Saturday, March 22

10 Things I like about SPRING

Hi there!
Donderdag was ein-de-lijk de allereerste lentedag van 2014: YAY! En het was niet alleen de eerste lentedag; het was ook nog eens heerlijk weer! Ik heb genoten van het zonnetje, ben veel buiten geweest en heb gezondigd bij de McDonalds. Een fijne dag, met fijne mensen en fijn weer. Wat wil je nog meer?! Ter ere van de Lente begin ik vandaag mijn nieuwe reeks artikelen '10 things I like about....' met als onderwerp natuurlijk SPRING.


1. ZON. BLOEMEN. KLEUR.
Oke, dat zijn al drie hele leuke dingen, maar hallo?! LENTE. Warmte, vrolijke kleurtjes. Lieve bloemetjes. Leuke printjes. Blij blij blij. 

2. Fluitende vogeltjes (bij het wakker worden)
Ik ben vast niet de enige die zo enorm geniet van het vrolijke gekwetter van alle vogeltjes buiten. Ik word wakker, het is al redelijk licht buiten, en opeens dringen de vrolijke tonen van klaarwakkere tsjirpende vogeltjes tot me door. Het tovert gewoon een lach op m'n gezicht (:

3. De geur van vochtige aarde
Klinkt vast heel raar, is het niet. Als de lente aanbreekt lijkt het wel alsof het water dat uit de lucht valt tijdens een regenbui anders is dan anders. Wanneer het dan heeft geregend ruikt het buiten altijd zo naar vochtige aarde, en dat heeft iets heel fijns en rustgevends. Ik weet niet precies wat het is, maar ik vind het heerlijk. Een beetje de geur van een boswandeling. 


4. Langere dagen
Ik vind het heerlijk om 's winters door het donker te fietsen, met muziek op en alle lichtjes om me heen. Maar nu de dagen weer wat langer zijn en ik 's ochtends met het zonnetje boven me naar school fiets geeft dat toch een soort verfrissend gevoel. I like.

5. Lammetjes en konijntjes en meer nieuw leven
Lente is het seizoen van de jonge dieren. Ik woon aan het randje van Amsterdam; in 5 minuten sta ik midden tussen de weilanden. Als ik in april langs deze weilanden fiets zie ik niets anders dan kalfjes, lammetjes, kuikens en kleine konijntjes. Zo schattig.

6. Warme regen
Oke, warm is het niet, maar in de lente kan ik soms oprecht genieten van een regenbui. Ze zijn dan niet meer zo ijskoud, en de lucht heeft toch nog iets warms. Verklaar me voor gek; ik vind het fijn.

7. Garderobe change
Jaaaaaaa, korte broeken, rokjes, jurkjes, zonnebrillen, croptops: het kan weer en het mag weer. Yay. Daisyprints. Yay.

8. Zwoele avonden in de tuin
Sluit je ogen, en reis met me mee: Het is warm, de lucht is warm, het briesje is warm en de zon schijnt nog. Je zit in de tuin (of op een terrasje) met een drankje. Er wordt gelachen, in de verte hoor je muziek. Het is al best laat, en toch zijn er nog veel mensen buiten. Misschien ruik je een barbecue, of de geur van bloesemblaadjes. Een briesje strijkt langs je wang. OKE STOP AAAAAH. Perfect.


9. Mijn verjaardag
Dûh. De lente is perfect om buiten een gezellig feestje te houden. Of om 's middags gezellig te picknicken met taart en veel zon. 

10. Instant gelukkig gevoel
De winterdip is over, de dagen zijn gevuld met licht, kleurtjes, zon, donzige dieren, heerlijke geuren, bloemetjes, chirping birds, feestjes en terrasjes. Er is dus altijd wel iets om je gelukkig om te voelen (:


Ik vind dit eigenlijk wel tien hele geldige redenen om heel erg veel van de lente te houden. Al ben ik best een wintermens (KERST). Maargoed. Guys, love eachother, love life, love yourselves and dance. Wear flowers in your hair. Be happy. Be kind. And be brave. 

(even heel blij en positief afsluiten)
Liefs,
Laura

2 comments:

  1. Awh, zo'n leuk artikel! Dat zijn inderdaad tien geldige redenen :)

    ReplyDelete

Thanks!