Saturday, July 19

LONDON EYE & THE BIG BEN

Hoewel ik geen enorm fan ben van toeristische attracties hebben Mitzi en ik er tijdens onze trip naar Londen toch hier en daar wel ééntje meegepikt. De meest spectaculaire was denk ik het London Eye, geheel tegen mijn verwachtingen in. Ik houd ervan om me onder de bevolking van een land te begeven, te mengen en contacten te leggen. Zowel de inside als de outside leren kennen zegmaar. Toch kon ik niet echt iets negatiefs verzinnen over het prachtige uitzicht dat Mitzi en ik hadden over de daken van Londen.

Toen we het metrostation (Westminster) uitliepen waar we vervolgens een brug over zouden moeten steken om het London Eye te bezoeken viel ons meteen op dat we een beetje in de schaduw stonden. Pas na een paar minuten keek ik echter omhoog om vervolgens haast om te vallen: die schaduw was afkomstig van de Big Ben. We stonden er precies onder. En oke, oke, een kerk is niet perse heel bijzonder. Maar als je al jaren een obsessie koestert voor een land en al duizend keer hebt gehuild bij Mary Poppins omdat het eerste shot zo mooi is en de Big Ben zo prachtig is, nouja dan is het wel even speciaal. 


Zo'n twee stappen verder vielen onze monden voor de tweede keer open. De bovenstaande foto was namelijk ons uitzicht: en zeg nu zelf, daar zou zo'n beetje iedereen even zijn adem van inhouden. De lucht was suikerspinroze en gelukkig heb ik geen hoogtevrees want het reuzenrad was enorm. Als in écht enorm.


Na bijna anderhalf uur wachten (en een hele rol oreo's) was het half 10 en mochten we in de rij gaan staan (er was overigens eigenlijk nauwelijks een rij, dat viel me heel erg mee). Binnen no-time sprongen we ons wagonnetje, karretje of dingetje in (hoe je dat ook noemt) en het half uur dat daarop volgde was een half uur vol oooh's en aaaaaah's: de zon ging onder en Londen begon langzaamaan allemaal prachtige lichtjes te vertonen. De Big Ben lichtte groen op en eigenlijk leek de hele stad één groot sprookje. Ook droeg de volle maan wel wat bij aan het betoverende uitzicht (het was volle maan, just sayin' hoor, maar hoe geweldig is dat?).Eenmaal weer met beide benen op de vaste grond stond ik te springen voor nog een rondje. Dat ging helaas niet, maar wel waren de Big Ben en het London Eye zelf nog even heel fotogeniek en hebben Mitzi en ik nog een ruim uur staan fotograferen en rondkijken. Toen werd het heel koud en laat en zijn we naar huis vertrokken (sadface). 

Ben jij ook al eens in het London Eye geweest (of überhaupt in Londen)? Zoja, vond je het net zo geweldig als ik? 

Liefs,
Laura

15 comments:

 1. helemaal mee eens.Londen is zo mooi! de volgende keer wil ik ook in de Londen eye!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaa, ikr! Echt doen btw, het uitzicht is surreal! X

   Delete
 2. Jaaaaaa amazing whieee zo leuk gaaf tof geweldig. Ik wil terug. London eye ik mis je babe :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaaaaaaa omg omg omg. Ik mis m'n babe ook! ):

   Delete
 3. waaauw laautje prachtige foto's c:

  ReplyDelete
  Replies
  1. thankyouuuuu baaaaabiiieeeeee c:   (netwerkuurtje?)

   Delete
 4. Ik ben nog nooit in Londen geweest! Maar het lijkt me wel gaaf hoor! Prachtige foto's heb je gemaakt, zo met die zonsondergang

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaaah, echtechtechtecht een keer doen! Dankjewel trouwens (: X

   Delete
 5. Prachtige foto's heb je gemaakt! Het uitzicht vanuit de London Eye is inderdaad echt super mooi, ben er zelf met school geweest iets meer dan een jaar geleden :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Tof dat je daar met school heen bent geweest btw (jaloersjaloers, haha). Wel alweer een jaar geleden: tijd voor een reünie met het oog van Londen zou ik zeggen, hahaha. Liefs! X

   Delete
 6. Wauw! Prachtige foto's!! Het klikt allemaal zo tof! Ik moest echt lachen bij het stukje dat jullie niet doorhadden dat jullie in de shaduw van de BigBen stonden, haha, lijkt me super tof! Volgens mij zaten jullie ook echt precies op het goede moment in de Londen Eye! Super mooi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahw, dankjewel Tess! Oh en ja, we hadden de allerlaatste rit (of hoe je dat ook noemt) en het werd halverwege helemaal donker. Perfecte timing inderdaad, haha. Liefs!

   Delete
 7. Replies
  1. Jaaa, inderdaad! Ik heb zo'n zin om terug te gaan (:

   Delete
 8. My experience visiting London eye was really great; a way to get a sense of London. It is an incredible feat of engineering particularly how they managed to set it up these words by our taxi driver Wayne has influenced us to do it now yes we did it on the day we landed use the Hop on-Hop off Bus to travel to the Tower of London, using your one day free pass or book a taxi with waterloocars.co.uk best in town

  ReplyDelete

Thanks!