Sunday, April 13

MEET MY BEST FRIEND


Heb ik jullie al eens voorgesteld aan mijn allerbeste maatje? Nee hè? Volgens mij ook niet. Bij deze dan; dit is Columbus, ook wel gewoon 'gitaar' genoemd (uhm, ja, hij heeft een naam, en nee, dat is totáál niet raar).


Ik heb Columbus van mijn vader gekregen omdat ik altijd heel erg veel bezig was met muziek: ik leerde mezelf piano spelen en ik had daar zo'n plezier in dat ik daarnaast ook nog heel graag gitaar wilde leren spelen (en daarnaast zijn sommige nummers gewoon véél mooier op gitaar). Mijn vader had op dat moment een redelijk nieuwe gitaar staan, die hij zelf nooit meer gebruikte en deze heeft hij toen dus aan mij gegeven. 

Ik heb in de eerste paar weken nadat ik Columbus had gekregen zó extreem veel geoefend dat ik blaren op mijn vingers kreeg. Het leren ging me vrij makkelijk af, en na een poosje kon ik genoeg nummers spelen om mezelf zoet te houden. Hierna heb ik eigenlijk niet heel veel meer bijgeleerd.. Tot een paar weken geleden. Toen ben ik weer volop gaan oefenen. Ik ga met kleine stapjes vooruit, en ik vind het nogsteeds heerlijk om te spelen. Het helpt bij het legen van mijn hoofd als ik weereens teveel zit te piekeren en ik vind er vaak ontspanning in. En dat is iets bijzonders, haha. 


Ik heb Columbus, Columbus genoemd omdat ik heel graag nog eens met een gitaar de wereld over zou willen reizen. Gewoon de gitaar en ik zegmaar. Verder niets. Ik ben heel erg goed in het fantaseren over datsoort dingen. Soms wordt me dan verteld dat ik wat realistischer moet zijn, en dat ik heel vaak teleurgesteld zal worden als ik in zo'n droomwereldje leef. Daar trek ik me eigenlijk niet zoveel van aan, want zonder mijn fantasie blijft er denk ik niet veel van me over. 

Bespeel jij ook een instrument? Of zou je nog graag een nieuw instrument willen leren bespelen?

Liefs,
Laura


2 comments:

 1. Leuk! Ik heb thuis ook een gitaar staan zelf meerdere! Mijn vader heeft ook een hele mooie (bas) gitaar in een soort mint-groene kleur. Gitaar spelen komt dan ook van mijn vader, haha! Liefs, Pleun

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah wat leuk! (Jack, een gitarist van All Time Low - één van mijn favoriete bands, heeft ook een groene gitaar, haha). Toch vind ik akoestisch het mooiste klinken (:

   Liefs.

   Delete

Thanks!