Sunday, July 19

OUTFIT • JE T'AIME ENCORE PLUS FORT

Als ik vertel dat ik zodra ik mijn diploma heb ontvangen vertrek uit Amsterdam word ik vaak een beetje verbaasd aangekeken. 'Maar, maar, maar, je woont in Amsterdam, dat is toch de droom van.... zo ongeveer iedereen?' Is de reactie die ik meestal naar m'n hoofd geslingerd krijg. Begrijpelijk ook wel, ik heb absoluut niets tegen Amsterdam. Ik hou van m'n stadsie. Van de grachten, de prachtige huizen, de gezellige sfeer en het gevoel van vrijheid dat hier hangt. Toch zijn er ook dingen die ik minder fijn vind: de drukte, de oneindige hoeveelheid toeristen en de prikkels die dag en nacht op me af worden gevuurd. Er is nooit écht rust, nooit écht stilte en dat mis ik soms.

H&M Blouse | H&M Jeans | SUBDUED Handbag | CLARKS Desert Boots | H&M Bralette | VINTAGE Necklace | URBAN OUTFITTERS Watch


Toen ik een poosje terug Luna ontmoette was haar reactie niet heel anders dan de gebruikelijke. 'Ruilen?' stelde ze voor. 'Graag!' Luidde vervolgens mijn antwoord, terwijl we door de straten van Utrecht - waar Luna dus woont - zwierven.

Utrecht veroverde mijn hartje al vrij lang geleden (ik denk dat ik een jaar of acht was). De verhouding tussen drukte, hippe koffietentjes, winkels en rust is voor mij precies goed. Ik hoef niet perse in een hutje op de hei te wonen, gewoon wat minder chaos is helemaal prima. En dat is dus precies wat Utrecht wél heeft - en Amsterdam niet. Over zo'n twee jaar vind je mij heel waarschijnlijk in dit prachtige centrale stadje. Niet meer in Amsterdam.

Mijn eigen kamertje in Utrecht, ja, dat lijkt me wel wat... (als 't niet in Londen, Parijs of Edinburgh is dan hè, daar gaan mijn eerste, tweede en derde keus naar uit).WAAR ZOU JIJ HET LIEFSTE WILLEN WONEN?


foto's door Luna

25 comments:

 1. Wat een mooie outfit, heel erg tof. Ik hou ook van de dromerige sfeer van de foto's!

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Leuke oufit Laura! Dat blousje ♥♥♥ Utrecht lijkt mij ook inderdaad wel wat, hoewel Arnhem me ook wel aanspreekt. Veel Liefs

  ReplyDelete
 4. Ik zou dan dus wel in Amsterdam willen wonen. Elke keer als ik er kom voel ik me gewoon op mijn plek, daar kijken mensen je niet na wanneer je (als snel voorbeeldje) een ripped jeans aan hebt. Daar kijken ze hier al van op... - ik woon in het oosten, maar ik ben geen boer hoor haha. Daar is gewoon niks raar en ik vind gewoon alles leuk haha. Hopelijk ga ik er ooit wonen, maar ja het is nou eenmaal heel duur.

  ReplyDelete
 5. Wauw prachtige foto's weer! Ik vind Utrecht ook echt prachtig.

  ReplyDelete
 6. Wat een prachtige foto's weer! Hele leuke outfit!

  ReplyDelete
 7. Mooie outfit! Voor mij is dit ook precies de reden om in Utrecht te gaan studeren, omdat Amsterdam mij als stad echt veel te groot lijkt (vooral als je van een plattelandsmeisje haha).

  ReplyDelete
 8. Mooie outfit en wat een prachtige foto's! Het effect is heel mooi rustgevend :)

  ReplyDelete
 9. Mooie outfit en mooie foto's. De top die je aan hebt is echt tof. Momenteel vind ik Amsterdam prima, maar ik denk dat ik na mijn studie naar Barcelona of zo ga. Daar wil ik al heel lang heen :-) Liefs!

  ReplyDelete
 10. Ik denk dat ik juist graag in een drukke stad zou willen wonen! Alhoewel ik het hier in Den Haag ook heel fijn vind, niet te druk maar wel lekker stads! Hele mooie blouse trouwens! :)

  ReplyDelete
 11. Mooie outfit, vooral je schoenen zijn heel mooi! En ik snap je gevoel over Utrecht helemaal. Amsterdam vind ik ook te druk, maar Utrecht is in mijn ogen echt perfect. Gelukkig kan ik er over ongeveer een jaartje gaan wonen :)

  ReplyDelete
 12. Heel herkenbaar! Ik woon nu in een dorp en mis soms de sfeer van de stad. Alleen de touristen en geduw in winkels sla ik graag over :)

  ReplyDelete
 13. Heel herkenbaar! Ik woon nu in een dorp en mis soms de sfeer van de stad. Alleen de touristen en geduw in winkels sla ik graag over :)

  ReplyDelete
 14. Heel herkenbaar! Ik woon nu in een dorp en mis soms de sfeer van de stad. Alleen de touristen en geduw in winkels sla ik graag over :)

  ReplyDelete
 15. Wat een leuke outfit! Ik heb nog geen idee waar ik zou willen wonen. Ik woon nu in een dorp en vind dat eigenlijk wel prima. Binnen 3 minuten fiets ik tussen de weilanden en er zijn heel veel mooie plekjes waar ik graag kom. Ik woon wel vlakbij een stad, 10 minuten fietsen. Maar ik zou ook wel graag in een stad willen wonen. Liefs, Klaske

  ReplyDelete
 16. Ik snap je probleem wel een beetje, Utrecht is ook echt een prachtige stad! (Maar of course... Engeland is bae) Oh en; you look stunning!

  ReplyDelete
 17. Ik snap het wel dat je de rust mist die in Amsterdam niet echt te vinden valt, maar het lijkt mij echt zo leuk om in Amsterdam te wonen, ondanks dat het altijd zo druk is. En de foto's zijn trouwens echt heel leuk! Wat ook een voordeel van Amsterdam is, je hebt nooit het probleem van het vinden van een perfecte plek om te fotograferen. xx

  www.melisa-demir.blogspot.nl

  ReplyDelete
 18. Wat een mooie foto's! En mooie locatie ook om foto's te maken :) Ik snap wel wat je bedoeld met Amsterdam, hoe heerlijk het er ook kan zijn... die onafgebroken drukte is niet altijd fijn, en die oneindige stroom aan toeristen waardoor fietsen door de stad een behoorlijke uitdaging is. Ik vond daarom Amstelveen - waar ik nu woon - een prima compromis. Ik ben zo in de stad, maar er ook weer snel weg met alle rust ;)

  ReplyDelete
 19. Ik zou ook liever in Utrecht wonen dan in Amsterdam to be honest, maar Londen is zeeeker niet verkeerd<33333 Al houd ik wel heel erg van rust hoor, dus wat dat betreft vind ik het prima hier in het kleine stadje op het platteland, dat weidse uitzicht heeft wel wat.
  Maar je outfit is zo pretty, die blouse en dat tasje, liefde!
  X Emma

  ReplyDelete
 20. Hele schattige blouse! Utrecht is altijd leuk (:

  ReplyDelete
 21. Ik kan je heel goed begrijpen dat je in Amsterdam soms de rust een beetje mist. Ik woon zelf in een heel klein dorpje en ondanks dat ik vaak het idee heb dat ik een beetje te weinig prikkels om me heen heb ben ik best blij met mijn dorpje haha. Ik zou denk ik niet in een drukke stad kunnen wonen. Hele leuke outfit heb je aan, prachtige foto's ook. Ik vind vooral je top erg mooi.

  ReplyDelete
 22. Amsterdam vind ik echt een heerlijke stad, maar ik zou er zelf niet zo snel gaan wonen.
  Het is er prachtig daar niet van, maar inderdaad, ik zou het er ook iets te druk vinden.
  Tja, iets is al snel te druk als je in een klein dorpje opgroeit zoals ik, haha.
  Kom anders gezellig naar Noord Nederland, Groningen is ook een prachtstad ;)
  Haha!

  Liefs!

  ReplyDelete

Thanks!