Friday, July 31

TRAVEL • ENGLAND & SCOTLAND PT. 1

Gedurende de afgelopen 14 dagen spendeerde ik 32 uur op een boot, zwom ik in de Noord Engelse zee (trust me: kouder dan dat gaat 't waarschijnlijk niet worden), bezocht ik wel 10 verschillende Engelse en Schotse steden en dorpjes en at ik meer scones dat goed voor me is. Met een straatorkest/brassband/bij elkaar geraapt zooitje muzikanten toerde ik door Noord Engeland en Schotland, beleefde ik doldwaze avonturen en zong ik tot diep in de nacht liederen rondom het kampvuur. Ik roosterde marshmallows, dronk écht Engels bier, bewonderde eeuwenoude ruïnes en dwaalde rond door pittoreske dorpjes aan de Britse kust. Ik wandelde over de Scottish Highlands en door de straten van Edinburgh en deed nog een he-le-boel meer: lees je mee?

EEN BOOTREIS VAN 16 UUR?!?!


Goed, nadat alle koffers (lees: één tas) waren ingepakt begon het hele avontuur natuurlijk met een reis naar de vakantiebestemming. Ik had al eens eerder een bootreis naar Engeland gemaakt en dacht dat ik wederom slechts drie uurtjes op de boot zou doorbrengen. Toen ik eenmaal op de boot naar mijn slaapkamertje werd geleid kwam ik er echter achter dat dit deze keer níét het geval was: de reis duurde maar liefst 16 uur. 'Oh,' dacht ik nog. 'Vandáár dat we onze tandenborstels etc. bij de handbagage moesten bewaren...' #slimmeactiesmetlaura 

Verder verliep de reis flawless: iedereen had pannen met ongelofelijk lekker eten meegenomen zodat we geen fortuinen uit hoefden te geven aan het eten dat op de boot verkocht werd en er was zelfs iemand die millionaire's shortbread had gebakken (ja echt). Een heus feestmaal voltrok zich die avond en na nog even in de nachtclub van de boot te hebben gezeten vertrok iedereen naar beneden voor een vrij korte, doch welverdiende nachtrust.


KOFFIE IN NEWCASTLE


Eenmaal aangekomen in Engeland laadden we al onze spullen in de toerbus en reden we naar de eerste gig van de fanfare (de fanfare van de 1e liefdesnacht - mochten jullie dat interessant vinden). Ze speelden op een school in een buitenwijk van Newcastle: een leuk begin van de reis. Na het optreden trokken we het centrum van Newcastle in, waar de fanfare wederom zou spelen. Bas (mijn tweelingbroertje) en ik gingen met een aantal andere jongeren de stad in om ergens wat te drinken en wat rond te kijken.

We vonden middenin het centrum van de stad een Costa (naast Caffè Nero mijn favoriete coffeeshop-keten in de UK) en besloten daar te gaan zitten. Ik dronk een Americano met melk en we kochten er een zakje shortbread biscuits bij. Yum. Na een half uurtje te hebben gezeten keerden we terug naar de bus om naar onze eerste verblijfplaats te rijden. 


KAMPEREN & PARADIJS


We zouden die avond kamperen op het terrein van de lokale scouts-vereniging. We hadden een groot grasveld tot onze beschikking en daarnaast was er ook een klein gebouwtje met een keukentje aanwezig waar we konden koken. Ik besloot even wat tijd voor mezelf te nemen en een wandeling langs de rivier te maken. We zaten middenin de natuur - best een stukje van Newcastle vandaan - en de omgeving was adembenemend mooi. Ik wilde eigenlijk heel graag zwemmen, maar helaas begon het al aardig donker te worden en was het érg koud (al zou dat me normaal gesproken niet tegenhouden). 

We aten die avond een heerlijke salade en sliepen in onze tentjes. Ik had helaas verschrikkelijk veel last van mijn rug en ook een beetje koorts gekregen (bleh, ziek zijn op vakantie: dat overkomt mij weer) en sliep niet geweldig. De volgende ochtend voelde ik me gelukkig íéts beter en vouwde ik vol goede moed mijn Quechua tentje weer op om op weg te gaan naar onze volgende bestemming: Schotland!IN HET VOLGENDE DEEL: HEXHAM, KIRKCALDY EN EDINBURGH!


17 comments:

 1. Wat zijn je foto's toch weer prachtig! En heel erg leuk om te lezen! Liefs, Klaske

  ReplyDelete
 2. Aah klinkt als een geweldige vakantie. Ik ben benieuwd naar Schotland!

  ReplyDelete
 3. Wauw, super mooie foto's weer!

  ReplyDelete
 4. Oh gawd, hoe vaak ik deze dagen (nouja, vandaag en gister) wel niet je site heb bezorgd in de hoop op een nieuw artikel. Ik werd net iets te blij toen ik een melding via bloglovin' kreeg, haha. Wat een prachtige foto's! Het klinkt echt als een geweldige vakantie. Ben erg benieuwd naar Schotland! ♥

  ReplyDelete
 5. Zo heerlijk geschreven weer! Je foto's ook zo mooi donker, terwijl het eigenlijk al zomer is. Ik ben benieuwd naar de volgende post en Schotland, liefss.

  ReplyDelete
 6. Je maakt echt zulke mooie foto's! En zo leuk geschreven :)

  ReplyDelete
 7. Wauw, wat een prachtige foto's zeg!!

  ReplyDelete
 8. Prachtige foto's heb je gemaakt!

  ReplyDelete
 9. Aah dit klinkt (en ziet er) zo leuk (en mooi uit)! Ben heel benieuwd naar het volgende deel, hihi.

  ReplyDelete
 10. Echt hele mooire foto's! Je hebt zo veel talent :)

  ReplyDelete
 11. Wat een prachtige omgeving en je hebt het heel mooi vastgelegd!

  ReplyDelete
 12. Wat een droomreis, ik ben benieuwd naar meer! Je foto's vertellen zoveel, je bent echt zo ongelooflijk getalenteerd :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat is waarschijnlijk het grootste compliment dat je me kunt geven. Dankjedankjedankje! XXX

   Delete
 13. Mooie foto's! Ik zou ook graag eens bij Costa gaan!

  ReplyDelete
 14. Hele mooie foto's. :) Echt prachtig!

  ReplyDelete
 15. Zooooo mooie foto's! Hoe bewerk jij je foto's als ik dat mag vragen? :-)

  ReplyDelete

Thanks!