Sunday, November 2

MIDNIGHT BAKING ADVENTURES


Stel je voor: het is half 1 's nachts en je bent keihard aan het blokken voor een proefwerk. Je oogleden beginnen echter wat zwaar te worden en ook het lezen gaat niet meer helemaal met volle concentratie. Kortom: je bent aan een pauze toe. En wat is nu een betere opvulling voor zo'n study-break dan het bakken van een volledige high-tea? Niets natuurlijk! En dus was Laura donderdagavond om half 1 's nachts druk in de weer met spatels, mixers en het uitlepelen van halflege beslagkommen. Onder het mom van 'omdat het kan' ofzo. (de volgende ochtend had ik hier natuurlijk lichtelijk spijt van).Tien muffins, acht brownies en acht scones. En dat alles binnen een uurtje. HET IS MOGELIJK. Maar totáál niet bevorderlijk voor het leerproces ofzo. En dat is toch waar dit allemaal begon: als een leerpauze om mezelf weer wat meer gefocust te krijgen. Nouja van focus was na dit nachtelijke avontuur natuurlijk niet veel te bekennen. Vermoeid- en misselijkheid waren beiden echter plots een stuk heviger aanwezig, en dus besloot ik maar te gaan slapen.

De toets van de volgende dag ging overigens wel oké. Al denk ik niet dat de brownies daar iets mee te maken hebben.

Wat doe jij tijdens een study-break?

Liefs,
Laura

24 comments:

 1. Ik doe hetzelfde, eten eten eten of bakken. Haha leuk artikel! Liefs

  ReplyDelete
 2. Echt mijn complimenten voor het feit dat je al die gebakjes in een uur hebt weten te bakken. Dat zou ik echt niet kunnen, haha! Maar je zal wel helemaal kapot zijn geweest de volgende dag! Ik herken het hoor, als je een heel belangrijke toets hebt, dan wil je het wel zo goed mogelijk kennen. Maar je moet ook kunnen zeggen: oké, ik heb nu bij elkaar vier uur geleerd, samenvatting gemaakt, die ken ik vrijwel uit mijn hoofd, IK KEN HET. En ik ga stoppen met leren. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn, maar anders ben je zó moe de volgende dag.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha. Dat is niet mijn sterkste punt (het denken van 'ho stop, nu is het welletjes'). Maar ik slaap daarnaast ook eigenlijk áltijd slecht, dus het is niet echt alsof ik veel en veel uitgeputter was dan normaal, haha. Thanks for the advice though (en je hebt heel erg gelijk, dat wel!). Liefs!

   Delete
 3. Hahaha, wat geweldig :) Het ziet er allemaal echt heerlijk uit! Liefs

  ReplyDelete
 4. Haha super leuk! Het ziet er erg lekker uit!

  ReplyDelete
 5. Mmmm, lekker! Maar als ik dat in mijn huis probeer om 1 uur 's nachts, komt waarschijnlijk binnen 5 minuten mijn moeder met een honkbalknuppel naar beneden strompelen omdat ze denkt dat ik een inbreker ben :')

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahahaha met een honkbalknuppel nogwel (': Nee mijn moeder was het grootste deel van de tijd nog beneden, oeps. Het was een beetje zo'n yolo-nachtje ofzo.

   Delete
 6. Hihi hartstikke goede afleiding toch?! Af en toe pauze is alleen maar goed en dan heb je meteen iets lekkers voor je volgende pauze :)

  ReplyDelete
 7. Hahahaha, dit is best herkenbaar (oké, behalve dan dat ik er om half 1 snachts de fut niet voor zou hebben)

  ReplyDelete
 8. Wat een avontuur haha, ziet er heerlijk uit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het was inderdaad wel echt een avontuur, haha. Vooral de brownies waren echt de hemel :))

   Delete
 9. Hahaha, wat grappig dat je dat zo laat nog gaat doen als studybreak, maar ik denk dat je eigenlijk nog te laat aan het leren was. Als je zo laat nog bezig bent, is dat dan nog wel nuttig?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ehh, een beetje gestoord is oké toch? Hahaha. En je hebt wel gelijk hoor: zo laat leren is helemaal niet slim, maar ik heb heel erg last van faalangst waardoor ik leren vaak veel te lang voor me uit stel. En dan uiteindelijk zit ik 's nachts te leren en raak ik de volgende dag in paniek... Maargoed: het gaat steeds beter! :)

   Delete
 10. Hahaha, dat je ouders je niet aan je haren de keuken uitgesleept hebben. Tenminste, dat zouden die van mij gedaan hebben. Het ziet er in ieder geval wel heel lekker uit, nu wil ik ook cakejes en brownies.... :'(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahahahah Saar. Nee m'n moeder was eigenlijk het grootste deel van de tijd gewoon beneden (oeps). SNEL MEETEN. Dan bak ik brownies (in ruil voor kunstige cheesecake, ok?). (:

   Delete
 11. Hahah wat schrijf je toch geweldig! Ik ga helemaal stuk! Ik zou ook s'nachts mijn bed wel uit willen gaan voor scones, maar om ze helemaal te gaan bakken haha!
  Liefs, Tessa

  ReplyDelete
 12. Haha dankjewel Tessa! :) 't Is dat ik nog wakker was en vrij veel energie had, maar anders had ik het ook niet gedaan hoor. Liefs!

  ReplyDelete

Thanks!