Monday, August 18

BACK TO SCHOOL | DIY STATIONERY

De afgelopen week heb ik me maar met één ding bezig gehouden: knippen, plakken, tekenen, schilderen, frutselen en knutselen. Ik heb als een soort socially awkward figuur in mijn autistische bubbel thuis gezeten met m'n stempeltjes en washi-tape en heb een ongelofelijke berg schriftjes en boekjes en tekeningetjes geproduceerd. Vrienden, huh, wat zijn dat? Een sociaal leven, ehh, daar heb ik echt nog nooit van gehoord. Neehoor, doe mij maar nieuwe stempelinkt en fotopapier. Daar maak je míj gelukkig mee. - Anyway, over een poosje ga ik toch echt gedwongen worden om weer aan het echte leven (met mensen enzo, huuuu, brrrrr: eng) mee te doen, want we moeten weer naar school! En, dat is waar dit artikel eigenlijk om gaat, waar school is zijn schriftjes en boekjes en agenda's! Ik heb me dus helemaal uitgeleefd op al mijn saaie hema-schriftjes en dat wilde ik graag met jullie delen!

Benodigdheden
  • Washi-tape
  • Stempels en inktkussentjes
  • Pennen
  • Papier met leuke printjes
  • Tape
  • Schriftjes (en eventueel andere dingen die je wilt customizen) 



Wat je doet is eigenlijk heel simpel: je kan namelijk alle kanten op! Dit zijn jouw persoonlijke schriftjes en je kan zelf bepalen wat je ermee wilt doen. Is roze je favoriete kleur? Koop dan leuke roze washi-tapejes, papiertjes en stickers en GO FOR IT GURL! Eh, ben je into traveling? Print oude landkaarten uit (of koop die leuke kaartjes van Urban Outfitters) en plak ze over je schriften! Washi-tapje om de randjes en klaar. 

Layout ideas

Traveling. | Hierboven beschreef ik al een paar ideeën binnen dit thema. Je kan land/wereldkaarten over je schriften heen plakken, maar ook vintage kofferlabels, reisevelopes (met zo'n roodwitblauw randje), oude postzegels, stempels en quotes doen het vast goed binnen dit thema. De labels zou je kunnen gebruiken om de namen van je schoolvakken op te schrijven en de envelopes zou je aan de binnenkant van je agenda/schrift kunnen plakken om stencils in te bewaren! In winkels als Pipoos, Waterstones, Bruna en Hema kun je waarschijnlijk volop leuke gadgets vinden om een wanderlust/travel-theme te creëren op al je schriften! 

Floral. | Dit is een beetje het thema waar ik voor ben gegaan. Bij de Hema vind je heel veel schoolspulletjes die matchen en kun je ook washi-tape vinden dat bijvoorbeeld (zoals in mijn geval) matcht met je etui! Door de rest lekker basic te houden kun je op een super schattige manier je schriftjes customizen!

Fashion. | Head over to tumblr, pinterest en pak je magazines erbij! Knip en print toffe plaatjes uit, plak deze op je schriften en maak alles af met washi-tape en eventueel een tekeningetje hier en daar! Zo simpel is het (:

Vintage. | In zo ongeveer iedere hobbywinkel (of gewoon de Hema) kun je extreem veel vintage dingetjes vinden (zoals bijvoorbeeld labeltjes, papier met printjes van oude typmachines, stempeltjes met vintage letters, gedroogde bloemen etc.). Plak deze over je schriften/agenda/mappen, plak er eventueel wat floral/oudroze tapejes om/overheen, knip vintage camera's en andere gave prints uit/zoek ze op tumblr en klaar! 

Newspaper. | Dit is misschien wel de simpelste van allemaal: ga opzoek naar een krant (om het iets leuker te maken zoek je een engelse of een hele oude krant - of kaftpapier met een newspaperprintje) en kaft (of beplak) je boeken/schriften hiermee! Yay voor unieke schriftjes (:

Tumblr. | Tot slot kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van tumblr en alle geweldige foto's op dit medium (ik heb niet voor niets het woord tumblresque bedacht voor prachtige plaatjes), print ze - eventueel op fotopapier- uit en plak ze op je schrift. Je kan ervoor kiezen gewoon één foto per schrift te gebruiken, maar je kan ook voor collages of cut-out printjes gaan! Experimenteer er maar op los (:


Hierboven kun je nog een paar van mijn creaties zien. Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn ideeën. Persoonlijk vind ik dat dit knutselen het vooruitzicht van school een stuk leuker maakt en daarnaast maken leuke schriftjes het dagelijkse schoolleven ook iets vrolijker (hoop ik).

Ben jij ook zo dol op DIY'en, of houd je het liever bij kant en klare schriftjes?

Liefs,
Laura

24 comments:

  1. Die washi tapejes zijn zo leuk! En die stempeltjes zijn lief!
    Liefs, Tessa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaa ik vind die stempeltjes ook zó iets liefs hebben. Ze doen me denken aan ouderwetse films met journalistes die achter typemachines zitten, haha. Liefs! X

      Delete
  2. Ziet er heel erg leuk uit! De afgelopen weken heb ik ook niets anders gedaan dan knippen en plakken, oeps. Vind het zo leuk om te doen, haha

    ReplyDelete
  3. Ahhhh wat suuuper leuk! Het ziet er zo schattig en lief en tof uit! Ik weet wat ik vandaag ga doen! Even socially awkward spelen voor een dagje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhhh thaaaaank youuu! #sociallyawkwardforlife (((:

      Delete
  4. Leuk gedaan. Die washi tape is zo leuk. Ik pimp ook echt alles op met tape. Enveloppen, saaie kaarten, alles wordt er mooier en vrolijker van. Op de middelbare school heb ik eens een hele saaie agenda gekocht die ik steeds met ander papier (tijdschrift,krant,papier) kaftte. Dat was ook erg leuk om te doen. X

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik plak het ook óveral op. Ik heb allemaal polaroids aan m'n muur gehangen met washi-tapjes: dat zag er ook héél tof uit! Dat idee van die agenda klinkt ook heel leuk! Ik heb dit jaar ook een saaie agenda gekocht en er vervolgens zelf een kaft voor ontworpen (ik wil later graag iets met illustreren/ontwerpen/grafisch doen, dus dit vond ik een heel leuk werkje). Liefs! X

      Delete
  5. Zucht. Ik heb dus net een 'blog boekje' versierd. Echt, serieus, een uurtje geleden. Ik had echt eerst naar jouw post moeten kijken, want potverdorie, wauw. Echt heel mooi gedaan. Leuk om alles op deze manier zo 'eigen' te maken (: Veel liefs! PS; Ik ontdek je blog net, ik ben nu al fan. Slijm. Kwijl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ik heb even gekeken en ik vind die van jou ook écht heeel erg leuk! ik heb ook een schriftje met vlaggetjes (: Dankjewel trouwens, dat is zó lief! X

      Delete
  6. Wauw, het ziet er echt heel leuk en mooi uit!

    ReplyDelete
  7. Ik vind die lijn van Hema zo leuk! Alles ziet er zo leuk uit als je het alleen al met washitape versiert.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ik was ook blijverrast door de collectie van Hema dit jaar! (: Oh en washitape maakt alles beter (:

      Delete
  8. Creatief! Liefs en groetjes, Eva - Mrs. Anchelon (p.s. HEMA is geeeweldig!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dankjewel! (: Oh en ja, ikr! Ik ben echt dol op de HEMA, haha!
      Liefs, X

      Delete
  9. Superleuk gedaan! Die vlaggetjes van tape zijn geweldig :-)

    ♥ Saskia

    p.s. Doe jij al mee aan mijn giveaway?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, thanks! (de vlaggetjes zijn van een envelop gemaakt, maar dat maakt niet heel veel uit) liefs! X

      Delete
  10. Wat leuk! Ik vind de lijn van Hema zo leuk. Ik ben ook al druk in de weer met washitape :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah dankjewel! Helemaal mee eens trouwens (volgensmij is iedereen hierboven het er ook mee eens, haha - de hema boekt blijbaar een hoop succes!) :)

      Delete
  11. WAAAAAAAH. Dit is echt veel te leuk. Literally. AWESOME

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAAAAAAAAH. dankjewel. Literally. ZO LIEF.

      (ja, ik heb net je reactie gekopieerd. maar ik was al een crazy cat lady, en ik wilde een nieuwe titel dus nu ben ik ook een copycat. en dat is leuk) doei.

      Delete

Thanks!