Friday, January 2

OVER HOE IK MIJN VRIJDAGMIDDAG BESTEED


De allerlaatste vrijdag van de vakantie is aangebroken en normaal gesproken is dit ongeveer het moment dat ik compleet flip en gestrest in een hoekje ga zitten. Gelukkig ken ik mezelf nu dus een beetje en ga ik dat voorkomen. Vandaag staat in het teken van ontspannen en vooral nog even niet aan school (etc.) denken. Niet stressen en gewoon nog even genieten van mijn vrijheid!



LEZEN
Mijn nummer één essential op dagen als vandaag is een goed boek. Een paar dagen kocht ik Mansfield Park van Jane Austen in Waterstones (en toen liep ik Diana van D is for Dazzle tegen 't lijf) en ik kan 'm haast niet meer wegleggen. Halleluja voor Engelse literatuur! 


KOFFIE!
Ja, koffie is lekker enzo. Maar ik bedoel niet een saai kopje koffie op de bank. Nee. Ik ga vandaag gewoon lekker in een koffietentje zitten (dat is voor mij écht ultiem relaxen) en dan bestel ik een hazelnoot cappuccino met een groot stuk taart (want ik doe niet aan goeie voornemens dit jaar (; )

EEN KERSTFILM
Want het feit dat het nu januari is betekent helemaal niet dat ik geen kerstfilms meer mag kijken. Of dat ik geen candy canes meer mag eten. Nee hoor. Ik blijf gewoon nog even lekker in de kerstsferen hangen!

HARDLOPEN
Ik vind een beetje lichamelijke inspanning meestal ook wel fijn op dagen als deze. Van bewegen word je blij (yay voor endorfine) en meestal ga ik er ook een stuk lekkerder van in m'n vel zitten. Volgens mij zijn dat genoeg goede argumenten om éventjes uit mijn comfortabele bed te stappen.

KOKEN
Na een fijne dag is niets leuker dan een uitgebreide (en gezonde) maaltijd op tafel te zetten. Die je ook nog eens zelf hebt bereid. En dus ga ik vanavond lekker kokkerellen (en proberen niet het huis in brand te zetten enzo). 


LIJSTJES MAKEN
De kans lijkt me minimaal, maar mocht de paniek toch ineens toeslaan ('HELP, NOG MAAR 255433 SECONDEN TOT SCHOOL WEER BEGINT!!!1!!11!') dan kan ik altijd terug vallen op mijn vertrouwde lijstjes. Het maken van lijstjes is namelijk mijn enige redding op datsoort momenten. Na álles wat er nog gedaan moet worden (enzo) te ordenen en te verspreiden over drieëntwintig lijstjes is mijn hoofd meestal weer súperhelder (ok, dat is mijn hoofd eigenlijk nooit, maar je snapt het idee).


Mocht je nog een geweldig recept hebben waarvan je denkt 'dát moet Laura vanavond maken' dan ben je meer dan welkom om dit met me te delen (mijn inspiratie = 0,0).

Liefs,
Laura

32 comments:

  1. Ahh wat een leuk artikel! Helaas moet ik er vandaag wel al aan geloven en school dingen doen, maar ga het wel relaxt aanpakken en niet zo stressen (want dat is heel herkenbaar). Toevallig had ik ook net een kopje thee gedronken bij de Bagels & Beans en dat is inderdaad ultiem relaxend! Geniet van je dag :) Liefs

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah bahbah, schoolwerk in de vakantie )))):

      Delete
  2. Bwaa ik zou ook even nog niet willen denken aan school, maar helaas heb ik toch echt een presentatie van Engels over een paar dagen en heb ik het boek nog niet uit... Mooie foto's trouwens! ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooooooh maar Engelse boeken lezen valt nog best mee ;) X

      Delete
  3. Ohja, school. Haha, ik herken me hier helemaal in! Vandaag probeer ik school nog even in een hoekje van mijn gedachten te stoppen, tot morgen. Nu nog even lekker helemaal niks. Dat boek lijkt me heel mooi, (stiekem alleen al door de cover) snel eens wat meer over opzoeken! En jeetjemineetje wat een mooie foto's heb je gemaakt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaah lief! dankjewel :) mansfiel park is trouwens écht een aanrader. wel een beetje 'advantaged' qua engels, maar als je er een beetje doorheen kunt komen is 't een heerlijk boek! :)

      Delete
  4. Onwijs leuk geschreven! Ik herken dat school stressen in de vakantie heel erg en mijn oplossing is dan ook vaak lijstjes maken, haha!

    ReplyDelete
  5. Wat een leuk artikel en mooie foto´s! Veel plezier vandaag.

    ReplyDelete
  6. Super leuk artikel! Ik wil ook nog echt even niet denken aan school!

    ReplyDelete
  7. Misschien lekkere popcorn voor bij je film? http://www.likeandlove.nl/2014/12/29/originele-popcorn-recepten/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ziet er allemaal ongelofelijk lekker uit! :)

      Delete
  8. Wat een superleuk lijstje! Ieh, ik moet dinsdag weer naar school :( Geniet nog even van je vakantie! :)

    ReplyDelete
  9. Wat een prachtig horloge ! Waar is die van? :-)

    ReplyDelete
  10. Jaaa nog steeds kerstfilms! Zondag komt het derde Sisi deel op tv en dat is het mooiste ooit! haha. Gelukkig nieuwjaar nog Laura en ook (sorry beetje laat) Dankjewel voor het hele lieve pakketje dat je hebt opgestuurd en de lekkere tony! Dat boek staat trouwens heel mooi bij de cactussen en het horloge :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaaaaah jaaaaaa gotta love Sisi :) & geeeen probleem! Ik ben heel blij dat je 't leuk vond! X

      Delete
  11. Wat een leuke post! Bah school nog even niet aan denken! Nog even een paar daagjes lekker ontspannen! Yeay voor de vrijheid! Hihi! Liefs

    ReplyDelete
  12. Dat boek ziet er alleen al zo leuk uit! Hele mooie foto's trouwens<3 En jaa we gaan nog even genieten haha ook al moet ik nog beginnen aan een huge werkstuk wat binnen n week ingeleverd moet worden. Yay voor dit soort lijstjes waardoor ik het nog langer uitstel ;)
    X Emma

    ReplyDelete
  13. Wat een leuk artikel. Wat een prachtige cover heeft dat boek! Alleen daarom al zou ik hem willen lezen! Ik vind het zo jammer dat het al vrijdag is, maar ik ga dit weekend nog wel even genieten, hahah. ♡

    ReplyDelete
  14. Wat een leuk artikel zeg! Ik zie er meer tegenop dat ik morgen moet werken dan naar school te gaan (en dat is echt bijzonder) :)
    Dat boek lijkt me echt leuk, en wat gaaf dat je Diana tegenkwam!

    ReplyDelete
  15. Super leuk geschreven, ben helemaal dol op je schrijfstijl! Lijstjes maak ik ook zo graag. Het brengt me rust en een soort veilig gevoel alsof er niets meer fout kan lopen! Liefs, Xx

    ReplyDelete
  16. Ik geniet ultiem van je artikels. Je horloge by the way, ik ben er verliefd op en die staat al lang boven aan mijn wishlist, maar dat ter zijde. 255433 seconde klinkt nog verschrikkelijker dan 2 dagen. Geniet van je fijne dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hij is helemaal niet zo verschrikkelijk duur! :)

      Delete
  17. Wat een leuk artikel ^_^ is het boek leuk om te lezen voor in de vrije tijd? Ik lees graag dat soort boeken maar een Jane Austen heb ik me nog nooit aan begeven. Liefs, Sjoukje
    www.lemontierres.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik vind Mansfield Park heel fijn om gewoon in m'n vrije tijd te lezen! Wel meer 's middags dan 's avonds ofzo, want het Engels is wel een stuk meer 'advantaged' dan een John Green ofzo, haha. ;)

      Delete
  18. Wat een leuke tips! Ga ik vandaag en morgen gebruik van maken :)

    ReplyDelete
  19. Trouwens, je hebt 300 volgers gehaald

    ReplyDelete
  20. Leuk!
    Oh, ik maak ook altijd lijstjes als ik in de stress schiet van school of klusjes.
    Niet dat het dan sneller klaar is, maar puur omdat ik dan denk dat ik het aan kan.
    Op een of andere manier werkt het, vraag mij niet hoe, haha.

    Liefs!

    ReplyDelete

Thanks!