Monday, October 27

KLEIN GELUK #1

(HOLA NIEUWE WEKELIJKSE RUBRIEK) In alle haast en door al het gestress in het dagelijks leven, vergeet ik soms even stil te staan bij alle kleine geluksmomentjes. Sinds zo'n twee maanden heb ik echter een abonnement op Flow Weekly: een soort mini-tijdschriftje met veel schrijfruimte en leuke invullijstjes (a.k.a. perfectie in een schriftje). Ik krijg deze iedere week toegestuurd en wanneer ik 'm op mijn deurmat vind is de eerste pagina die ik opzoek meestal het klein geluk afvink-postertje.

Deze pagina is iedere week gevuld met super leuke inspirerende illustraties van hele normale dagelijkse dingen. Toch zijn deze 'normale' dingen vaak de dingen waar ik het meeste geluk uit haal. Door dit postertje iedere week ergens op te hangen ben ik me extra bewust van deze kleine momentjes en kan ik dus dubbelop genieten (:

DEZE WEEK:
1. Herfstzon: Iedere ochtend zwoegen op de fiets naar school wordt toch net iets minder vervelend als ik lekker kan genieten van het opkomende zonnetje! '
2. Bakken: Ik bakte deze heerlijke pompoen/haver koekjes! Ze waren in no-time alweer op, maar voor die twee dagen dat ik ervan kon smullen hebben ze hun werk zeker goed gedaan, 
3. Drinken uit je lievelingsmok: Mijn I <3 LONDON mok heeft echt de perfecte grootte en herinnert me daarnaast iedere keer dat ik er uit drink aan mijn geweldige vakantie (en toekomstdroom!) 
4. Plannen maken/dromen/woonkamer-reizen: Aangezien ik mijn allereerste onvoldoende haalde stond er plots weer een uitstapje naar Engeland op de planning.... En dat betekende natuurlijk alvast beginnen met dagdromen en het opstellen van ongelofelijk volle planningen en must-see-lijstjes.
5. De zondag-krant: We hadden afgelopen zondag geen krant in huis, maar ik heb wel heerlijk gelezen in The Circle (en in Karakter - want school). 

Heb jij (zonder er bij stil te staan) ook een van de bovenstaande geluksmomentjes gehad afgelopen week?

Liefs,
Laura

Illustraties door: Deborah van der Schaaf. Fotografie: Laura van der Spek. Concept: Flow Magazine (ik heb toestemming voor het gebruiken van deze pagina). 

24 comments:

 1. Leuk! Ja, je bakt echt veel en lekkere dingen, dat volgen we wel op je blog:) Ik ben echt een prutser als het gaat om bakken, haha! X

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahaha, ja ik hou van bakken (((: Je bent vast geen prutser, iedereen kan een cake bakken (ik ben zelf namelijk ook bestwel een kluns hoor). X

   Delete
 2. Ahh wat een mooie nieuwe rubriek! Het is inderdaad belangrijk om stil te staan bij de kleine dingetjes, want die zijn vaak het leukste! Trouwens echt super toevallig (echt eng) want ik wilde ook een wekelijkse rubriek gaan starten waarbij ik elke dag een foto maak van iets kleins waar ik dan vrolijk van word die dag. Het lijkt hier een beetje op haha. Liefs

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, dankje! Fijn dat je 't leuk vindt (: Een beetje een 100-happy-days achtig idee? Klinkt heel tof! Liefs,

   Delete
 3. De herfstzon was heerlijk voor zover die er was haha! Vooral vanochtend: toen ik niet meer in het donker naar buiten hoefde.

  ReplyDelete
 4. Leuk!! Ik kan bijna alles afvinken, al heb ik geen lievelings-mok of zaterdag/zondag-krantje.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ach nouja, dat zijn maar details hè. 't Gaat om het idee (:

   Delete
 5. Wat een toffe nieuwe rubriek. Even kijken hoor, behalve bakken kan ik ze allemaal afvinken. Hoewel, ik heb wel een lekkere kipburger gebakken, telt dat ook? :) En ik drink bijna iedere dag uit mijn lievelingsmok, want nou ja dat is gewoon fijn :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Een kipburger telt ook. Kip telt altijd. En ja. Uit je lievelingsmok drinken is gewoon fijn. Daar ben ik het helemaal mee eens (: Klein geluk hè! X

   Delete
 6. Wat een leuke nieuwe rubriek! Flow Weekly lijkt me trouwens een leuk tijdschrift!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! (: Oh en ja! Flow Weekly is geweldig! X

   Delete
 7. Wat een leuke rubriek zeg! Ik koop elke week de Flow Weekly, vind het zo'n leuk idee (en bovendien een prachtig schriftje)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh, leuk om te horen! Flow Weekly is inderdaad heel erg tof (: X

   Delete
 8. Wat ben je toch ontzettend getalenteerd, die tekeningen zijn prachtig! Leuk lijstje!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, Elsbet, wat lief dat je denkt dat ik zo mooi kan tekenen, maar deze illustraties zijn niet door mij gemaakt hoor! Dit is een pagina uit een tijdschriftje (: X

   Delete
 9. Wat een leuk postertje, mooi vormgegeven. Ik kan bijna alles afvinken, behalve de zaterdagkrant. Ik heb geen krant namelijk.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja hè! Flow staat er vol mee (: Ik heb ook geen krant, haha, maar ik heb wel heerlijk in een fijn boek gelezen. Liefs!

   Delete
 10. De Flow Weekly klinkt leuk zeg, snel eens bekijken! En mooi lijstje is dit. Zelf zou ik de herfstzon kunnen afstrepen, wat heerlijk was het (een paar dagen terug?) :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaa Flow Weekly is echt heel erg tof! Ik schrijd er misschien nog wel een apart artikeltje over (: X

   Delete
 11. Bakken is zo fijn om te doen! Deze week had ik er geen tijd voor maar kwam oma langs met zelfgemaakte appeltaart :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaa! Ik ben heel erg dol op bakken (: Oh en woah, appeltaart! Daar heb ik nu ook wel zin in, haha!

   Delete

Thanks!