Wednesday, June 25

TFIOS FANSCREENING, JUNE 22


Oh. My. God. JA! Je leest het helemaal goed! Zondag ben ik naar de allereerste voorpremière/fanscreening van The Fault in Our Stars geweest. Het evenement vond plaats in Pathé de Munt in Amsterdam en was een droom die uitkwam.

Och, kijk dat huilgezichtje nou. 

Een van mijn beste vriendinnen, Masha, en ik keken sinds we de kaartjes voor de fanscreening hadden bemachtigd (we hebben er voor moeten vechten, geloof me) uit naar afgelopen zondag. We waren zelfs zó dedicated dat we op de dag zelf OP TIJD kwamen. En dat is bijzonder. Voor mij in ieder geval wel. Ik had mijn OKAY? OKAY. croptop (zie deze hier) aan en Masha had sinaasappelsap bij zich (dat is iets uit het boek). 

Langzaamaan stroomde de zaal vol en toen iedereen zijn plek had gevonden begon er een soort speech vooraf waarin de planning werd uitgelegd en we allemaal even werden voorbereid op extreem veel emotie (alsof we dat zelf nog niet hadden gedaan, haha). Vervolgens werd ons op het hart gedrukt geen foto's te maken en dat heeft dus ook niemand gedaan. Ik fluisterde Masha nog toe dat ze wel heel aardig zouden zijn als ze geen reclame zouden vertonen en meteen zouden beginnen met de film en op dat moment vulde de zaal zich met het geluid van de soundtrack van TFIOS en onze ogen rolde bijna uit onze kassen. WAT. Een bioscoop die zo'n grote kans om reclame te maken (lees: een zaal vol mensen die met hun ogen aan het beeldscherm gekleefd zitten) niet aangrijpt?! DIT MOESTEN JOHN GREEN VIBES ZIJN!

Goed, vervolgens begon de film. Ik ga hier niet heel diep op in want ik ben het nogsteeds aan het verwerken. De film was goed. Echt heel erg goed. En mooi. En emotioneel. Vooral dat laatste. De hele zaal was één grote snik. Het was vooral ook heel bijzonder dat het net leek alsof we de film al gezien hadden. Alles kwam zó bekend voor. Ik moet wel eerlijk zeggen (maar dit vind ik altijd): het boek was beter. MAAR. Dit is écht een van de beste verfilmingen die ik tot nu toe heb gezien. Misschien wel de beste. Ik ga niet spoilen, ik wil alleen dit meegeven aan iedereen die TFIOS op de planning heeft staan: PREPARE YOURSELVES! #huilen


Na de film kregen we een nog niet eerder vertoonde Q&A te zien met John Green, de cast en de producers van de film (which was, again, very emotional). En daarna een korte scène die niet is vertoond in de film. Ik ga hier ook niet veel meer over vertellen, want deze wordt waarschijnlijk op meerdere fanscreenings vertoond. Wel kan ik een klein dingetje verklappen: John Green is in deze scène te zien. Hij was serieus zó hilarisch. Het was de meest awkward scène ever, haha. 

Toen we uiteindelijk de zaal verlieten werden we opgewacht door een cameraploeg(je) van 20thcenturyfoxNL die enkele TFIOS-fans wilden interviewen en (SURPRISE) ze hebben ons ook geïnterviewd. Nadat Masha en ik een mini fotoshootje hadden gehouden (alle foto's hierboven) mochten we ook nog even wat vragen beantwoorden over de film en hiep hoi (oh het sarcasme) we zijn er in gemonteerd. Ik heb het meest awkward hoofd EVER, maar het was het meer dan waard. 


THANK YOU JOHN GREEN! ( FOR MAKING ME CRY AND FEEL DEPRESSED AS FUCK (: JK. I LOVE YOU )

Heb jij The Fault in Our Stars gelezen? Of was je misschien ook wel bij de fanscreening afgelopen zondag? 

Liefs,
Laura

10 comments:

 1. Zo zo zo zo zo zo zo zo zo zo zo zo zo zo gaaf! Echt superleuk, en ik moet hem nog zien.. aaah kan niet wachten!

  ReplyDelete
 2. Wooow wat gaaf dat je bent geweest! Ik wil nu ook echt naar die film gaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het was zó leuk en bijzonder en geweldig! Ik zou 'm iedereen aanraden. Heel veel plezier alvast! X

   Delete
 3. CRYING CRYING CRYING hahaha :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ME TOOOOOOOO. Woaaah, het was zó emotioneel en de hele zaal zat te snuffen, haha. Liefs!

   Delete
 4. Wat vet zeg! Ik wil hem ook echt suupper graag zien!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zeker doen! Laat me weten wat je ervan vond. (:

   Liefs. X

   Delete

Thanks!