Thursday, December 11

THE VINTAGE TYPEWRITER


'Laura, nu is 't jouw beurt weer,' mijn moeder legt een klein koffertje voor me neer en kijkt me verwachtingsvol aan. Ik bestudeer het koffertje even en grijp dan het hengsel vast om het naar me toe te slepen. Vol verbazing merk ik dat 't ding loodzwaar is en met twee handen probeer ik het op te tillen. Als ik iets beter naar het mysterieuze koffertje kijk worden mijn ogen groot en voel ik mijn wangen rood worden van enthousiasme. Ik til het deksel van de koffer af en zodra ik de inhoud in het zicht krijg valt mijn mond open en kan ik een klein gilletje niet onderdrukken. In het koffertje zit een heuse typemachine!Afgelopen zaterdag vierden wij thuis sinterklaas en woah, wat ben ik verwend! Naast de typemachine die ik dus heb gekregen heb ik nog een hele berg cadeaus op m'n kamer liggen waar ik heel snel een artikeltje over zal schrijven (ugh, foto's maken is zo moeilijk met het weinige licht...). 

Maargoed, terug naar de typemachine: het is een TORPEDO 10/10 en hij is echt prachtig. Naast dat 'ie supertof staat op m'n kamer kan ik er ook gewoon op schrijven en daar heb ik de afgelopen tijd al best veel gebruik van gemaakt. Ik bedoel: quotes, (kerst)kaartjes, gedichtjes en verhaaltjes zien er toch tien keer leuker en persoonlijker uit als je geschreven zijn op een typemachine? Daarnaast vind ik 't ook gewoon superfijn schrijven :)

Kortom, ik ben er ongelofelijk blij mee! Oh en ik weet dat ik dat eigenlijk niet mag weten enzo, maar dit ding kostte dus maar 6 euro. ZES EURO. Hallo. Ren allemaal even snel naar een kringloopwinkel jongens, want voor zo'n prijs kun je dat ding toch niet laten staan? De inkt (een soort lintje dat je er in moet doen) is iets duurder en kost €9. Maar toch....

Het kaartje heb ik overigens laatst tijdens de snailmail workshop in Utrecht (met Marlous van Last Days of Spring) gemaakt. Meer daarover zal ook wel snel verschijnen hier!


Wat vind jij van m'n typewriter? 

Liefs,
Laura

26 comments:

 1. Ahh wat gaaaaf, een echte typmachine! Super leuk cadeau:)

  ReplyDelete
 2. Ahhhhhh wauwie! Hij is echt prachtig. Ik ben jaloers. Ik zou stiekem eigenlijk niet weten waar ik het ding allemaal voor zou gebruiken, maar who cares?! Het is gewoon al mooi om naar te kijken -en erbij te kwijlen-. Have fun with it! Liefs!

  ReplyDelete
 3. Ik vind het ZO tof! Ik heb er ook eentje thuis staan maar heb er de laatste tijd niet zoveel mee gedaan eigenlijk. Toch maar weer eens doen. X

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaaaaa ├ęcht doen, typewriters zijn gewoon supertof en ik krijg er altijd heel veel schrijfinspiratie van. Ik schreef laatst bijvoorbeeld een sprookje over een jongetje dat altijd een donkergroene veer op zijn bruine vilten hoed droeg, hahaha. Liefs!

   Delete
 4. Hij is echt gaaf! Een echte eyecather!

  ReplyDelete
 5. Hij is prachtig, die zal vast heel mooi staan in je kamer! Lijkt me tof om daar op te typen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, ja, geloof me, schrijven op zo'n ding is echt ongelofelijk leuk, haha! :)

   Delete
 6. Hij is zoooo gaaf! Ik wil er ook zo graag eentje. Ben heeel erg jarloers op je ;) (Raad eens wie ik zag bij de Primark opening? CLAUDIA!)
  Liefs,

  ReplyDelete
 7. Aaaah hij is super leuk, en €6 is echt geen geld!

  ReplyDelete
 8. Wow! Niet te geloven dat 'ie maar zes euro was! Prachtig ding, ik ben heel jaloers op je nu!

  ReplyDelete
 9. Wow, wat gaaf! Lijkt me echt super leuk om daar wat op te schrijven en alles wordt inderdaad gewoon 10x leuker als je het met een typemachine hebt geschreven.

  ReplyDelete
 10. Oh wauw! Zo mooi! En voor die prijs Whoa!!!!! Leuk! Liefs

  ReplyDelete
 11. Wat een mooie typemachine, hij is echt heel gaaf!! Ik heb er zelf ook een van een antiekmarkt, maar dan helemaal zwart en voor 10 euro. ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh wauw, een zwarte lijkt me ook heel erg gaaf! :)

   Delete
 12. Oooh wauw! Wat suuuper tof hey! En dat voor 6 euro! Ik denk dat ik je advies ga opvolgen, en meteen naar de kringloopwinkel rennen, jeetje! Lucky you! Liefs

  ReplyDelete
 13. oh wauw hij is echt heel erg leuk! <3

  ReplyDelete
 14. Wat een mooie witte typemachine! Jammer dat lint wat duurder is, maar geloof me, je doet er echt enorm lang mee. In mijn tweedehandsmachine zat nog een heel oud lint maar tot nu toe (aka drie jaar lang) werkt het lint nog steeds :')

  ReplyDelete
 15. Ah zo tof! Ik heb er ook nog een bij mijn moeder staan :) Leuk ook dat je aan die mail doet :) Ik zoek nog steeds mensen om naar te schrijven, heb je daar een groep voor?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vroeger schreef ik aan mensen over de hele wereld, nu schrijf ik niet zo heel veel meer, maar eigenlijk wil ik dat wel weer oppakken :)

   Delete
 16. Ohh wauw wat gaaf!! Ben wel een beetje jaloers haha, hij ziet er alleen al zo mooi uit<33
  X Emma

  ReplyDelete
 17. Oh wauw, echt super tof! You are soo lucky!

  ReplyDelete
 18. Waaauw, ik ben jaloers! Wat een supergaaf ding! :) Lag die maar bij elke kringloop voor €6, hihi.

  ReplyDelete

Thanks!