Sunday, July 27

TRAVELING | HAND LUGGAGE ESSENTIALS


Ik ga nu niet zeggen 'nou jongens, het is vakantie', dat hadden we onderhand namelijk wel door denk ik zo. Maar. Het is dus wel vakantie. En vakantie betekent reizen - of lekker thuisblijven. In het geval van reizen is er een hoop waar je rekening mee moet houden. Zo moet je je kleding afstemmen op het weer in het land waar je naartoe gaat, moet je denken aan zonnebrand en zwemkleren, misschien moet je zelfs wel malariapillen meenemen of vantevoren vaccinaties voor bepaalde dodelijke ziektes halen. Het kan allemaal, en het is een heleboel. Je handbagage schiet er daarom soms nog wel eens bij in. Daarom ben ik hier nu. Superlaura. En ik ga jou vertellen welke dingen er echt niet mogen missen in jouw handbagage!

Goed, allereerst is het belangrijk om in ieder geval je telefoon met oortjes (of eventueel ook nog een iPod/mp3-speler) bij de hand te hebben. Ook kunnen oordoppen van pas komen als je last hebt van je oren tijdens het vliegen. En mocht je ongelofelijke vliegangst hebben dan kun je overwegen om iets kalmerends mee te nemen. Daarnaast moet je natuurlijk je paspoort/ID bij de hand hebben, je ticket/boardingpass en wat geld. Verder komen bovenstaande dingen meestal heel erg goed van pas:

1. Notitieboekje. 
In mijn geval is dit niet echt een notitieboekjemaar een traveljournal/summerbucketlistboekje, maar het idee komt op hetzelfde neer: een boekje om in te schrijven, te doodlen of aantekeningen over het land van bestemming/gegevens van een eventueel hotel waar je gaat verblijven (o.i.d.) in te noteren is altijd handig. En leuk. Mocht je ook een soort traveljournal-thingy meenmen, dan is het handig om ook wat schrijfgerei/washi-tapejes mee te nemen (GEEN SCHAAR OF FLUIDS!).

2. Boek.
Oke, als je niet van lezen houdt is dit natuurlijk irrelevant, maar een goed boek is (vooral op een lange vlucht) altijd fijn in een vliegtuig. Helemaal als je een stresskikker bent (zoals ik) en afleiding nodig hebt van de schokjes die het vliegtuig maakt (die zijn eng. heel eng.). 

3. Reisgids.
Als je naar een land/stad toegaat waar je nog niet heel veel over weet of nog nooit geweest bent kan een reisgidsje heel handig zijn. Niet eens persé voor touristische plekjes om te bezoeken, maar bijvoorbeeld om te lezen over gewoontes en gebruiken in de plaats waar je heen reist. Op deze manier zet je jezelf bijvoorbeeld niet voor schut door in Bolivia eten aan te nemen met je linkerhand (niet doen!).

4. Zonnebril.
Erg handig om bij de hand te hebben (meestal).

5. Handcrème en lippenbalsem.
In warme landen droogt je huid veel sneller uit dan in ons kikkerhandje. Daarnaast gebeurt dat bijna nog sneller in een vliegtuig (iets met heel hoog en weinig zuurstof en laag vochtgehalte in de lucht) - lippenbalsem of een handcrème zijn dus heel fijn om mee te hebben. Check wel even de website van je vliegmaatschappij om te weten hoeveel milliliter je mag meenemen aan vloeibare producten (meetstal sowieso niet meer dan 100ml).

6. Iets te eten.
Het verschilt een beetje per vliegmaatschappij of eten aan boord toegestaan is, maar als dit zo is zou ik iedereen aanraden ook echt wat mee te nemen: reizen kost energie en maakt hongerig! (btw, hoe cute is mijn broodtrommeltje?) 

Gaan jullie nog op vakantie deze zomer?

Liefs,
Laura

17 comments:

  1. Ahh dit is zo handig! Ik ga volgende week tienertoeren en dus is dit lijstje heel handig! Superlaura ;) Vooral een boek en zonnebril zou ik zo vergeten, maar is wel een goed idee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fijn dat je er wat aan hebt gehad (: Liefs, Superlaura.

      Delete
  2. Leuk artikeltje! Handig. Ik neem persoonlijk ook nog altijd mijn camera mee maar voor de rest komt onze inhoud overeen! Ik ga nog naar Portugal deze zomer. ^^ x
    www.lemontierres.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik neem ook altijd mijn camera mee (maar voor anderen is dit misschien niet essentieel om bij zich te hebben, daarom stond een camera niet tussen bovenstaande lijstjes). Wat ongelofelijk gaaf dat je naar Portugal gaat! Vergeet geen Pastel de Nata te eten dan (: dat is het lekkerste portugese gebakje ooit (; Liefs! X

      Delete
  3. handig artikel & die broodtrommel is zo leuk!

    ReplyDelete
  4. Jaaaa Papertowns! Ik heb hem afgelopen week gelezen en nu wil ik dus eigenlijk ook op zoek naar een 'verdwenen' vriendin ;) En ik had een paar jaar terug dus wel een schaar mee he, zo dom. Ik was vergeten dat er eentje in mijn etui zat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohyeah, John to the Green (: Hahahhha dat heb ik ook meerdere keren gehad, SLIM! (: X

      Delete
  5. Jaaa vooral lippenbalsem. Can't live without that baby :)

    ReplyDelete
  6. Handig lijstje :) Ik zorg altijd dat ik iig een notitieboekje bij me heb :) Op vakantie ga ik niet, heb t veeeels te veel naar mijn zin in ons gezellige huis & buurt :) en korte trips naar andere steden vallen ook onder de categorie 'reizen' vind ik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaa, lang leve de notitieboekjes! (: (ik had er vier bij me, oeps). stedentripjes vind ik ook reizen hoor! En ik vind thuis zijn ook heel erg fijn. Liefs! X

      Delete
  7. Goede tips! Ik ga niet echt op vakantie, behalve een weekendje weg naar Den Haag! Mooi boek is dat hè?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dankjewel! (: Weekendje Den Haag is ook heel fijn lijkt me. Lekker rustig, maar toch even weg van thuis, klinkt perfect! En jaaaaaa. Gotta love John Green. X

      Delete
  8. Wat een goed en handig lijstje. Zelf vind ik een heel hoop boeken absoluut onmisbaar. Anders verveel je je echt kapot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dankjewel! Ik ben op dit moment in Brussel en heb ook zo'n vier dikke boeken in m'n tas zitten, haha (:

      Delete

Thanks!