Als er íéts is waar ik dol op ben, dan is het ijs. Ik eet het het liefst als ontbijt, lunch én avondeten, maar helaas is dat niet echt gezond voor me. Of wacht, toch wel? Het receptje dat ik vandaag deel is een receptje voor chocolate nicecream ook wel: bananenijs met chocoladesmaak. Het ijs bestaat uit één ingrediënt: banaan. Het maken is supersimpel en je hebt er slechts een staafmixer en een vriezer voor nodig. Omdat het dus eigenlijk puur fruit is kun je dit ijs makkelijk als ontbijt, lunch of snack eten en daarnaast kun je er alle kanten mee op. Deze keer maakte ik een chocoladevariant, geheel natuurlijk en nogsteeds hartstikke gezond!
INGREDIËNTEN
voor 1 persoon
• anderhalve banaan
• cacaopoeder
• honing (of agave siroop/ahornsiroop)
DIT IS WAT JE MOET DOEN
(1) Snijd de banaan in plakjes en doe ze in een vriesbestendige zak/bak. (2) Plaats de zak/bak voor een nachtje in de vriezer. (3) Mix de banaan met een staafmixer tot een egale massa (dit kan even wat moeite kosten) en voeg een theelepel cacaopoeder en een eetlepel honing toe. (4) Mix nogmaals goed door en voeg eventueel wat amandelmelk toe om het geheel wat smeuïger te maken. (5) Enjoy!
Klinkt heerlijk! Ik denk dat ik dit morgen als ontbijt ga eten :) Veel liefs
ReplyDeleteOeh ik maak dit ook wel eens. ZO lekker!
ReplyDeleteLiefs Lonneke
Nicecream, wat een leuke naam! Het lijkt me heerlijk, banaan en chocolade is altijd goed.
ReplyDeleteX Emma
Hmm, ziet er heerlijk uit! Mooie foto's ook, krijg meteen trek.
ReplyDeleteMjum, ik hou van nicecream - ik heb nog nooit gedacht aan het maken van chocolade nicecream. Ooooo, nieuwe verslaving in aantocht!
ReplyDeleteOeh dit kende ik nog helemaal niet! Lijkt me heerlijk :)
ReplyDeleteOh ja, hier had ik al eens van gehoord! Lekker!
ReplyDeleteBananenijs is zo lekker he! Met cacao lijkt me het nog beter, ga het snel eens proberen' (:
ReplyDeleteOeh, lijkt me lekker Laura!
ReplyDelete