Thursday, February 26

RANDOM TRAVELING: IEPER


Een paar dagen terug stond er een schoolreisje (ah wat klinkt dat lief) op de planning: we zouden met de hele jaarlaag naar Ieper (België) om daar van alles te leren over de eerste wereldoorlog. Naomi en ik zitten bij elkaar in de klas en dus hebben we ons de hele dag prima (lees: fotograferend en etend) vermaakt - al was het niet bepaald het meest geweldige uitstapje evah...Het 'niet-zo-leuk' gedeelte begon allemaal bij het afgaan van m'n wekker. Om half 5 (ja, half. vijf.) schrok ik wakker van het irritante gejengel van mijn wekker. Met een hopeloze zucht drukte ik het alarm uit. Half huilend (nee ik overdrijf hoor, maar het was wel écht klote) kwam ik overeind, strompelde ik m'n bed uit en sloop ik stilletjes naar beneden om een ontbijtje voor mezelf kwijt te maken. Ik was de vorige nacht pas om half 3 in slaap gevallen, dus je kunt je vast voorstellen dat ik niet ongelofelijk enthousiast was over de drukke dag die ik voor de boeg had.

Ongeveer een uurtje later stapte ik op de fiets en ben ik door de stromende regen naar school gereden. Een half uur later kwam ik daar doorweekt aan en hoorde ik met een chagrijnig hoofd de verhalen van mijn medeleerlingen aan 'ik ben om hálf 6 al opgestaan!!!' 'oh vervelend' 'ja, we moesten iets eerder weg omdat er misschien file zou zijn' 'hmm, naar. ik moest een half uur fietsen door de regen...' 'WAT?! BEN JE MET DE FIETS?!?!' 'ja... (waarom denk je anders dat ik zo doorweekt ben..?)'


Maargoed, rond kwart over zes stapten we met z'n allen de bus in en vervolgens hebben we zo'n vier uur gereden, gelachen en héél veel dropjes gegeten (ofnouja, Naomi en ik hebben dropjes gegeten, de rest niet - "ONZE DROPJES"). Eenmaal in Ieper aangekomen luisterden we naar een (redelijk saai en vermoeiend) optredentje (- en was ik nogsteeds niet helemaal droog, bah). Vervolgens aten we lunch en zijn Naomi en ik even ergens koffie gaan drinken.Na de lunch bezochten we een museum. Dit was wederom een beetje saai, maar ook wel indrukwekkend en, ja, toch ook wel redelijk interessant. Na het museum stapten we weer in de bus en hebben we heel Ieper doorgereden en allemaal locaties bezocht die te maken hadden met de eerste wereldoorlog. Zo zagen we een loopgraaf, een mijnenveld met allemaal kraters en een enorme begraafplaats waar alle gesneuvelde Engelse soldaten begraven lagen. Je zag daar enkel witte grafstenen, zo ver het oog reikte. Bizar eigenlijk, en ook wel heel erg eye-opening. Voor zowel Naomi als mijzelf drong het toen wel echt door hoe afschuwelijk die oorlog is geweest.
MONKI Coat | ZARA Blouse | BERSCHKA Jeans | CLARKS Desert Boots | HERSCHEL Backpack

Na ons sightsee-tripje door Ieper keerden we terug naar het centrum van de stad en aten we wat. Vervolgens had iedereen anderhalf uur vrije tijd en konden we doen wat we wilden. En nouja, dat was natuurlijk geen extreem moeilijke beslissing: Naomi en ik gingen ergens koffie drinken (ofnouja, ik koffie en Naomi iets anders). We vonden een lief koffietentje en daar hebben we de rest van de tijd doorgebracht (nadat we eerst even wat outfit-foto's hadden gemaakt - in de regen). We aten naast onze drankjes ook een ijsje ('huh wat? koud? ja héél koud. buiten. niet hier. we willen ijs') en kletsten gezellig met wat andere klasgenoten. Dat was denk ik het fijnste moment van het hele reisje. Daar in dat koffietentje.

Na onze vrije tijd luisterden we nog naar een soort eerbetoon aan de overleden soldaten en daarna stapten we weer in de bus. Rond 1 uur 's nachts waren weer terug in Amsterdam. Vervolgens moest ik wéér een half uur door de regen fietsen (happy days) en kwam ik om half 2 compleet uitgeput (en bevroren) thuis. Ik ben meteen naar bed gegaan en voor het eerst in máánden binnen 3 minuten in slaap gevallen. Geez, wat was ik moe. 

Long story short - we gingen naar Ieper en het verliep ongeveer zo: regen, regen, regen, koffie, regen, regen, koffie, regen.

Liefs,
Laura


Foto's 3, 4, 9, 12 en 14 door Naomi van Little Keys to Happiness 

25 comments:

 1. Leuk verslag maar wat balen dat je zo nat geregend was!

  ReplyDelete
 2. Wat een geweldig verhaal! Je schrijft zo ontzettend leuk!

  ReplyDelete
 3. Wat een mooie foto's! Lijkt me best heftig om op dat kerkhof te staan met alle witte graven.

  ReplyDelete
 4. Ik snap dat half 5 (omg) een verschrikkelijke tijd is om op te staan en dan ook nog met die regen de hele dag.. Maar je hebt wel weer prachtige foto's gemaakt!

  Liefs,
  Pauline

  ReplyDelete
 5. Wauw, wat een pretty foto's heb je weer gemaakt! Klinkt als een leuk dagje, behalve de regen en zo vroeg opstaan dan..

  ReplyDelete
 6. Mooie foto's heb je gemaakt. En erg leuke blog heb je :D

  ReplyDelete
 7. Oooh zo jammer! Ik woon zelf in Ieper en vind het echt een prachtige stad, wat je trouwens prachtig weergeeft met je foto's! Alleen jammer voor je dat het zo veel regende en zo al je ervaringen beïnvloedt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik vond Ieper zelf heel mooi inderdaad. De algehele ervaring was inderdaad (helaas) nogal negatief beïnvloed door de regen en de kou (en het vroege opstaan, haha). Liefs!

   Delete
 8. Ik zit dit nu lekker te lezen en bekijken in college, en mijn buurvrouw zegt ineens; "Wauw, wat een mooie foto's!". Dus die kan je in je zak steken, hihi. En ik ben het met haar eens, pretty pictures. Het klinkt als een fijn mini-reisje. Regen zou verboden moeten worden he? Bleh. Liefs, Stella.

  ReplyDelete
 9. Ahh, zo naar van die regen. Wél heel leuk dat je nog mooie outfitfoto's hebt kunnen schieten met Naomi, ze zijn erg geslaagd! (: Dat regenachtige heeft dan wel weer wat op de foto's, hihi.

  ReplyDelete
 10. Je maakt echt mooie foto's! Het stukje is echt heel leuk geschreven.

  ReplyDelete
 11. Lijkt me een leuk stadje! Nat geregend worden is ook een van mijn specialiteiten! Hehe, Heel mooi geschreven Laura! Liefs

  ReplyDelete
 12. Oh girl, je schrijft zo ontzettend leuk zeg!
  Ik ben daar ook geweest met school vorig jaar. Niet bijster interessant maar toch wel indrukwekkend! Liefs Lonneke

  ReplyDelete
 13. Haha, mooie samenvatting! Als het maar gezellig was :)

  ReplyDelete
 14. Ik denk dat je toch een oorlogje te ver hebt gedacht.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh hahahaha oeps, lekker slim dit weer. Ik heb 't meteen even bijgewerkt (typisch Laura dit).

   Delete
 15. Balen van de regen maar blij zijn door alle perfecte foto's. Want jou foto's zijn perfect (en nee er komt maar geen vernieuwing in mijn comments, excuses, excuses;). Liefde trouwens voor de outfit die je droeg<3

  ReplyDelete
 16. Wat een leuk verslagje heb je geschreven! Hoe je het schrijft, klinkt het als een hele gezellige uitstap die je maakte. En dat ligt dan ook volledig aan je geweldige schrijfstijl, erg leuk! Ook maakte je weer eens prachtige foto's. Ik moet stiekem toegeven dat ik België nog nooit zo mooi heb gezien op een regendagje. Balen dat het alleen veel regende. Veel liefs, Xx

  ReplyDelete
 17. Haha, zo leuk om te lezen. Ik heb dit jaar twee tripjes gehad maar voor mij waren het telkens opdrachten.. - interviews en alles. Zo saai.. Ik haat het trouwens echt als ik nat op school kom (ja, ik moet 50 minuten fietsen) en mensen me uitlachen aangezien hun wel met de auto zijn. :(

  ReplyDelete
 18. Wat balen van die regen! Maar het ziet er wel gezellig (koffie!) en indrukwekkend (de graven) uit. En wow, lekker 's nachts fietsen enzo, ik zou me lekker laten brengen hehe..
  X Emma

  ReplyDelete
 19. Ik zag de foto's en dacht 'huh Ieper? Wat doet Laura daar nou?' Ik was er afgelopen oktober met school, eerst naar Ieper met de bus en daarna door naar Londen. Bij ons regende het ook en volgens mij heb ik in hetzelfde tentje koffie gedronken :) Wij zijn er ook nog naar het museum geweest, vond het museum tegenvallen. Maar goed, dat kan ook door de regen komen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. alles viel een beetje tegen. op het koffietentje na. dat was leuk :))

   Delete

Thanks!