Thursday, September 1

wollen truien, regenbuien

Hier en daar dwarrelen verdwaalde blaadjes al van de bomen naar beneden. Vergane glorie in warme tinten. Roestbruin, okergeel en terracotta, een laagje herfst op de straten. De temperatuur verraadt nog niets, maar zo af en toe, na een regenbui of onweerstorm ruik ik het al in de lucht. De frisse geur van verandering, de geur van vochtige bladeren en stapelwolken. De zon daalt iedere avond ietsje eerder, schijnt zijn gouden gloed over de daken, betovert de wereld.
Jongens. Voor we het weten liggen de pepernoten weer in de winkel en. ik. kan. niet. wachten. Ik weet niet of dat aan mij ligt of dat jullie de herfstkriebels ook al een beetje te pakken hebben, maar ik heb een lijstje met dingen die je onbetwistbaar enthousiast zullen krijgen voor het komende seizoen. Wollen truien, regenbuien, pompoenoranje en okergeel: kom maar op. I’m ready 4 ya!- turtlenecks -


Wegkruipen in warme truien, dikke sjaals omslaan en je in dekens wikkelen tot er niets anders van je over is dan een menselijke burrito. Turtlenecks. Laagjeskleding. Comfort. JA!!!

- boswandeling -


Knisperende blaadjes onder je voeten, stampen in plassen, dansen in de regen. Schone lucht ademen, je hoofd leegmaken. Hand in hand met lieve mensen of helemaal alleen met een koptelefoon en fijne muziek. Whatever. Ga op avontuur. En gooi je telefoon in de  sloot (of, iets minder radicaal: laat ‘m thuis).

- warme chocolademelk -


Deze, om precies te zijn.

- movie nights (stranger things!!!) -


Ik zei eerder iets over wegkruipen in truien en menselijke burrito’s toch? Daar kan volgens mij best een film/episode Stranger Things bij. Of drie. Of Laura-style: een heel seizoen! (Serieus: Stranger Things. Ga het kijken. Echt.)


- autumn playlist -


Autumn Leaves van Ed Sheeran! The Neighbourhood! Sweater Weather! The Ink Spots! Louis Armstrong! Arctic Monkeys! Angus & Julia Stone! Matt Holubowski! (Zo kan ik nog wel even doorgaan…)

Maak een knusse playlist. Of wacht tot ik er eentje online gooi – dat kan ook.


- all things pumpkin spice -

Need I say more?

(Homemade kan ook btw.)


14 comments:

 1. Weer lekker in het bus kunnen wandelen zonder gestoken te worden. Het prachtige kleurenpalet van de bladeren om je heen. Zo heerlijk, daar kan ik intens van genieten.

  ReplyDelete
 2. Ik wil huilen nu. De herfst mag van mijn nog even wegblijven. Please. I'm not ready yet. (En warme chocomel wil ik met alle liefde op een zomeravondje drinken, want dat vind ik dan wel weer fijn)

  ReplyDelete
 3. Jaaaa, ik heb ook echt zo veel zin in de herfst; de mooie kleuren, het prachtige licht, warme drankjes drinken, de geur na regen en ga zo nog maar even door :)

  ReplyDelete
 4. Mmm, ik kan de herfst al ruiken..

  ReplyDelete
 5. Ah, ik heb er zo veel zin in he!
  Die heerlijke herfstgeur, blaadjes, warme chocomel. LOVE IT <3
  Liefs Lonneke

  ReplyDelete
 6. Wat zijn nou echt mooie bossen om in rond te lopen? (:

  ReplyDelete
 7. Ik heb hier ZO veel zin in! Ik wil winter en herfst, blaadjes, warme thee en gezelligheid <3

  ReplyDelete
 8. Herfst is een prachtig seizoen, je hebt het heel mooi omschreven!

  ReplyDelete
 9. JAAAA SWEATER WEATHER WEER GRIJSDRAAIEN IN DE WINTER, KAN NIET WACHTEN. (Stiekem blijf ik het meezingen tijdens de zomer, hehe, en vergeet bastille niet (send them off, dat nieuwe nummer, staat non stop op repeatttt)

  ReplyDelete
 10. I freking love hersft!!! ennuh die pepernoten zijn in ieder geval al bij de hema (ook de chocolade!!!)

  ReplyDelete
 11. KERSTLIEDJES!!1! (Ok calm down het is nog niet eens herfst Emma) Maar ik houd wel van alle herfstige/winterse dingen, behalve de donkere dagen. Hoewel, met dit lijstje kom ik die wel door :) XX

  ReplyDelete
 12. Yass, ik ben gelijk helemaal excited voor de herfst! Chocomelk en lekkere wolle truien = liefde (:

  ReplyDelete
 13. Ik kijk ook zo erg uit naar de herfst! Het warme weer van nu is ook fijn, maar ik heb zo'n zin om weer laagjes te dragen en warme chocolademelk te drinken en al deze andere dingetjes :)

  ReplyDelete

Thanks!