Wednesday, November 21

hotspot • wildgroei

De pittoreske huisjes, met keitjes ingelegde wegen en smalle bruggetjes van Delft lachten me gemoedelijk toe toen ik een paar weken terug een dagje de stad kwam verkennen. Hoewel de ochtend enigszins druilerig bleek, dreef het middaguur de wolken elders heen en schilderde de zon de nog natte daken zilverachtig. Ik struinde langs het water, ademde lucht die schoner voelde en waande me haast terug in de tijd. Straten zonder auto’s, kerken die boven me uit torenden en jaartallen die in statige letters in bouwstenen staan gegrift maken het centrum Delft tot een haast sprookjesachtig plaatsje waar de tijd stil lijkt te staan. De kerkklokken die ieder uur klinken dragen eerder bij aan de magische sfeer dan dat ze die illusie doorbreken.


wildgroei

Hoewel ik eindeloos en doelloos door had kunnen wandelen vond ik na een poosje mijn bestemming van de dag: Wildgroei. Een vegetarisch en veganistisch lunch/koffietentje in het hart van de stad, gerund door moeder en dochter. Binnen is het warm, bij het raam zit een jonge man in een geruit overhemd met een kop koffie voor zijn neus. Er hangt een fijne sfeer. Eindeloos veel planten sieren de vensterbanken, er staan boeketjes op tafel en de ruimte is gevuld met zacht geroezemoes en gerinkel van lepeltjes in kopjes.


Ik vind een plekje achterin de hoek, zoals ik het het liefste heb. Knus, geborgen en vol in het licht van de herfstzon. Ik bestel een havercappuccino en toast met veganistische tonijnsalade van jackfruit, mijn vriend pompoensoep met toast en hummus. Hoewel we druk in gesprek verwikkeld zijn weet mijn eerste hap me voor een goede vijf minuten het zwijgen op te leggen. We smullen van ons eten, praten en praten en praten en vergeten de tijd. De sfeer in Wildgroei en het tijdloze, magische, schijnbaar geschilderde uitzicht op de grote kerk en de grachten dragen allemaal bij aan het ontspannen gevoel dat me overvalt. Rust, stilte, mijn hoofd in de wolken, de tijd vliegt, mijn gedachten vliegen.

Voor ik het weet is het uren later en tijd om ons weer warm in te pakken en uit de bubbel van Wildgroei te stappen. Volgende keer wil ik de pannenkoeken proberen, en de veganistische cheesecake. Dat ik terug kom staat vast. Wildgroei is een oase in een oase.

Wildgroei
Oude Kerkstraat 1
2611 HT, Delft4 comments:

 1. Klinkt als een geweldig plek! Delft staat ook nog op mijn lijstje :)

  ReplyDelete
 2. Wat een gaaf interieur zeg! Leuk plekje om te eten :)

  ReplyDelete
 3. Oh, dit ziet er zo'n gezellig plekje uit! En hmmm, dat eten! Heel mooi geschreven ook!! X

  ReplyDelete
 4. Oh dit plekje ziet er zo ongelooflijk gezellig uit! Elke dag kom ik met de trein langs Delft, misschien toch maar een keer daar naartoe gaan

  ReplyDelete

Thanks!