Saturday, August 16

SUMMER BUCKETLIST + DIY: TRAVELJOURNAL


Heeeeeeee daar. Okeoke, voor mij is de vakantie al bijna voorbij - helaas. Toch wilde ik heel graag nog een plekje geven aan mijn summerbucketlistboekje (wat een naam hè?), dat stiekem ook een klein beetje een traveljournal is.

Aan het begin van de vakantie zag ik deze video van Alfie (Pointlessblog). Nadat ik zijn idee had gezien en door 'm was aangemoedigd om ook zo'n boekje te maken ben ik meteen aan de slag gegaan met een lijstje en een boekje enzo en uiteindelijk heb ik er de hele vakantie aan zitten knutselen. Ik ben nog niet helemaal klaar en ik heb ook nog niet mijn hele bucketlist voltooid, maar daar ga ik een aparte video aan wijden. Dat dus voor later. Voor nu wil ik jullie graag laten zien hoe je zo'n boekje op een leuke manier kunt maken en hoe die van mij er uitziet (:
Benodigdheden
 • Een schaar
 • Washitape
 • Stempels
 • Plakband
 • Foto's
 • Bonnetjes, kaartjes, kleine dingetjes etc. die met je vakantie/bucketlist te maken hebben
Aanwijzingen

Oke, dus. Dit is misschien een beetje verwarrend.. Je zal je wel afvragen of dit nou een traveljournal of een summerbucketlistboekje (haha) is. Dat is eigenlijk heel simpel; het eerste goal op mijn bucketlist was namelijk mijn reisje naar Engeland. Van dat gedeelte in mijn boekje heb ik dus een traveljournal gemaakt. De rest zit ongeveer hetzelfde in elkaar, maar gaat over de rest van mijn bucketlistgoals en dus niet over reizen (was dat te volgen?). 

Maargoed, wat het idee van het bucketlistboekje is (dit wordt ook in Alfie's video uitgelegd) dat je 25 goals bedenkt voor een vakantie of andere periode. Deze doelen schrijf je op in dat boekje en leg je vervolgens allemaal vast door foto's te maken en deze erin te plakken of door bonnetjes/andere aandenkens in je boekje te plakken. Een traveljournal werkt precies hetzelfde: je legt je reis vast door te schrijven over je ervaringen en om het leuk te maken voeg je hier allemaal leuke dingetjes aan toe. Zo plakte ik bijvoorbeeld bonnetjes van cafétjes, labeltjes van kleding, visitekaartjes en vlaggetjes in mijn boekje. Ook heb ik een heleboel foto's gemaakt en deze uitgeprint op mooi fotopapier.  

Ook gebruikte ik veel stempels en washitape om alles nog leuker, mooier en vrolijker te maken. Je kunt daarnaast nog leuke (zelfgemaakte) envelopjes in je boekje plakken om wat grotere dingetjes in te bewaren. 

Ga jij volgende vakantie (of nu nog) ook zo'n boekje maken? 

Liefs,
Laura
  

15 comments:

 1. Toevallig had ik een paar weken geleden ook al zo'n DIY geplaatst ;) En ik heb nu ook de foto's besteld om ze erin te plakken (zijn gister aangekomen, yaaay!) We gaan elkaar super snel weer zien, heb er zin in!
  Liefs,

  ReplyDelete
  Replies
  1. ik heb de polaroids zelf gemaakt! Binnenkort komt er een DIY online, haha (: Ik heb er ook héél veel zin in! Misschien kunnen we dit weekend al iets doen? Ergens thee drinken? Liefs! X

   Delete
  2. Jaaa, ik weet ook hoe je ze zelf kan maken, het is niet eens zo moeilijk, maar ik vond dit gewoon leuk om te doen :) Maar ik ga ze sowieso nog een keer zelf maken!

   Delete
 2. Wat heb je het leuk gedaan. Leuk met de tape en de stempels :) Het is altijd zo fijn om op die manier terug te kijken vind je niet? Dat je steeds denkt 'oja, dat hebben we ook nog gedaan'. X

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! (: Leuk om te horen. Oh en ja, ik vind het heerlijk om zo terig te kijken op mooie herinneringen. Precies. Liefs! X

   Delete
 3. wow, SUPER leuk gemaakt! Deze ga ik even onthouden :)

  ReplyDelete
 4. Ahh het ziet er zo leuk uit! Al die nieuwe spulletjes van de Hema zijn echt leuk! Het lijkt me echt geweldig om zo'n boekje te hebben met allemaal foto's en herinneringen er in! Volgend jaar ga ik dit ook doen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaaa de Hema is echt geweldig nu! Tof dat je dit volgens jaar ook gaat doen (: Liefs! X

   Delete
 5. Wat een super lief boekje. Dat is echt super leuk om later terug te kijken! Leuk leuk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel (: oh en het lijkt me inderdaad heel erg leuk om over twee jaar weer in dit boekje te kijken! Liefs! X

   Delete
 6. Wauw, wat een super mooi boekje! Echt heel erg leuk! Liefs, Xxx

  ReplyDelete
 7. ik hou van vakantie boekjes maar deze manier is zo mooi, ik ga rond kerst naar Londen en ohhhh dan ga ik dit sowieso doen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaaaaaaaaah ik wil ook naar Londen met kerst! Dat staat echt al drie jaar op mijn bucketlist, haha! Dit gaat dan ook echtechtecht heel leuk worden om te doen. (al die prachtige foto's van kerstlichtjes in Londen - waaaah). Liefs!

   Delete

Thanks!