Saturday, November 22

PEPERNOTEN BAKKEN IS EEN FEESTJE


Nog niet zo heel lang geleden postte ik op instagram een foto van allemaal kleine bolletjes deeg. Ik ging namelijk pepernoten bakken (je kent me: zodra ik vrije tijd heb - of juist niet - speel ik keukenprinses). De pepernoten lukten ongelofelijk goed en waren 10 minuten nadat de oven dat ongelofelijk irritante piepje gaf ('HALLO IK BEN KLAAR MAAK ME OPEN PIEP PIEP PIEEEEP') alweer allemaal verdwenen (rara waar zouden ze zijn gebleven?). Het leek me leuk om het recept (a.k.a. kant-en-klaar verpakken + water) te delen en daarnaast wilde ik nog wat foto's laten zien die ik maakte tijdens het bakken en terwijl de pepernoten in de oven stonden (#thingstodowhenyou'rebored). Enjoy!



HET RECEPT
Goed, het recept is ongeveer dit: ga naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn en koop een pak pepernoten mix. Kneed thuis de mix samen met wat water tot een samenhangende bal en rol 56 kleine pepernootjes. Plaats deze op een ingevet bakblik, duw de bolletjes een beetje plat, en zet deze voor zo'n 10 minuten in de oven. Haal ze er uit als ze er uitzien als pepernoten en doe je best om ze niet allemaal in één keer op te eten. (Tip: verberg ze voor je familie, ze zijn namelijk nogal onweerstaanbaar). Tadààààà :)


TIJDENS HET WACHTEN
Maak je foto's van je cactusjes, en de lampjes aan je bed. Eet je een stukje deeg dat je apart hebt gehouden (hoera! er zitten geen eieren in dit recept, dus het MAG). Lees je een artikel (over dat pepernoten bakken een feestje is bijvoorbeeld). Ren je een rondje om de tafel. Luister je naar Breezeblocks van Alt-J (en dans je heel fanatiek - en uit de maat). Zet je thee voor bij de pepernoten. Zoek je je sokkenlade uit (want duh) en sta je de laatste 35 seconden voor de oven te trappelen tot je de pepernoten er eindelijk uit mag halen. 


Wat doe jij als je ergens op moet wachten?

Liefs,
Laura

28 comments:

  1. Nom nom, pepernoten zijn zo lekker! Hoewel ik het niet meer aan durf om ze zelf te bakken, op een of andere manier brandden ze al-tijd aan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bij mij brand er ook altijd wel iets aan, haha. Deze keer was écht een uitzondering ;) Liefs! X

      Delete
  2. Wat een leuk artikel! Pepernoten zijn echt lekker (:

    ReplyDelete
  3. Oeh dat ziet er echt heerlijk uit, en mooie foto's ook! :)

    ReplyDelete
  4. Ah wat leuk! Pepernoten zijn zo lekker! NOM! Liefs

    ReplyDelete
  5. Heerlijk! Dat maakten wij vroeger altijd met zijn allen thuis, zo lekker. Het water loopt me nu al weer in de mond :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh leuk! Mijn familie houdt niet zo van bakken ): Nu ik de foto's terugzie krijg ik ook echt weer ongelofelijk veel zin in pepernoten, haha. Liefs!

      Delete
  6. Ik wil ook nog heel graag pepernoten maken ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, gewoon doen! :) Supersimpel en je bent binnen een half uurtje klaar! X

      Delete
  7. Haha wat een leuk artikel! Ik ben verslaafd aan pepernootjes, vooral die met chocolade eromheen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! Ik ben ook heel erg dol op die chocoladepepernoten, haha :) X

      Delete
  8. Haha leuk leuk:) Pepernoten zijn wel het lekkerst als je ze zelf bakt^^

    ReplyDelete
  9. Jaaaa, ik maak nu bijna elke dag pepernoten, haha. Al doe ik het dan wel zonder bakmix, want het is zelf ook heeel simpel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa het is ook heel simpel, maar ik had nog een bakmix van vorig jaar, hahahaha ;)

      Delete
  10. Ohh dit is niet goed voor mijn pepernotenobsessie. Gelukkig zijn de winkels nu dicht zodat ik niet naar de AH ren voor pepernotenmix. Wat zien ze er lekker uit, nomnomnom<3 En yaay er zitten bloemetjes aan je cacti hihi! Dat piepje van de oven/magnetron is echt één van de irritantste geluiden ooit inderdaad. En nu ga ik chocoladepepernoten eten.
    Xo Emma

    ReplyDelete
  11. Iets wat ik wel zou moeten onthouden, wat foto's maken van random dingen als ik moet wachten op de lang verwachte, verlossende piep. Ik had echt een recept verwacht, al is de kant en klare manier wel handig en sneller! Als die een kilo zak op is dan ga ik ook eens een poging doen om er zelf te bakken. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zonder bakmix is het ook heel simpel! Koekkruiden, meel, boter en suiker: dat is het wel zo ongeveer, haha. Liefs!

      Delete
  12. Nooomnomnom grote liefde voor pepernoten, vooral als ze zelf zijn gemaakt (chocoladepepernoten doen het ook goed trouwens ^^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh ja die staan ook nog op m'n to-bake lijstje :) Chocolade smelten en ze er dan in dopen (waahhh nu kan ik haast niet meer wachten om 't uit te proberen, haha). Liefs! X

      Delete
  13. Omg jajajajajaja! Ik hou van pepernoten, je kan mij daar echt voor uit bed halen! En zelf bakken is ook nog is zo leuk en oeh lala http huis gaat dan ook zo goddelijk ruiken! Puik plan dit!
    Liefs, Tessa

    ReplyDelete
  14. Aaah jaa wat lekker! Ik wil ook pepernoten bakken :) die lampjes zijn zo leuk trouwens:)

    ReplyDelete

Thanks!