Thursday, June 9

hotspot • elle aime (+ bloggermeeting)Afgelopen zaterdag stapte ik in de verkeerde trein. Daarna in een andere en moest ik drie keer overstappen. Ik haalde mijn schouders op en toverde een koptelefoon uit mijn linnen tas. 'Ik heb de tijd.' Maakte ik mezelf wijs. Het ritmisch schommelen van de trein en de zilveren stem van Béatrice Martin stelden me op mijn gemak. Ik leunde mijn hoofd tegen het koele raam en staarde naar buiten, waar de wereld aan me voorbij vloog. 

Op Rotterdam Centraal tastten mijn ogen zoekend de enorme ruimte af. Ze gleden langs de hoge muren van het station en de mensen die zich gehaast een weg baanden door de chaos van de vroege middag. In gedachten verzonken observeerde ik gefascineerd de vele voorbijgangers. Voor me liep een sierlijk figuur met een parmante tred en opgestoken hand een jongeman, vermoedelijk haar vriend, heupwiegend tegemoet. Ze droeg een zwierige rok die rond haar enkels danste en met haar opgestoken haren had ze het voorkomen van een Griekse godin. De vingers van de jongen die ze tegemoet liep klemden zich rond een bos witte tulpen. Hij schuifelde enigszins zenuwachtig met zijn voeten en hoewel zijn gezichtsuitdrukking neutraal leek, verraadden de lichtjes in zijn ogen zijn blijdschap. Ik ving zijn blik terwijl hij haar eindelijk omhelsde en glimlachte, hij kneep zijn ogen even dicht, als een kat die stilzwijgend zijn genegenheid laat blijken. Ik voelde mijn wangen rood worden en bestudeerde schuchter de tegels onder mijn voeten. 

Enkele momenten later herinnerde ik me de tram waar ik naar op zoek was en haastte ik me naar de halte. Het voertuig reed voor mijn neus weg en ik voelde hoe het vrolijk borrelende gevoel in mijn borstkas plaats maakte voor een ontmoedigde teleurstelling. Paniekerig zocht ik naar een alternatief en enigszins verward stapte ik in een verkeerde bus. Shit. Een half uur later pas stond ik eindelijk - enigszins van streek, dat wel - voor de deur van Elle Aime. Lisa, Saske en Silvana hadden een middag vol vrolijke activiteiten en heerlijke hapjes gepland. Ik haalde diep adem en stapte met een vertwijfelde blik de winkel binnen. Enkele seconden later glimlachte ik weer van oor tot oor.


Ik kende Elle Aime al - Fleur en ik waren er een aantal maanden geleden samen geweest -, toch keek ik mijn ogen uit naar al het prachtigs dat in de winkel lag uitgestald. Van lieve pins en de mooiste prints en illustraties tot artsupplies: Elle Aime heeft het. Het is zo'n plek waar je zodra je over de drempel stapt niet veel anders dan 'oooh' en 'aaah' en 'dit móét ik hebben' kunt uitbrengen terwijl je je vingertoppen over de kaartjes en hebbedingen laat glijden. 

Daarnaast hebben Lisa, Silvana en Saske zich enorm uitgesloofd () en stonden er achterin de winkel schotels met veganistisch gebak, eindeloos veel toppings en andere heerlijkheden uitgestald. Er was een heuse photobooth voor het fotograferen van onze gebakjes en een enorme voorraad aan water met vruchtjes en mason jars met washi tapejes (vormgegeven door niemand minder dan koningin der illustraties: Silvana). Kortom: een aesthetically pleasing omgeving - en dat is eigenlijk nog een understatement.

Het werd een vrolijke dag vol inspirerende en lieve mensen, lekker eten en een heleboel leuke activiteiten. Elle Aime is een onwijs leuke winkel - mocht je een dagje Rotterdam op de planning hebben staan dan zou ik dus een gaatje vrij houden om langs te gaan ;) 


Elle Aime
Zwaanshals 299, Rotterdam 11 comments:

 1. Ik heb al eens eerder van elle aime gehoord en volg ze ook op instagram, ik ben het helemaal met je eens dat het een leuke winkel is en zou het daarom ook graag zeker een keer (of tien) willen bezoeken!! Heel leuk artikel en supermooie foto's! xxx

  ReplyDelete
 2. Het ziet er zo tof uit daar. Ook gewoon het idee om je naam op het glas te schrijven en je eigen cake te versieren (niet als vroeger op een kinderpartijtje)ik vind het gewoon geweldig!

  ReplyDelete
 3. Het ziet er echt ontzettend mooi en gezellig uit :) Mooie foto's!

  ReplyDelete
 4. Oh wat ziet het er onwijs gaaf uit! En je foto's zijn zó prachtig echt, wauw. Ik vind dit een heerlijk blogje <3

  ReplyDelete
 5. Wat heb je een prachtige foto's gemaakt! Leuk je ontmoet te hebben :)

  ReplyDelete
 6. Je foto's zijn echt goed gelukt en wauw, elle aime ziet er echt een mega leuke winkel uit!

  ReplyDelete
 7. Wat ziet dat er leuk en gezellig uit! De foto's spreken voor zich<3

  ReplyDelete
 8. Het ziet echt onwijs leuk en gezellig uit. En wat kan je toch prachtig fotograferen <3

  ReplyDelete
 9. ahw het ziet er echt zo leuk uit ! best jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar snel eens op avontuur in Rotterdam dan maar ?
  xx Ish

  ReplyDelete
 10. Elle Aime ziet er echt heel erg leuk en lief uit! Mooie foto's heb je gemaakt!

  ReplyDelete

Thanks!