXKi). 

LOCATIE

EXKi heeft meerdere filialen in Brussel, maar ik denk dat van de verschillende locaties die ik heb gezien degene waar ik zelf heb gegeten de leukste is. Uitkijkend over het Beursplein (Place de la Bourse) en met een fijn terrasje voor de deur :) Ook kwam ik er (eenmaal thuis) achter dat ze dus ook een filiaal (twee zelfs!) in Nederland hebben, al is Den Haag niet echt om de hoek (toch vond ik het genoeg voor een vreugdedansje - dat deelde ik dan ook meteen op twitter toen ik het las op de website van EXKi, haha).


EXKi Bourse
Beursplein 2
Brussel, Belgie

NEDERLAND

EXKi Turfmarkt
Turfmarkt 224
Den Haag


Had jij al eens over EXKi gehoord?

Liefs,
Laura

25 comments:

  1. Ziet er heel leuk uit daar!

    ReplyDelete
  2. Wat super leuk! Lijkt me heerlijk en gezellig.

    ReplyDelete
  3. Exki is echt top! Ik krijg nu alweer zin om langs te gaan.

    ReplyDelete
  4. Ik ben bij Exki in Antwerpen geweest! En de chocolaatjes zijn inderdaad heel schattig, mijn zusje moest en wou perse een foto er van maken voor instagram haha.

    ReplyDelete
  5. Oeh dit ziet er leuk uit, ook hele leuke bekers! Bij de sbux kan je die Portugese taartjes ook kopen, weet alleen niet of ze lekker zijn haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja omg, ik wil zo'n mok, haha! Ik denk niet dat ik de sbux ken, waar vind ik die? Liefs!

      Delete
  6. Wat een heerlijke plek om te genieten van een kop koffie!

    ReplyDelete
  7. Oh lijkt me hemels! De taartjes zien er echt amaaaaazing uit! Oh, ik moet echt naar Brussel hehe... Weer echt geweldig geschreven Laura! Veel Liefs

    ReplyDelete
  8. Mjum, ziet er goed (en lekker) uit! X

    ReplyDelete
  9. Aah wat leuk, ik heb ze weleens in België gezien, maar zie ze veel, dus denk dan altijd dat het idd zo'n keten is en ga liever in een leuk, knus zaakjes zitten. Maar het is dus lekker en goed?! Aah, dan ga ik er snel eens naar binnen. Handige tip!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ik ben ook dol op knusse en kleine zaakjes, maar dit was toch ook wel heel verrassend leuk :) X

      Delete
  10. Het ziet er echt super leuk uit, vooral heel gezellig en lekker eten ^^

    ReplyDelete
  11. Nog nooit van gehoord, maar het ziet er zeker goed uit! Beter dan die vieze MC Donalds!

    ReplyDelete
  12. Jaaaa, Exki, ik ben er verslaafd aan! Bij ons in de stad zit er eentje en het is er zo lekker!

    ReplyDelete
  13. jezus laura, wat een prachtige foto's weer! ziet er super leuk uit btw, een echte hotspot idd :)

    ReplyDelete
  14. Exki is leuk! Ik woon in Den Haag dus ben hier een paar keer geweest! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaah wat leuk. Ik wil nu ook naar Den Haag! X

      Delete
  15. Wat toevallig, heb vrijdag ochtend bij een Exki ontbeten in Parijs, heel lekker was het! Alleen de locatie was niet zo mooi als die waar jij was :)

    ReplyDelete
  16. Lijkt me een onwijs leuk tentje, als ik ooit eens in Den Haag kom... ;')
    X Emma

    ReplyDelete
  17. Hoi Laura,

    Wat leuk dat je ons hebt ontdekt in Brussel! Gelukkig voor jou hoef je binnenkort niet meer 020 te verlaten om ons te ontdekken. Wij openen namelijk tegen eind juni in het vernieuwde AMsterdam CS in de IJ-Hal. Je bent meer dan welkom om ons tijdens de pre-opening nogmaals goed te komen ontdekken ;-)
    Groetjes, Joep

    ReplyDelete
  18. Hoi Laura,

    Wat leuk dat je ons hebt ontdekt in Brussel. Goed nieuws voor jou.....binnenkort hoef je niet meer ver te reizen om van al ons lekkers te genieten. Wij openen namelijk tegen eind juni op het vernieuwd AMsterdam CS, in de IJ-Hal. Je bent dan ook meer dan welkom om ons uitgebreid te komen ontdekken tijdens onze pre-opening (datum volgt nog)!
    EXquise groetjes, Joep

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, wat gaaf! Ik hoopte al dat er een filiaal naar Amsterdam zou komen :) Ik zou het erg tof vinden om bij de pre-opening aanwezig te zijn!

      Delete

Thanks!