Sunday, February 8

MONTHLY GOALS: FEBRUARY

De afgelopen 7 (?) maanden heb ik mijn monthly goals iedere keer in de vorm van een handgeschreven lijstje met kleine illustraties gepubliceerd. Of nouja, foto's van die lijstjes. Deze maand was mijn inspiratie voor illustraties echter een beetje op (en was mijn notitieboekje vol) en dus heb ik besloten een keer iets anders uit te proberen. Ik hoop dat deze 'nieuwe' (althans, dat is 'ie voor mij) manier ook een beetje in de smaak valt (ik vond 't zelf in ieder geval érg leuk om in elkaar te knutselen)! 

Februari is tot nu toe een vrij rustige maand: ik ben een poosje thuis geweest omdat ik me niet helemaal geweldig voelde en over een weekje alweer vakantie. De week tussen deze week en de vakantie is ook niet súper druk en dus kan ik lekker een beetje uitrusten. Dat is ook héél erg nodig, wat in de vakantie gaan Claudia en ik een paar daagjes naar Brussel (yay!). Maargoed, without further ado: mijn february goals...Afgelopen maand stond dit doel al op mijn lijstje, maar toen ben ik 'm helaas een beetje vergeten. Ik vind 't idee echter nogsteeds heel fijn klinken en dus waag ik deze maand weer een gokje. Misschien levert het wel een heleboel rust en positiviteit op. You nevah know...

Ik heb het al honderd keer gezegd, maar ik lees écht te weinig. En dat vind ik ZO stom. Ik weet echter van mezelf dat ik, wanneer ik de lat te hoog leg, vast loop en helemaal niets meer voor elkaar krijg. Daarom wil ik deze maand proberen om in plaats van drie of vier boeken te "moeten" lezen, gewoon te beginnen met twee. Kleine, haalbare stapjes. Moet lukken, right?

24 Februari vertrekken Claudia en ik naar Brussel. Onze vier-daagse citytrip wordt een heus feestje, maar gaat ook een hoop geld kosten (al zijn we beide skirre studenten en hebben we sowieso een minimaal budget, haha). Daarom ga ik proberen geen geld uit te geven tot de 24e. Of nouja, zo weinig mogelijk in ieder geval (ik heb namelijk al hier en daar een kleinigheidje uit gegeven aan een cadeautje/koffie - JA KOFFIE JA). 

Ik heb de laatste tijd zo af en toe de tijd genomen om rustig te gaan zitten voor iets creatiefs - het schrijven van een verhaaltje of het maken van een tekening bijvoorbeeld - en ik heb gemerkt dat dat écht heel fijn is. Gewoon even focussen op iets doen. Iets maken. Dit wil ik dus heel graag wat regelmatiger gaan doen; één à twee keer per week ofzo :)

Laura de keukenprinses probeert iets nieuws: taarten bakken. Ik bak bijna altijd muffins, scones of koekjes. Bijna nooit taarten dus. Maar taart is lekker en taart is leuk, dus ik ga komende maand drie verschillende soorten taart bakken. Cheesecake, carrotcake en nog iets. Ofzo. #wishmeluck

Ik houd van snailmail. Snailmail is cool. En dus ga ik komende maand gewoon af en toe een kaartje sturen. Of een brief. Of een kaartje én een brief. Gewoon omdat het kan. En omdat het leuk is.

Ik heb sinds ik mijn blog begonnen ben al een heleboel ongelofelijk leuke mensen leren kennen. Dat is denk ik wel één van de allertofste dingen aan bloggen. Ik heb echter nog een extreem lange lijst met allemaal mensen met wie ik heel graag een keer een kopje koffie zou willen drinken en dus ga ik komende maand lekker veel en vaak initiatief nemen en hopelijk nog een heleboel nieuwe, toffe en inspirerende mensen ontmoeten. YAY.

Oh en ja. Komende maand drink ik geen frisdrank. Op SPA Rood na, want dat is gewoon water. Omdat dat goed voor me is. Daarom.

Oh. Ja. Eh. Ik ga ook een week geen chocolade eten (MAM IK BEN GEEN CHOCOLATE-ADDICT IK KAN BEST EEN WEEK ZONDER). Of. Eh. Nouja. Misschien vijf dagen. Of drie. We zien wel...

Tot slot wil ik graag wat minderen met social media. Ik kijk zó vaak zonder reden op m'n telefoon en dat maakt me alleen maar onrustig. Ik hoef echt niet perse een hele maand zonder telefoon of laptop, maar gewoon iets bewuster omgaan met mijn tijd en mijn telefoon iets vaker gewoon thuis laten en/of beneden laten voor het slapen kan geen kwaad. Ik las vandaag op de blog van Karlijn dat ze haar laptop en telefoon iedere avond rond half 10 weg gaat leggen deze maand. Ik denk niet dat ik genoeg discipline heb om daar helemáál aan mee te doen, maar ik kan iets soortgelijks proberen, right? 


Wat zijn jouw goals voor deze maand? En wat vind je van de nieuwe lay-out voor mijn monthly goals?

Liefs,
Laura

16 comments:

 1. Wat een mooie doelen Laura! Een week geen chocola! Holy canaloni! Dat zou ik dus totaal niet kunnen! Haha! Goed dat je dat gaat proberen! Zou ik ook eens moeten doen... Iniedergeval Veel Liefs!

  ReplyDelete
 2. Wat een mooie doelen! Snailmail lijkt me zo leuk om een keer te versturen en wat gaaf dat je vier dagen naar Brussel gaat! Ik vind de vernieuwing van de monthly goals ook heel tof. ♡

  ReplyDelete
 3. Leuke doelen! Leuk dat je dat allemaal gaat proberen! Zou ik ook eens moeten doen! Liefs A

  ReplyDelete
 4. Holy dat zijn er best veel zeg! Wel allemaal mooie en goede doelen :) Ik zou ze zo over kunnen nemen. Twee jaar terug ben ik in Brussel geweest en wat echt heel mooi was was het (gratis) uitzicht vanaf de 10de verdieping van een parkeergarage. Ik ga even opzoeken waar dat ook alweer was. X

  ReplyDelete
 5. Ah mooie doelen allemaal weer Laura!
  Wij moeten eens heel snel een bakje koffie gaan drinken girl!
  En herkenbaar van je social media doel, ook een goede voor mij!
  Liefs Lonneke

  ReplyDelete
 6. Oeh, er zitten hele leuke tussen! Die nieuwe taarten wil ik wel op je blog zien, ik krijg spontaan zin om er 1 te bakken!

  ReplyDelete
 7. Mooie doelen! Minder op social media zitten is een goed doel, die ga ik zelf ook proberen (:

  ReplyDelete
 8. Aah, snailmail is zo leuk! ♥

  ReplyDelete
 9. OMG JA, minder social media en meer creatieve dingen! Btw: dat lettertype is zo cool hé! ♥

  ReplyDelete
 10. hi laura :)
  ik vind het heel leuk zo, met deze foto's met tekst zeg maar :)
  ik heb ook nog eventjes een vraagje; ik lees vaak dat bloggers door het bloggen zoveel nieuwe mensen ontmoeten - maar hoe dan? is het de bedoeling dat je gewoon een random leuke blogger een mailtje stuurt, zo van hey laten we meeten? haha..
  liefs

  ReplyDelete
 11. ONS BRUSSEL TRIPJE WORDT ZO HIPSTER

  ReplyDelete
 12. wat een fijne lijst zeg! veel succes met je doelen. :)
  xo, cheyenne

  ReplyDelete
 13. Aah Laura ik wil je wel ontmoeten! haha :) Ik vind die foto's zo mooi. Je hebt echt leuke doelen, meer kaartjes sturen is echt leuk!

  ReplyDelete
 14. Leuk gedaan, mooi lettertype! En ik moet ook echt meer gaan lezen, als ik tijd heb, ooit haha.

  ReplyDelete
 15. Wat leuk gedaan zo! En mensemiena wat een goede doelen. Ik begin me steeds slechter te voelen omdat ik dat ook allemaal wil alleen ik doe het niet. Meh. Veel succes!<3
  X Emma

  ReplyDelete

Thanks!