Saturday, February 14

3 DINGEN DIE JE IN EEN VREEMDE STAD KUNT DOEN


Afgelopen week bracht ik door Zutphen en ondanks dat dit absoluut niet mijn eerste bezoekje was, ben ik deze keer wel voor het eerst écht een beetje op avontuur uit geweest. Ik heb een hele andere (en verassende) kant van dit middeleeuwse stadje ontdekt en daarom leek het me tof om een aantal dingen te delen die ik leuk vind om te doen in een 'nieuwe' stad (al kun je dit natuurlijk ook heel goed in je eigen stad toepassen: er zijn altijd hawtspawts yet to be discovered). OP VERKENNING UITGAAN

'Ja, duhuuu,' denken jullie nu allemaal, en dat snap ik. Dit ligt natuurlijk heel erg voor de hand, maar mijn gouden tip is het vragen van inside-information. Inwoners van een stad weten vaak de mooiste en minst bekende plekjes te vinden en door daar naar te vragen kom je dus vaak op de leukste en uniekste locaties terecht. Toen ik een weekje in Londen was afgelopen zomer heb ik urenlang met een vriend gekletst die al jaren in de stad woonde en op die manier kwam ik vanalles te weten dat niet in de informatieve boekjes over Londen te vinden is!


KOFFIE DRINKEN EN (TAART) ETEN

Het allerleukste aan een citytripje naar een onbekende stad? Een excuus om zoveel mogelijk toffe koffietentjes uit te testen op één dag natuurlijk! Het liefst geen grote ketens als coffee campany en bagels & beans, maar juist de wat kleinere en verassende nieuwe namen! Zo belandde ik in Zutphen bij Van Rossums Koffie: één van de tofste koffietentjes waar ik ooit heb gezeten. Zowel het interieur, de koffie, en het eten als het hele concept van de winkel waren geweldig (en ik bedoel: kaneeltaart en salted-caramel bonbons?!?!?! kannie mis gaan.)

LEUKE WINKELTJES ONTDEKKEN

Naast toffe nieuwe koffietentjes, wonderschone natuurlandschappen en verlaten middeleeuwse steegjes vind ik ook het ontdekken van nieuwe winkeltjes een leuke bezigheid in een (nog) onbekende stad. Ook hier geldt dat de grote ketens als H&M en ZARA links mogen blijven liggen en dat de focus uitgaat naar unieke concept stores en kleine familie businesses. Deze winkeltjes kunnen uiteenlopen van vintage en meuk, tot kleding en skin-care: wat ze gemeen hebben is dat de producten die ze verkopen (waarschijnlijk) niet verkrijgbaar zijn in jouw eigen stad(je) - en dat maakt alles gewoon honderd keer leuker. 

In Zutphen ontdekte ik The Body Butler; een klein winkeltje met een uiteenlopend assortiment. Naast een ongelofelijke variëteit aan Yankee Candles vond ik er ook een heleboel heerlijke verzorgingsproducten van o.a. Crabtree & Evelyn: een leuk en erg oud Brits merk waar ik meteen verliefd op werd.


Wat doe jij het liefste in een (nog) onbekende stad?

Liefs,
Laura

18 comments:

 1. Nieuwe winkeltjes ontdekken is altijd erg leuk. Ik ga toch meestal naar dezelfde steden, misschien moet ik de volgende keer toch maar naar een stad gaan waar ik nog niet eerder ben geweest!
  Liefs

  ReplyDelete
 2. Hele mooie foto's, Zutphen lijkt me een hele leuke stad om te bezoeken! Liefs, X

  ReplyDelete
 3. Oeh, wat een leuk artikel! Hoewel het eigenlijk logische dingen zijn, denk je er toch niet snel aan haha. ;) Wat een mooie foto's ook!

  ReplyDelete
 4. Wat heb je mooie foto's gemaakt zeg! Mijn tante woont in Zutphen, dus ik ben daar wel eens. Mooie stad! En dat winkeltje met die Yankee Candles moet ik maar even onthouden!

  Liefs,
  Pauline

  ReplyDelete
 5. Prachtige blog Laura! Vindt het erg leuk om te lezen dat je oog hebt om al het moois van Zutphen te ontdekken. Ook fijn om te horen dat je Crabtree & Evelyn zo'n mooi merk vindt.

  ReplyDelete
 6. Uhmmm ja, deze foto's zijn allemaal heel pretty.

  ReplyDelete
 7. Wohaaaa Leuke post Laura! Super toffe stad! Hihi, Liefs

  ReplyDelete
 8. Handige tips, zeker het proberen waard! :) En wat een prachtige foto's! Ik kom niet zo vaak in onbekende steden, en als ik er wel kom, is dat samen met mijn ouders, en eigenlijk bepalen die dan wat we gaan doen, haha.

  ReplyDelete
 9. Handig! En wat een pretteh foto's... Zutphen lijkt me echt een leuke stad!

  ReplyDelete
 10. Wat is Zutphen een leuke stad! Die foto's zijn wauw en dat koffietentje is heel aantrekkelijk ;)
  X Emma

  ReplyDelete
 11. Klinkt alsof je een leuke dag hebt gehad, ik ben nog nooit in Zutphen geweest maar moet misschien ook maar een keertje gaan. Mooie foto's ook!

  ReplyDelete
 12. Goede tips en hele mooie foto's! Lijkt me leuk om in de vakantie een keer een stad te gaan verkennen!

  ReplyDelete
 13. Normaal ga ik vaak naar de meest populaire plekken maar vorig jaar was ik in Maastricht al langs alle bekende winkels gegaan met mijn zus. Mijn ouders keken nog rond en wij gingen gewoon lekker rondlopen. Komen we ineens bij een über-coole-hipster-vintage winkel uit. Afgelopen zomer wist ik precies de weg nog en heb ik mijn fav. zonnebril er gekocht! Dit is toch wel een leuk plekje geworden, ook al kom ik er bijna nooit! ♥

  ReplyDelete
 14. Jeetje, wat een mooie foto's heb je gemaakt!

  ReplyDelete
 15. Leuke tips en prachige foto's! :)

  ReplyDelete
 16. ontzettend leuk! en waanzinnige foto's!

  ReplyDelete
 17. Wat een leuke tips! (Vooral tip twee, want elk excuus voor koffie en taart is een goed excuus.) Ik vind je foto's trouwens heel mooi en fijn :)

  ReplyDelete

Thanks!