Begin deze maand nam ik me voor om in februari drie verschillende taarten te bakken. Toen ik afgelopen week mijn eigen domein kocht en installeerde was dat natuurlijk reden genoeg voor een feestje (en dus taart). Ik bakte vervolgens echter cinnamon rolls (want fuck logic). En laat me je één ding vertellen: gaaawd, wat waren die dingen lekker (oh, en nieteens zo super ongezond, yayay). Toen ik o.a. op instagram een foto deelde van de kleine bakseltjes werd ik meteen overspoeld met verzoekjes voor een recept en dus kon ik niet anders dan meteen maar aan de slag gaan. Et voilà: vandaag vertel ik hoe jullie allemaal deze super simpele kaneelbroodjes zelf kunnen maken :)
DIT IS WAT JE NODIG HEBT
250 gram volkorenmeel
2 ½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
5 (flinke) eetlepels appelmoes
185 milliliter amandelmelk
1 theelepel appelciderazijn
6 (flinke) eetlepels rietsuiker
1 (flinke) eetlepel boter/margarine
4 theelepels kaneel
DIT IS WAT JE MOET DOEN
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2. Meng in een grote kom het meel, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg de appelmoes toe en mix alles met een vork tot het mengsel een kruimelige substantie heeft. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast om te rusten.
Stap 3. Meng drie (flinke) eetlepels rietsuiker met de kaneel en zet het in een klein kommetje even aan de kant.
Stap 4. Haal, wanneer de tien minuten voorbij zijn, het deegmengsel weer uit de koelkast en voeg de amandelmelk, appelciderazijn en resterende 3 eetlepels rietsuiker toe. Meng alles met een spatel, een lepel of een mixer met deeghaken. Als het deeg te droog lijkt te zijn, dan kun je wat extra amandelmelk toevoegen. Haal het deeg, wanneer het de juiste substantie heeft, uit de kom en kneed het even goed door op een met wat bloem bestoven werkblad.
Stap 5. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 6 mm dik. Bestrijk de lap deeg met een eetlepel gesmolten boter/margarine. Verdeel vervolgens het suiker/kaneel-mengsel gelijk over het deeg en rol het vervolgens (in de lengte) op. Snijd je rol in gelijke plakjes en plaats deze rolletjes op je bakplaat. Bak de cinnamon rolls in 12 minuten gaar in de oven (of tot ze goudbruin zijn). Laat ze even afkoelen en eet ze vervolgens allemaal op :)))
Enjoy!
Liefs,
Laura
Hmm ziet er heerlijk uit!
ReplyDeletexo
Oh wat zien ze er lekker uit! Zeker een keer proberen.
ReplyDeleteOh dat klinkt zó goed! In Finland eten wij ze ook altijd. Elke bakker heeft ze daar! Té lekker! Dit recept ga ik zeker uitproberen! Leuk Laura! Liefs
ReplyDeleteZiet er heerlijk uit en prachtige foto's!! Ga ik zeker een keer uit proberen. ♡
ReplyDeleteMmm, lekker! Mijn zusje had ze laatst gemaakt met bladerdeeg en chocolade, ook een lekkere combinatie :)
ReplyDeleteJup, cinnamon rolls blijven groot favoriet! En de geur van zachte kaneel en warme broodjes die dan de hele dag door het huis zweeft... Ik begin al spontaan te kwijlen, haha!
ReplyDeleteIk ben echt dol op kaneelbroodjes, voor veel recepten heb je heel veel ingrediënten nodig, maar dit recept lijkt me lekker simpel om te maken. Ik ga dit recept zeker onthouden :)
ReplyDeleteOh die zien er zo heerlijk uit he! Lijkt me lekker ook met die appelsmaak!
ReplyDeleteOeehhh ziet er zoo lekker uit! Cinnamon rolls staat ook mijn lijstje wat ik graag nog wil bakken! Kisses
ReplyDeleteKlinkt zo lekker! Wordt tijd om het een keer te proberen!
ReplyDeleteWow, ze zien er zó lekker uit! Ik denk dat ik deze maar eens ga proberen te maken!
ReplyDeleteMjum, moet ik eens proberen. Ik hou van cinnamon rolls! <3
ReplyDeleteGimme now!!!!
ReplyDeleteThanks voor het recept, ik weet wat me te doen staat deze vakantie.. En ze zijn ook zo fotogeniek wauw!
ReplyDeleteX Emma
Oh my, dat ziet er serieus zo lekker uit. Me is hungry now :(
ReplyDeleteDit wil ik zo graag al een keer maken! Ziet er te lekker uit :)
ReplyDeleteGoddelijk! Ik ga dit zeker binnenkort maken :D
ReplyDeleteHeerlijk! En echt, weer prachtige foto's! De belichting is echt gaaf, een beetje sprookjes achtig ofzo...
ReplyDelete