Friday, January 9

MONTHLY GOALS: JANUARY

Ik had gehoopt mijn eerste schoolweek heelhuids door te komen, maar dat is helaas een beetje in de soep gelopen. Gisteravond sloeg de slapeloosheid toe en dus zit ik nu met een hoofd vol watten aan de eettafel; doodop. Ik snap écht niet hoe datsoort dingen werken... Ik ben áltijd moe en toch krijg ik het voor elkaar om een hele nacht te liggen woelen en álles te doen behalve slapen. Ugh. Maargoed, stoppen met zeuren nu. Ik had vanochtend wel mooi de tijd om mijn doelenlijstje in elkaar te knutselen en dus kan ik jullie nu (eindelijk) op de hoogte stellen van mijn 10 goals voor januari. (beter laat dan nooit zeggen we dan maar hè). KAMER OPGERUIMD HOUDEN
Chaos in m'n kamer = chaos in m'n hoofd. En nu school weer is begonnen en ik dus super scherp en gefocust moet zijn (daar helpt m'n slaapgebrek ook lekker bij) is het fijn als ik een beetje orde om me heen heb. Daarom ga ik proberen deze maand m'n kamer écht netjes te houden. Dit ga ik waarschijnlijk geen week volhouden, maar 't is het proberen waard!

SPAREN
Ja, toegegeven, ik ben een krent en wil altijd sparen en weinig uitgeven. De laatste tijd schoot ik echter af en toe een beetje in de yolo-modus ('ahh leuk t-shirt; wil ik hebben! hmmm, maar ik zou sparen....... nouja YOLO, kopen die handel!') en dat wil ik deze maand dus weer een beetje proberen te controleren. Binnenkort heb ik mijn 'goal' van €1000,- op m'n spaarrekening staan en dan mag ik weer af en toe wat leuks kopen enzo :)EENS PER WEEK NAAR DE BIBLIOTHEEK
Ik kan me veel beter focussen als ik even in een andere omgeving dan thuis zit. De Bagels & Beans en Coffee Company zijn hier ook uitermate geschikt voor, maar helaas zijn die allebei niet zo goed voor m'n portemonnee en dus bedacht ik dat de bibliotheek een goed alternatief zou zijn. Komende maand ga ik dus minstens één keer per week een paar uurtjes lerend of lezend in de OBA vertoeven!


BETER SLAPEN
Nouja, na m'n inleiding snappen jullie wel dat ik dus af en toe wat problemen heb met slapen. Dit heb ik eerder ook al wel aangekaart en ik struggle hier ook al best een poosje mee, maar komende maand wil ik nóg meer tijd steken in het zoeken naar oplossingen voor m'n slapeloosheid en nóg meer m'n bed doen om er vroeg in te liggen etc. 


HARDLOPEN (MEEDOEN MET VONDELLOOP)
Ik kan met trots mededelen dat ik de afgelopen paar weken ongelofelijk veel heb hardgelopen. Samen met een goede vriendin van me heb ik twee à drie (en soms wel vier) keer in de week zo'n 4 km gelopen. Dit allemaal ter voorbereiding op een hardloop wedstrijd (nee ok, niet echt een wedstrijd - een hardloop-loop?) die eind volgende week plaatsvindt. Ik wil het vele rennen ook deze laatste paar dagen volhouden en dan gaan we die Vondelloop gewoon rocken! MANSFIELD PARK UITLEZEN
In mijn artikel van afgelopen vrijdag heb je kunnen lezen dat ik onlangs begonnen ben in het boek Mansfield Park van Jane Austen. Nu heb ik de laatste tijd een soort gewoonte ontwikkeld waardoor ik aan heel veel boeken begin en ze vervolgens niet uitlees. Dit begint een beetje irritant te worden (lees: een torenhoge stapel halfgelezen boeken naast m'n bed) en dus wil ik deze maand graag in ieder geval één boek uitlezen. En aangezien ik Mansfield Park dus heel erg geweldig vind heb ik die gekozen!

GEZONDER SNACKEN
Ik eet over het algemeen bestwel gezond. Mijn hoofdmaaltijden bestaan meestal uit veel groenten en goede, onbewerkte ingrediënten. Tussendoor gaat 't echter een beetje mis: koekjes, chocolade (véél chocolade) en zo af en toe zelfs wat frisdrank gaan er toch wel in en ik merk dat ik me daar eigenlijk niet zo fijn bij voel. Nu ga ik mezelf deze dingen natuurlijk niet ontzeggen, maar de chocolade zo af en toe vervangen door een smoothie of een handje nootjes kan absoluut geen kwaad en daar ga ik de komende maand dus iets bewustere keuzes in maken!

MEER FOTOGRAFEREN
Omdat ik <3 fotografie. En omdat ik merk dat wanneer ik veel fotografeer en veel nieuwe dingen uitprobeer ik écht met sprongen vooruit ga. En progress is nooit verkeerd, right? 


PTA('S) MAKEN
Zo af en toe struggle ik wat met faalangst en stress enzo en daarom mis ik soms een toets op school. 26 Januari staan er twee héle belangrijke PTA's op de planning en ik heb me voorgenomen er mínstens één echt te gaan maken. Dat wordt nog best wel moeilijk voor me, maar 't moet een keer gebeuren, dus dan kan ik 't beter gewoon meteen maar doen. #letsdothis

MEZELF EEN BEETJE VERWENNEN
Omdat alles soms een beetje tegenzit en niets fijner is dan je gedachten even kunnen verzetten naar iets leuks en positiefs. Ik ga éxtra lief voor mezelf zijn en heel goed voor mezelf zorgen. Lekker uitgebreid ontbijten in het weekend, af en toe gewoon tóch koffie gaan drinken bij de Coffee Company (want één keertje drie euro nogwat uitgeven aan een koffie is oké) en vooral niet te veel stressen en geen onhaalbare eisen aan mezelf stellen. Dat moet toch lukken voor een maandje :)

Wat zijn jouw goals voor deze maand?

Liefs,
Laura

22 comments:

 1. Dat zijn er een hoop zeg!
  Stom he, dat juist als je moe bent het slapen niet lukt. Echt waardeloos. Ik kan het beste leren op mijn eigen kamer maar een beetje afwisseling schijnt ook goed te zijn. Goed doel! Misschien kun je naar school wat nootjes in een zakje meenemen. Dan grijp je misschien minder snel naar chocolade of koekjes. En misschien helpt lezen bij het ontspannen en val je daardoor weer sneller in slaap. Zet hem op! X

  ReplyDelete
 2. Ondanks dat het vrij veel goals zijn, moet dit je lukken! Je kunt het, zet 'm op!

  ReplyDelete
 3. Ahh you can do this!:) Mooie goals, Laura!

  ReplyDelete
 4. In slaap vallen duurt bij mij ook altijd eeuwen, echt irritant. alvast veel plezier (en succes) bij je hardloop-loop!

  ReplyDelete
 5. Zo zo, best wel wat goals voor deze maand! Maar ook erg leuke goals! Gaat je vast lukken :)
  Liefs

  ReplyDelete
 6. Ahh ik zie nu pas dat je die foto's met een mok hebt gemaakt, wat een gaaf effect geeft dat zeg! En wat een mooie doelen, wanneer je er voor gaat gaat het zeker lukken. Succes<3
  X Emma

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heheheh ja ik was een beetje artyfarty bezig. Ik vond 't er wel tof uitzien :) Dankjewel! X

   Delete
 7. wat een mooie foto's weer girl!
  Goede doelen allemaal, herken er veel.
  Liefs Lonneke

  ReplyDelete
 8. Ahh wat een mooie doelen! Ik moet ook echt mijn kamer opgeruimd houden, én beter slapen! Val de laatste twee weken telkens om 2 uur pas in slaap en het is echt hel :(. Oh en als je weer een proefkonijn nodig hebt geef je maar een gil haha :D Liefs

  ReplyDelete
 9. Ik ben zoo blij dat het eindelijk weekend is vandaag! En mijn eerste-school-week-planning liep ook volledig in de soep haha. Ik vind trouwens waterverf zooo mooi! Ik heb daar vorige maand voor een school opdracht ook mee gewerkt en het geeft zulke mooie effecten! xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaaaa ik ben ook heel erg dol op waterverf :) X

   Delete
 10. Super mooie foto's! En leuk lijstje, ik moet ook so-wie-so meer slapen, en van de bibliotheek is echt geen slecht idee, moet ik ook wat vaker doen!

  ReplyDelete
 11. Hele mooie doelen! Sommige kan ik zo overnemen, haha! Ik moet voor tentamens gaan leren en mweh, het lukt gewoon niet!

  ReplyDelete
 12. Oh, ik dacht dat ik de enige was waarbij het studeren niet gaat in een rommelige kamer, is niet bepaald leuk als je dan ook nog eens moet opruimen en daarna pas kan studeren. In de bibliotheek wat uurtjes vertoeven, ja! Super!

  ReplyDelete
 13. Wat een heleboel dingen! Meer slapen zal ik ook eens moeten doen, want de kerstperiode heeft heel mijn ritme een klein beetje verstoord.. oeps. Jezelf verwennen, wat een leuk idee! Die moet ik misschien ook een invoeren, brengt me dan misschien eens een keertje veel minder stress mee! Echt een heel leuk lijstje! Liefs, x

  ReplyDelete
 14. Wat veel doelen, maar ik vind het altijd hele fijn om in de bibliotheek te zitten. Even een momentje van rust en dan kan je in de avond lekker ontspannen, want je hebt je hw al gedaan.

  ReplyDelete
 15. Mooie doelen, succes ermee!

  ReplyDelete
 16. Hele goede doelen, ik hoop dat je ze haalt! :)

  Ik heb toevallig soort gelijke doelen! Zo wil ik graag gaan hardlopen, af en toe een boek lezen, meer tekenen, meer fotograferen, meer bloggen, en minder op mijn laptop zitten!

  Ohja, en mijn kamer netjes houden, maar dat is altijd nog een hele struggle. Laatst had ik alles helemaal netjes, en binnen twee dagen was het alweer een puinhoop, zo blijf ik natuurlijk opruimen... haha!

  Liefs!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leuk dat onze doelen een beetje overlappen :) Heel veel succes nog! XXX

   Delete
 17. Slaap problemen... Ik meld me, hehe. Daarom ga ik nu lekker slapen haha! Mooie goals Laura! Liefs

  ReplyDelete
 18. leuke doelen! Ik herken zo het lezen van een boek, en dan op de helft stoppen en zoveel boeken tegelijk lezen. Leuk artikel!

  Liefs, Evelien

  ReplyDelete

Thanks!