Saturday, June 7

RECEPT | ZOMERSE MAALTIJDSALADE MET TONIJN


Lange zomeravonden in de tuin, warme briesjes, glazen wijn en toastsjes. Kun je het je al een beetje voorstellen? Ik na de laatste paar dagen in ieder geval wel. En wat maakt zo'n perfect plaatje nu helemaal af? Precies ja, een heerlijk frisse maaltijdsalade! Ik heb gisteravond genoten van dit heerlijke gerecht en het beviel me zó goed dat ik besloot om het vandaag hier met jullie te delen (klik op read more voor het recept). 

Ingrediënten (voor ongeveer drie personen):
 • 500 gram krieltjes (of normale aardappelen in stukjes)
 • 3 eieren
 • 350 gram groene asperges
 • 200 gram tuinerwten (vers of diepvries)
 • 1 rode ui (fijngesnipperd)
 • 1 blikje tonijn (ik gebruikte een blikje met de smaak chili & knoflook)
 • een handje basilicumblaadjes

Dit moet je doen:

Halveer de krieltjes en kook ze totdat ze gaar zijn (niet te lang, een stevig aardappeltje is heel lekker in deze salade). Kook ook de eieren (deze mogen best hard gekookt zijn, maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak). Daarnaast moeten ook de asperges gekookt worden: je breekt eerst de houtachtige onderkant van de stengels af en snijdt ze daarna in stukjes van ongeveer 4 cm. Nu kun je ze in ongeveer 4 minuten gaarkoken (ook bij deze geldt weer: niet te lang koken, anders worden ze slap en slijmerig). 

Giet de krieltjes en eieren af en verdeel ze over een schaal. De eieren kun je het beste in twee of vier stukken snijden. Giet ook de asperges en erwtjes af en spoel ze onder koud, stromend water af. 

Meng nu de lauwwarme krieltjes en eieren met de tonijn, asperges, erwtjes, en ui. Voeg wat peper en zout toe en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer eventueel met wat brood en/of toastjes (met kaas en wijn).
Enjoy!

Zijn jullie ook zo blij met het zonnetje? En zou jij deze salade wel uit willen proberen?


Liefs,
Laura

6 comments:

 1. Oh wauw dit ga ik binnenkort maken!

  ReplyDelete
 2. Lijkt me super lekker en prachtige foto's!

  ReplyDelete
 3. Oh, dit lijkt me echt een heerlijk gerecht! Ga ik snel eens uitproberen :)

  Jules x

  ReplyDelete
 4. Wauw, dat ziet er heerlijk uit! Yummy. Die ga ik onthouden :)

  ReplyDelete

Thanks!