Friday, March 7

Tag: Firsts

Hi there!
Ik zag laatst (bij teddlicious) deze tag, en ik was meteen verliefd. Mijn handen jeukten om de tag over te nemen en 'm zelf ook te doen, zo leuk vond ik 'm. Deze tag gaat over al mijn eerste keren; mijn eerste echte baantje, mijn eerste woordje of bijvoorbeeld mijn allereerste date. Best een persoonlijke tag dus, maar ik denk dat dat juist heel leuk is. Enjoy! 

Eerste woord
Mijn allereerste woordje herinner ik me natuurlijk niet meer, maar ik neem aan dat het 'mama' was. Niet heel interessant dus. Mijn tweelingbroertje had daarentegen wel een iets bijzonderder eerste woordje; hij zei 'trein' (uitgesproken als 'tein'). Hij is tot hij ongeveer een jaar of 6/7 was dol geweest op treinen, alles stond in het teken van locomotieven en we keken altijd Thomas de stoomtrein. Ook stond hij altijd direct voor het raam als hij hoorde dat er een trein voorbij kwam, mijn moeder vertelt altijd dat hij dan aan een stuk door enthousiast 'tein, tein, tein, tein!' riep, zo schattig.

Eerste beste vriendin
Daan. Vriend, geen vriendin. In de eerste klas van de middelbare school hebben we elkaar ontmoet. We zijn een poosje onafscheidelijk geweest, nu spreek ik 'm helaas nog nauwelijks. 

Eerste huisdier
Mijn eerste huisdier was Rosa Blanca, een witte kat die we op het dak van ons huis in Bolivia (Zuid Amerika, daar woonde ik toen) hebben gevonden. Ze was mager, dus we hebben haar verzorgd. Daarna is ze nooit meer weggegaan. 

Eerste angst
Niet goed genoeg zijn. Ik werd zoals ik eerder al zei op jonge leeftijd al gepest, en daardoor was ik altijd heel onzeker. Ik was altijd bang dat ik zou worden afgewezen, geen fijn gevoel! 

Eerste auto
Hah! I wish.

Eerste mobiel
Mijn allereerste telefoon was een Nokia (die heb ik eigenlijk tot een half jaar geleden gebruikt, oeps).

Eerste vriendje
CONFESSION: Ik heb nog nooit een vriendje gehad. Misschien op de basisschool, maar dat weet ik niet meer precies.

Eerste date
Mijn eerste date was ongemakkelijk, haha. We gingen naar de Bagels & Beans om wat te drinken, en naderhand zijn we (ik bij hem achterop) door de regen naar huis gefietst. (Best lief eigenlijk, als ik het nu van een afstandje bekijk)Eerste mentor
Peter, onze docent Latijn in de eerste klas. De liefste man die ik ooit heb ontmoet, hij is momenteel al best lang erg ziek. Zo naar!Eerste baantje
Schoonmaken. Bij de beste vriendin van m'n moeder. 

Eerste persoon die je vandaag een berichtje hebt gestuurd
Het is 7 uur 's ochtends, dus nog niemand eigenlijk.
Eerste liefde 
Youtube. Troye Sivan. Tyler Oakley. Volgens mij zegt dat genoeg.

Eerste YouTube filmpje
Een filmpje waarin mijn broertje en ik als kleutertjes rappen voor mijn oma die 80 was geworden.

Eerste kanaal waarop je je hebt geabonneerd 
Zoella of Troye Sivan.

Eerste grote uitgave
Mijn kaartje voor Lowlands! 200 EURO VOOR EEN FESTIVAL?!?!? Ja, ik snap het wel, maar ik moest toch even slikken toen ik mijn kaartje bestelde.

Eerste keer het land uit 
De allereerste keer zat ik nog in mijn moeders buik. Zij is toen ze zwanger was nog naar Bolivia geweest. De eerste keer dat ik echt een ander land heb mogen zien was ik 1, ik ben toen naar Frankrijk geweest. Ik kom nog ieder jaar op diezelfde plek, dus herinneringen genoeg. Misschien niet van toen ik 1 was, maar vanaf m'n derde kan ik me nog wel echt dingen herinneren. Laatste keer het land uit: Angola

Neem de tag lekker over, als je 'm hebt gepost zou ik dat graag willen weten. Ik ben er nieuwsgierig naar al jullie firsts. Fijne dag nog!

Liefs,
Laura
Follow my blog with Bloglovin

2 comments:

Thanks!