Monday, November 3

KLEIN GELUK #2'One of the most important things I've learnt in my entire life is that happiness is found in simple, seemingly unremarkable things.' - Deze zin schreef ik een aantal maanden terug in een artikeltje over kleine, simpele dingetjes die mij gelukkig maken. Toen ik dit artikel gisteren terug las vond ik 'm meteen heel toepasselijk voor het 'klein geluk afvink-postertje'. (:

Sinds zo'n twee maanden heb ik een abonnement op Flow Weekly: een klein tijdschriftje met veel lijstjes, schrijfruimte, leuke illustraties en een weekplanning. Ieder vrijdag valt deze bij me op m'n deurmat en als ik 'm dan opensla is de eerste pagina die ik opzoek het 'klein geluk afvink-postertje'. Dit is een pagina gevuld met leuke illustraties van kleine geluksmomentjes. Ik hang deze wekelijks ergens op in mijn kamer en probeer op deze manier nog meer stil te staan bij alle kleine dingen die mij gelukkig maken (:

DEZE WEEK:
1. Omhoog kijken (overdag of 's avonds): Ik heb in de eerste een jaartje sterrenkunde gehad en ik vind het heerlijk om 's nachts naar de sterren te kijken en te zoeken naar alle sterren(beelden) die ik ken. Vooral nu het weer zo lekker vroeg donker wordt.
2. Een mini-wandeling door de natuur: Tellen wandelingen door de stad ook? Ik heb de afgelopen week meerdere keren 's avonds door Amsterdam gewandeld. Het is zo prachtig nu met alle lichtjes. De kerstversiering is al opgehangen en alles is in een sprookjesachtige gloed gehuld. Heerlijk :)
3. Uitslapen: Ik probeer zo veel mogelijk optijd op te staan, ook in het weekend. Afgelopen zondag ben ik echter heerlijk lang in bed blijven liggen en dat was natuurlijk extra fijn!
4. Een onbekende groeten: Ik vind het heel erg leuk om door de stad te lopen en gewoon 'hoi' te zeggen tegen voorbijgangers. Dat heb ik afgelopen week dus ook zo af en toe gedaan. Het is zo lief om te zien dat sommige mensen écht heel blij worden van een simpele 'hallo'.
5. Een boek herlezen: Ik heb afgelopen week het boek Illusions van Aprilynne Pike herlezen. Het allerleuste van een boek herlezen is het niet zeker weten van wat er gaat gebeuren, maar wel een vermoeden hebben. Het zorgt er eigenlijk voor dat je éxtra aandachtig aan het lezen bent!


Heb jij (zonder er bij stil te staan) ook een van de bovenstaande geluksmomentjes gehad afgelopen week?

Liefs,
Laura

Illustraties door: Deborah van der Schaaf. Fotografie: Laura van der Spek. Concept: Flow Magazine (ik heb toestemming voor het gebruiken van deze pagina). 

22 comments:

 1. Wat een leuke rubriek! Ik vind trouwens de layout van je blog ook heel leuk!

  ReplyDelete
 2. Door je vorige artikel hierover heb ik ook maar een abonnement genomen! Ben heel benieuwd naar de rest wat er in staat, maar dit ziet er al heel leuk uit in ieder geval :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahhh wat superleuk dat je ook een abonnement op Flow Weekly hebt genomen :) De rest is ook heel erg tof! Heel veel illustraties, invullijstjes, en schrijfplek. En de weekplanning is superoverzichtelijk! X

   Delete
 3. Leuk artikel! En wat gaaf dat je een jaar sterrenkunde hebt gehad! Lijkt me zo interessant :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! :) Sterrenkunde is inderdaad superinteressant. Volgend jaar ga ik 't vak afsluiten en heb ik dus weer een periode sterrenkunde, ik kijk er nu al naar uit! Liefs, X

   Delete
 4. Wat een fijn lijstje! (: Liefs

  ReplyDelete
 5. Oh jaaaa, uitslapen vind ik zo heerlijk. Als het dan weekend is en je weet dat de wekker niet gaat om half zeven.. Ik zou zo altijd wel kunnen leven :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmmm ja, lekker in je warme nestje blijven liggen, haha :)

   Delete
 6. Echt heel leuk! Lekker in het park wandelen. Zo fijn ^^

  ReplyDelete
 7. Aaah ik wil ook een abonnement hierop! Wat ziet dit er leuk uit :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh jaa, gewoon doen! 't Is totaal niet duur en superleuk allemaal :)

   Delete
 8. Oprechte blijheid voor deze rubriek en again: je kan zo mooi tekenen! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha dankjewel Elsbet :) en hahaha, vorige keer had ik 't ook al gezegd: deze tekeningetjes heb ik niet zelf gemaakt! Ze staan in Flow Weekly (; X

   Delete
 9. Zo leuk, gewoon blij en gelukkig worden van kleine dingen. Ik groet best vaak onbekende mensen op de fiets maar bijna niemand zegt wat terug, mehh. (Het kan er ook aan liggen dat het kwart over 7 's ochtends is)
  X Emma

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precies ja, en dat is ook heel belangrijk! :)
   Hahahahaha, waarschijnlijk is het dat laatste, 's ochtends is voor de meeste mensen niet 't favoriete deel van de dag. X

   Delete
 10. Ik vind deze lijstjeszo leuk. En hoe heerlijk is het om in de herfst een fijne wandeling te maken?! Love it.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh dankjewel Evelen! Herfstwandelingen zijn trouwens inderdaad the best :) Liefs!

   Delete
 11. Sterrenkunde lijkt me zo interessant, ondanks dat ik echt geen enkel sterrenbeeld weet te vinden :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaa is het ook echt :) En als je er les in hebt ga je die sterrenbeelden natuurlijk wel leren onderscheiden, haha! X

   Delete

Thanks!