Sunday, March 9

Never Have I Ever #1: BEST BREAKFAST EVER!

Hi there!
Gisterochtend schreef ik al over mijn overheerlijke ontbijtje, maar toen ben ik niet op de details ingegaan. Ik ga dat nu wel doen, want dit ontbijt is zeker het delen waard, en daarnaast vond ik dit een perfect onderwerp voor het eerste artikel in mijn 'Never have I ever' reeks. Ik ga hierin schrijven over dingen die ik voor het eerst meemaak, die opvallen, die nieuw zijn voor me of bijvoorbeeld over een ontbijt dat lekkerder is dan alle andere ontbijtjes die ik de laatste tijd heb mogen nuttigen. Ik zou zeker even verder kijken want ik overdrijf niet, het was echt amaaaazing.


Iedere dag ontbijten is gezond! Het geeft je energie voor de dag en brengt je stofwisseling op gang. Daarnaast verzadigt het je, en voorkomt het dus dat je later op de dag aan het snacken slaat. Ik ben dol op mijn ontbijt, je zou het mijn favoriete maaltijd van de dag kunnen noemen. Variëren vind ik ook heel leuk, havermout, brood, yoghurt, fruit, of alles bij elkaar; ik ben er dol op! Mijn ontbijt is wel (bijna) altijd zoet, iets hartigs - een English Breakfast bijvoorbeeld (eieren, worstjes en witte bonen in tomatensaus op toast) - krijg ik 's ochtends echt niet door mijn keel, hoe hongerig ik ook ben. Gisteren kon ik niet kiezen (dat is niet iets waar ik heel goed in ben) en heb ik dus maar vanalles bij elkaar gegooid; het resultaat beviel me wel. 


Ik ben dol op havermout. In Amerika - en ook steeds meer in Nederland - is havermout, of oatmeal, een enorme hype. Carrotcake oatmeal, chocolate-fudge-brownie oatmeal, banana oatmeal, banana-peanutbutter oatmeal, het bestaat allemaal, en dagelijks verzinnen mensen over de hele wereld er nieuwe combinaties en receptjes met havermout bij. Op instagram bijvoorbeeld worden duizenden foto's gepost waarin havermoutpap te zien is, mocht je geïnteresseerd zijn, kijk dan bijvoorbeeld eens op www.theoatmealartist.com. Je kunt hier hele lekkere receptjes vinden met havermout. Ik heb er zelf al best veel gemaakt en aangezien havermout ook nog eens heel gezond is - als je er niet teveel suiker en troep in gooit - is het wel een kijkje waar, toch? (foto: strawberry hot whit chocolate oatmeal © theoatmealartist)

Ikzelf heb gisteren havermout gemengd met yoghurt, golden syrup oats (Quaker, Oat So Simple, in een Sachet, best moeilijk te vinden in Nederland en ook vrij duur), cranberries en een paar stukjes pure chocolade, gevuld met kokos. Dit heb ik besprenkeld met wat ahornsiroop, en klaar is kees! Daarnaast heb ik een appel in stukjes gesneden, met wat aardbeien kwark bij wijze van 'dip'. Klinkt misschien heel raar, maar als je appel door je yoghurt heen kan doen, dan kan je je appel ook in yoghurt dopen vind ik. Samen met twee crackers met boter en frambozenjam vormde dit alles mijn perfecte ontbijtje. Als je van rode vruchten houd, van havermout, van zoet of gewoon van lekker zou ik dit ook een keertje proberen. Succes gegarandeerd (; 
See y'all soon!
Laura

2 comments:

 1. yum!! ziet er echt heel lekker uit! En wat veel ook!! haha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, oeps. Ja, ik eet vrij veel..... Maar over het algemeen best gezond, dat compenseert het een beetje.... nouja...... hoop ik. Ik heb gewoon een vrij snelle stofwisseling. (soms handig, soms totaal niet).

   Liefs!
   (oh, en ja, lekker was het in ieder geval)

   Delete

Thanks!