Sunday, January 17

de stilte na de storm

• 
“When you sit in silence long enough, you learn that silence has a motion. It glides over you without shape or form, exactly like water. Its color is silver. And silence has a sound you hear only after hours of wading inside it. The sound is soft, like flute notes rising up, like the words of glass speaking. Then there comes a point when you must shatter the blindness of its words, the blindness of its light.” ― Anne SpollenThe Shape of Water


Overweldigd. Overspoeld. En daarna helemaal stil. De woorden waren zoek en nogsteeds voelt mijn toetsenbord wat onwennig aan onder mijn vingertoppen. Ik denk niet dat letters en zinnen genoeg zijn om mijn gevoel te vertalen. Ik vind schrijven toveren met woorden - iets maken van niets. Of het ontastbare voelbaar maken. Dit keer is het misschien té tastbaar. Te dichtbij. Ik weet het niet precies, maar het lukt me even niet. En misschien is dat ook gewoon niet nodig. Soms is stilte genoeg. Soms is stilte voelbaar. Tastbaar.

Het is wel even goed zo. Gewoon oké. Ik ben sprakeloos ― sprakeloos en vooral heel erg opgelucht. En blij. En heel, heel, heel erg dankbaar. Ik geniet nu maar van de stilte na de storm. Van de kalmte. De luwte. De rust.

Gisteren volgde ik mijn allereerste les aan de schrijversacademie. En het was fijn. Heel fijn. Ik ben enthousiast en gemotiveerd en voel me zeker. Zeker over wat er komen gaat ― ondanks dat ik géén idee heb wat dat precies is. Morgen ben ik waarschijnlijk alweer compleet gestressed en in de war en is mijn inner-chaoot en paniekmens weer volmondig aanwezig. Dat maakt niet uit.We gaan het zien.

Honderd. Duizend. Miljoen keer bedankt. Voor jullie lieve woorden. Voor het begrip. Voor het delen van jullie eigen verhalen. Mooie mensen, stuk voor stuk.

14 comments:

 1. Wow, super tof dat je dat gaat doen. Vind ik ook echt helemaal iets voor jou. Zo leuk! Het lijkt me ook echt fijn aan de schrijversacademie <3. Ah, geen zorgen om de inner-chaoot. Het komt allemaal goed :). Je bent er om te leren, nietwaar.

  ReplyDelete
 2. Ben zo blij dat je eerste les dag je mooi heeft gemotiveerd! Alles komt altijd goed :)

  ReplyDelete
 3. Super mooi geschreven dit artikel en ook super leuk dat je zoiets gaat doen!

  ReplyDelete
 4. heel fijn, dat je allereerste les leuk was! je bent een prachtig mens, vergeet dat niet. xx

  ReplyDelete
 5. Tof, dat je het bij je schrijversschool zo leuk vond! Ik ben dus echt ontzettend benieuwd wat je daar allemaal gaat leren, ik zou het leuk vinden om dat in een later artikel te lezen! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik ga heel binnenkort vanalles schrijven over de schrijversacademie - stay tuned <3

   Delete
 6. Je schrijft al zo mooi dat je vast helemaal op je plek bent daar! X

  ReplyDelete
 7. Wauw, heel mooi geschreven! Ik volg je blog nog maar even maar ben al helemaal verliefd op je schrijfstijl!

  ReplyDelete
 8. Prachtig. Veel succes, Laura.

  ReplyDelete
 9. veel succes op de academie:)

  ReplyDelete
 10. veel succes op de academie:)

  ReplyDelete
 11. Veel plezier en succes, geniet ervan!

  ReplyDelete
 12. Ik las gisteren nog je verhaal, ik schrok echt heel erg... Ik had het echt helemaal niet verwacht! Ik wist wel dat je een periode had gehad waarin het niet zo goed ging, dat had je me toen verteld toen in Amsterdam (yes, I remember!!:)
  Je bent echt een prachtig, slim en lief meisje en ik ben blij dat het nu zo goed gaat met je, want dat verdien je oprecht.

  ReplyDelete

Thanks!